Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért néz mindenki furán rám...

Miért néz mindenki furán rám amikor meg tudják, hogy a Mária nevet adom a kislányomnak? Manapság már tényleg ciki név lenne?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy most az Eliza, Hanna,Hédi, Anna meg hasonló nevek divatosak, de mitől lenne ciki vagy kínos a Mária név? Szerintem külön jó, hogy ismert neve lesz, de nem fogják minden második barátnőjét vagy ismerősét így hívni, különleges lesz tőle.Gyerekkoromban mindig sajnáltam, hogy nekem nem ezt a nevet adták, nagyon tetszik úgy, hogy Marika, Marcsi, Maresz, de a teljes név is olyan aranyosan hangzik és abszolút megy a vezetéknévhez is.

Mindig mikor megkérdezik mi lesz a kicsi neve furán néznek és próbálnak lebeszélni róla, hogy "öreges" meg nagyok sok szép név van, lehetne inkább Márta vagy Mariann, stb.Sőt, olyat is mondtak már, hogy csúfolni fogják, mert ciki.

Nem fogom megváltoztatni a döntésemet, a páromnak sem tetszik, de elfogadja, hogy mindig is ezt a nevet szerettem volna, így nem érzem úgy, hogy hibát követnénk el. :)

Abszolút csak véleményekre vagyok kiváncsi, hogy ki hogyan vélekedik erről a névről manapság.

2017. jún. 14. 15:44
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
Na erről beszéltem...
2017. jún. 15. 08:55
 32/45 anonim ***** válasza:
83%
A Hédi a Hedvig név önállósult, becézett formája. Ez egy becézett forma, olyan mintha azt adná valaki, hogy Bogi (nem Boglárka!). A Bogi attól még a Boglárkának is a becézett alakja marad, viszont már önálló név is lehet. Ennyi.
2017. jún. 15. 08:57
 33/45 anonim ***** válasza:
52%
De miért kell egy nevet mindenáron becézni?
2017. jún. 15. 10:14
 34/45 anonim ***** válasza:
41%

Én nem azt mondom, hogy adja az én nevemet, sőt! Én csak azt akartam mondani, hogy amit a kérdező leszól, az éppen kevésbé zavaró, mint amit a gyerekének szándékozik adni. Annyi becézhetetlen, de szép név ma is, ha már olyat akar.

Ne becézze a Máriát? A játszótéren, szóljon neki úgy, hogy "Mária, induljunk!" ???

Azt mondjátok a Máriák "kihalnak", mire a gyerek felnő már nem is emlékeznek majd erre. Azért ez érdekes meglátás. Anyukámnak elég sok Mária nevű ismerőse van, aki 50-60 között van. 15-20 év múlva nagy valószínűséggel még élni fognak, kis szerencsével némelyik akár 30 év múlva is. Akkor igaz, hogy a legtöbb meghal, mégis akiknek ez a kislány bemutatkozik (a szintén most születők vagy még meg nem születettek) emlékezni fognak, hogy "jaj igen, az egyik mamának/DÉDINEK volt ez a neve"- jobb esetben csak az egyiknek, akik meg már élnek, azokról meg nem is beszélve, hogy tudják mikor volt ez a név divat. Szóval nem! Ez a név ódivatúnak fog számítani, 25-30-40 év múlva is, azért nem századokkal korábbi névről beszélünk, hanem anyáink/nagyanyáink nevéről. Szóval a kérdésedre a válasz ez! Ezért néznek rád furcsán és de majd szegény gyerekre milyen furcsán fognak :D

2017. jún. 15. 10:32
 35/45 anonim ***** válasza:
90%

Teljesen jó a Mária.

Lehet, hogy pár év múlva ugyanúgy előkapják, mint az Annát mostanásban.

Amúgy a Maresz tényleg enyhe túlzás :o de a Marcsi, Mara, Marika tök jó becézések.

Itt fiúnevek voltak, amikre rácsodálkoztak a szülészeten: János, Zoltán, László, Ferdinánd.

2017. jún. 15. 10:36
 36/45 anonim ***** válasza:
83%
Nekem igen is tetszik a Mária név, anyukám es nagymamám és dédim is Mária volt. Ritka és különleges névnek fog számítani a sok mostani inci-finci név között.
2017. jún. 15. 10:44
 37/45 anonim ***** válasza:
95%
Nekem is van ilyen defektem :D nekem az Ilonka tetszik, fiúnak meg az Eugén... szóval teljesen megértelek. Add ezt, ha ez a vágyad. Ne törődj senkivel. (Mondjuk apukaval köthetnetek kompromisszumot, pl Annamária vagy nem tudom)...
2017. jún. 15. 23:26
 38/45 anonim ***** válasza:
77%
"defekt"... na igen. Én így vagyok a Gellért és a Sarolt nevekkel :o
2017. jún. 16. 07:40
 39/45 anonim ***** válasza:
38%

Értjük kérdező, hogy neked tetszik, de olyan nevet kéne adni a gyereknek, amit nem fognak halálra cikizni egyrészt, másrészt meg minden kornak megvannak az adott divatnevei. A Mária, Erzsébet, Ilona, Margit nagyjából 60-80 éve volt a slágerlistán. Tök normális ma egy Marika meg Ilonka néni, de fiatalabb korosztályban azért nem sűrűn van ilyen név.

Elárulom, nem lesz egyedi és különleges a nevétől a gyereked, sőt senkié sem. Egész nyugodtan lehet neki adni öreges meg "hűdekülönleges" neveket, mint a Mária megg az Ajándék, de jó eséllyel kiszúrsz vele. Inkább azon kéne elgondolkodni, mi az a név, amit a gyerek ne fog nagyobb korában utálni. Vagy ha már mindenképp ehhez az elképzeléshez ragaszkodsz, adj neki 2 nevet is és majd ő eldönti, melyiken hivatja magát inkább.

2017. jún. 17. 16:17
 40/45 anonim ***** válasza:
90%

Egyetértek az utolsóval.

Mindenki írja, hogy mostanában különleges egyedi nevet akarnak adni a gyereküknek. Aki elővesz egy régi nevet az is ezt teszi, nem? Ha meg tucatnevet ad akkor az a baj.

Most akkor melyik is a jó? A ritka (ami sokaknál már giccs stb.) ami nem lesz 5 gyerek neve az oviban vagy a tucatnév (ami ugye jajj de uncsi és fantáziátlan tucatnév)?

Ha valaki úgy érzi a gyerekére illene és neki tetszik a Mária név adja azt, viszont ha valaki ugyanezt érzi egy Zselyke, Málna stb. névnél akkor meg azt adja.

2017. jún. 17. 20:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!