Milyen az élet 3 kisgyerekkel 2 szobás lakásban?
Nekünk is két szobánk van, én osztozom az egyiken báttyámmal, anya és apa pedig a másikon.
Nulla magánélet, nulla intimszféra, nulla magány. Utálom, de hát ezt dobta a gép, nincs pénz jobbra :)
Mi 3-an 54 m2-es 2 szobás lakásban nőttünk fel. Semmi bajunk nem lett.
Nem is értem, hogy mi a probléma.
18.33-as a szüleidnek is ez volt a jó? azóta is boldog, kiegyensúlyozott a kapcsolatuk? a barátaikat hova ültették, ha feljöttek?
ti a tiéteket? addig a többiek hol voltak?
Nálunk 2 szoba 2 gyerek van. De költözést tervezünk néhány éven belül. Szerintem már így sem lehet élni. Én legalábbis megőrülök, hogy nincs magánszférám (én az anyuka vagyok). A gyerekek ráadásul különböző neműek. Még van pár évünk, mire ez számítani fog, de szerintem megérdemli mindenki a saját szobát (ha csak egy félszobát, akkor is). Mert megőrülünk összezárva. Már most is.
Amikor gyerek voltam 5-en éltünk egy kis lakásban. Nem kívánom senkinek, amikor sorban állsz a wc-re, elfogy a melegvíz, állandóan takarítani kell, mert folyton mindenhol van minden, semminek nincs helye (nem a rendetlenség miatt, hanem mert 5 embernek annyi cucca van, hogy annak hely is kell), stb.
Nekem az egik ismerősömék élnek 3 gyerekkel egy 2,5 szobás kis lakásban. A szülők a nappliban alszanak a kanapén, a legidősebb lány (19 éves) van a fél szobábn, a 13 éves fiú és a 17 éves lány vannak a másik szobában.
Mindig takarítaniuk, pakolgtniuk, rendezgetniük kell, mert sok a cucc, kevés a hely. Ez még nem lenne nagy baj, de én megőrülnék ennyire összezárva mindenkivel. Sosincs egy szabad perc, amikor egyedül, nyugiban el lehet vonulni.
Szeretnének elköltözni, de nincs rá fedezetük. :(
Borzalmas! Nekem volt szerencsém 2 szobás, 54 nm-es panelban felnőni, ahol az öcsémmel volt közös szobám, de már ez is szörnyű volt. Ha lett volna még egy testvérem, akkor még rosszabb lett volna. Magánéletünk leginkább a nullával volt egyenlő. Őszintén szólva nem is értem azokat az embereket akik ilyen kis lakásba ennyi gyereket vállalnak. Már szerencsére saját lakásban élek a párommal, gyerekünk egyelőre még nincsen. Egy 4 szobás, 96 nm-es lakásunk van, de ide is maximum 2 gyereket mernénk vállalni.
28/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!