Nem sok segítséggel rendelkező anyukák, ti mennyit hiányoztok munkahelyről? Nem merek váltani
Részmunkaidőben dolgozom. Ahogy átnéztem, ebben a honapban annyiszor kellett csúsztatnom, hogy a napi 6 orát nem győzöm letulorázni.
Alig élunk meg, de nem merek 8 orás állásokat pályázni mert félek, hogy kirúgnának.
Amiket munkaidőben kellett intézni:
Gyerek szakszolgálati felülvizsgálata, másik nap eredmény fellebbezés átbeszélése, ujabb napon személyesen kormányhivatalban intézni(beszédlemaradás), gyerekszemészet(magán)ovis szülői, másik nap ovisbeiratás, bölcsisgyereknap, pár napos gyerekbetegség, 3 éves statusz-egyik nap védőnő, másik nap dokinál, navnál adobevallás modositása, telefonszerződesbontás, fundalakáskassza nyitás, bírósági tárgyaláshoz ügyvédfogadás, lakbérfelszolitás miatti hivatali magyarázkodás
És még rendszeres fejlesztésre is kellene hordani a kicsit..
Kb minden honapom hasonlo, juniusban lesz ovis szülői, birosági tárgyalás, tel.szerzodes tényleges felmondása, időpontokat kapok fejlesztőorákra (nem magán), bolcsis ballagás is szerintem junius lesz, juliusban minimum 2 het szabi bolcsis nyári szünet, es neurologushoz is idopontot kéne kérnem, stb
Kb minden honapom hasonlo. Mindezt hogy tolerálná egy 8+ órás munkahely??
A mostaniban még az is szerencse, hogy a bölcsi/ovi mellett van.
Talán ennyire nem vagyok egyedül a problémákkal, de én is szinte mindent egyedül intézek a gyerekek körül. Anyukám még dolgozik, anyósom vidéken él és beteg, a férjem pedig folyton dolgozik-utazik-tárgyal. Szomorú még leírni is!😢
A gyermekeim most ősszel kezdték az ovit és a bölcsit, végigbetegeskedték ezt a tanévet. Március hónapban összesen 3 munkanapot tudtam dolgozni, mert a fiam hazahozta a skarlátot, és a férjem kivételével mindenkin végigment. Kezdte a fiam, folytatta a bölcsis lányom, és én is elkaptam. Az apjuk alig érintkezik a gyerekekkel, természetesen ő megúszta.
A főnököm elég megértő, neki is pont ilyen korú gyermekei vannak, a felesége ugyanígy folyton otthon van a gyerekekkel, bár ő otthonról is tud dolgozni. Egy-két csörtém volt a főnökömmel, kértem, hogy ne példálózzon a feleségével, én ugyanis nem vihetem haza a munkám (állami cégnél dolgozom védett iratokkal, nem lehet adathordozón vagy bárhogy kivinni azokat). Próbálunk egy olyan munkarendet tartani, hogy ha a gyerekek (vagy a saját) betegségei miatt sokat hiányzom, próbálok pótolni. Anyukám munkaidö után egyszer-egyszer átveszi a gyerekeket, én pedig bemegyek dolgozni. Vagy ritkán hétvégén is van ilyen.
Neked azt tanácsolom, hogy most ne válts! Ha a mostani főnököd még tolerálja ezt s helyzetet, pusztán a jobb anyagiakérr mist ne dobd el ezt a munkát! Nem tudhatod, hogy egy 8 órás munkában milyen főnököd lenne, és ha itt a 6 órából sokat hiányzol, akkor ott a 8 órából, egy jelentően hosszabb munkaidőből töltenél sokat távol. Ha ez a munkahely még így stabil, biztos, várj! Hátha alakulnak valahogy a dolgaitok. Miért nincs segítséged? Egyedml neveled őket? Szüleid élnek?
Nem tudsz váltani sajnos.
Én is 6 órában dolgozom, nincs nagyszülői segítség, csak a férjem, és a 2 gyerek állandóan beteg. Én is összevissza járok dolgozni, van h délután 1-re megyek csak be, hogy a férjem reggel legalább egy fél napra be tudjon menni dolgozni.
Bennem is mindig felmerül h jó lenne 8 órában dolgozni a nagyobb fizu miatt, de aztán egy nagyobb betegeskedési hullám után rájövök hogy ennek még nem jött el az ideje.
Ráadásul egyáltalán váltani sem tudok mert egyrészt nem hirdetnek 6 órás munkát, másrészt ennyi hiányzás miatt már próbaidő alatt kirúgnának az új helyemről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!