Komolyan szégyen, hogy anyaként gyakorlatilag nem tudok főzni?
Van egy 2,5 éves gyerekem és valóban nem tudok főzni.
Nekem eddig ez nem tűnt fel, hogy probléma lenne. Csak ahogy beszélgettem az egyik anyukával a játszótéren, ott bukott ki a dolog. Én természetesen beszéltem erről a dologról, bevallottam, hogy szinte semmilyen ételt nem tudok elkészíteni.
Erre teljesen kibukott, meg elkezdte mondani, hogy ne mondjam már. Én meg konkrétan bizonygattam neki, hogy de tényleg nem. Nyilván ilyen mirelit kaját fel tudok melegíteni vagy gombócot tudok csinálni meg hasonlókat, de ezeket annyira nem szeretjük. Melegszendvicset állítólag jól csinálok, azt szoktam is esténként, de főtt kaját nem igazán.
Ez tényleg szégyen? Tudom, nekünk ez így jó, nem kellene hogy érdekeljen. De egyszerűen megdöbbentem azon, ahogy megdöbbent. Szerintetek ez ennyire egyedi eset valóban? Mivel ő azt mondta, hogy ilyenről még nem is hallott. Köztetek sincs ilyen?
3,5 és 1 évesek a gyerekeim, kb 10 féle ételt tudok elkészíteni...
Mondjuk nálam elég erősen közrejátszik hogy iszonyatosan válogatós vagyok, úgyhogy pl ha olyat kell csinálnom amit én nem szeretek akkor azt meg sem kóstolom, csak öntözgetem össze a hozzávalókat és najd valami lesz belőle... De cserében jól sütök :D
31 valasz latom nulla % :) :) Oh hat ezek szerint olyan valaszolok gyultek ossze, akik szerint egy feleseg nezhet ki barmilyen tragyaul csak legyen jo a foztje :)))
Draga kerdezo, ez MINDENT elmond azokrol akik valaszolgattak neked :)
A főzéshez azért kell valamennyi érzék is.
Ez belőlem sajnos hiányzik, pedig már vagy 10 éve próbálkozok vele. Mindig pozitívan indulok neki és kudarc lesz a vége.
Tehát én sem tudok, sajnos türelmem sincs hozzá és nem is köt le. Tegnap pl. kétszer is odaégettem a rizst, mert elbambultam, egyszerűen máshol voltak a gondolataim. Folyton kifut valami, mert elfelejtem, hogy feltettem főni.
Sok recept van neten, de a legtöbb csak felületes. Pl. Olyan ételek, amihez habarás kell, oda nem írják le, hogy hogyan kell habarni. Egyszer próbáltam, undorító lett a végeredmény.
Alap ételeket meg tudok csinálni, de soha nem sikerül tökéletesen.
75%-os gratulálok, mert aki főz az egy slampos igénytelen nő, aki meg nem főz az egy szuper cicababa...
Főzni meg nem tudás hanem akarat kérdése. Annyi recept van már neten hogy elképesztő. És sok ilyen fél-1 órás mindennel együtt. Tehát még azt sem lehet mondani hogy nem jut idő más egyébre. Ez csak kifogás. Ha egy nő nem akar főzni nem baj, főleg ha a férfinak sem baj, de ne gyártsunk már hozzá sztereotípiákat. "Mert akkor jajj nem jut időm csininek lenni". Egy frászt, mindenkinek arra van ideje amire szán. Lásd az előző műkörmös igényes fiatal anyukát. Respect :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!