Hogyan kezeljem, ha udvariatlanok kisgyerekkel? (pl köszönés)
Számtalan helyen erőltetik, hogy kisgyerek legyen illedelmes, a gondozok pl a köszönést, de mindenhol olvasni hogy gyereknek köszönni, bocsánatot kérni, megköszönni stb tudni KELL.
Gyermekem 3 éves, pont jol veszi ezeket a társadalmi érintkezéseket, tanulja a ragozást még, helyes kiejtést, bocsánatot, megköszönést, mindezt egy naiv gyermeki nyitottsággal, örömmel.
De számtalan helyzet van, hogy ezt nem reagálják le. Ma pl orvosnál a matricát életében először hosszant köszönte meg, szépen probálgatta a hangformát, látszott hogy töri magát, hogy igazán jol sikerüljön, "köszönöm szépen". A doki annyit nem mondott volna, hogy szívesen, vagy ügyesen megköszönted, csak bárgyun erőltetetten vigyorgott.
Boltban a gyerek ügyesen pakol futoszalagra, egy számára nehezebben elengedhető kindertojást nagy önkontrollal mégis átadta a pénztárosnak, hogy "Tessék, tesséék", aki egy köszönömöt sem birt kinyögni, sem egy mosolyt.
Én palástolok mindenkit, hogy a gyermekben ne kudarcélményként csapodjon le ez a rengeteg "bunkózás". Örülök, megdícsérem.
De lassan nem értem, miért ez a nagy elvárás kisgyerekek felé, ha maguk a felnőttek képtelenek rá. Tiszta vicc, hogy a 3 évesem tud köszönni, a 40 éves meg nem...
azért vagyok lepontozva, mert köszönök????
nevetségesek vagytok.
Kehet akkor tényleg jobb volt, amikor bevágta a gyermek a kindertojást a pénztáros pulta és kereshették...
Meg is értem a gyerekek figyelemfelhivo tevekenységeit..
Nem ertelek,pedig udvarias is vagyok meg kedves is.
3 evesen a lanyom szepen kimondta,hogy koszonom kerem tessek,szivesen...
Nem formalta a szavakat meg a hangokat..
En is hasznalom ezeket,egyszer sem szoltam ra emiatt-koszonni kevesbe szeret- szalagra mindig segit felpakolni,de ezert nem varunk koszonetet,ha nem pakolunk fel,nem visszuk haza a cuccot...
Nem csak a te gyereked a vilag kozepe :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!