Komolyan szégyen, hogy anyaként gyakorlatilag nem tudok főzni?
Van egy 2,5 éves gyerekem és valóban nem tudok főzni.
Nekem eddig ez nem tűnt fel, hogy probléma lenne. Csak ahogy beszélgettem az egyik anyukával a játszótéren, ott bukott ki a dolog. Én természetesen beszéltem erről a dologról, bevallottam, hogy szinte semmilyen ételt nem tudok elkészíteni.
Erre teljesen kibukott, meg elkezdte mondani, hogy ne mondjam már. Én meg konkrétan bizonygattam neki, hogy de tényleg nem. Nyilván ilyen mirelit kaját fel tudok melegíteni vagy gombócot tudok csinálni meg hasonlókat, de ezeket annyira nem szeretjük. Melegszendvicset állítólag jól csinálok, azt szoktam is esténként, de főtt kaját nem igazán.
Ez tényleg szégyen? Tudom, nekünk ez így jó, nem kellene hogy érdekeljen. De egyszerűen megdöbbentem azon, ahogy megdöbbent. Szerintetek ez ennyire egyedi eset valóban? Mivel ő azt mondta, hogy ilyenről még nem is hallott. Köztetek sincs ilyen?
Az nem gáz, ha valaki nem főz minden nap, mert megteheti és rendel pl. Azt viszont nagyon szerencsétlennek tartom, aki felnőtt létére egy rántottát sem tud összedobni.
Szerintem gyakorolj be legalább 2-3 receptet, ami a család kedvence.
Nem gondolom, hogy szégyen, pedig én tizenéves koromtól tudok és imádok is főzni. Fiatalon mentem férjhez, 20 évesen, akkor már külön éltünk, ki se bírnám főzés nélkül. A lányom most 20, önállóan él albiban, imád főzni...
Nekem inkább az a fura, hogy igényed sincs rá ezek szt. Én szeretem, amikor látom a családon, hogy ízlik, örülnek, hogy a kedvencet kapták...
Először is te nem nem tudsz főzni, hanem nem akarsz. Ez nem tudomány, legalábbis egyszerű ételeket elkészíteni nem az. Ha tudsz olvasni, akkor tudnál főzni is, csak nem csinálod.
Szerintem eleve felnőtt emberként (nemtől függetlenül) szégyen, ha valaki soha nem képes egy tál ételt összedobni. Anyaként azért szégyen, mert gondolom te vagy otthon a gyerekkel. Azért vagy otthon vele, hogy ellásd, ebbe pedig a házi koszt is beletartozna legalább alkalmanként.
Természetesen tudom, hogy nagyon fontos a főtt kaja gyereknél, felnőttnél egyaránt. Eszünk is, napi egyszer. Van egy szuper étterem a városban, ahol élünk és kiszállítást is vállalnak. Ha a páromnak van ideje, akkor együtt kajálunk ott az ebédidejében, ha nincsen akkor hazahozatom, vagy ha nagyon ráérek, akkor elmegyek érte én. Hétfőtől szombatig így eszünk, vasárnap anyukáméknál. Hatalmas adagot küldenek, a páromnak simán elég ebédre, nekem meg akár kétszer is, de gyakran a gyerek eszi meg este. Napközben bölcsiben van ott kajál, de este sokszor az én adagomból eszik. Szombaton délben pedig felezek a gyerekkel. Reggelire nyilván nem ilyen nehéz ételt eszünk, este meg gyakran vannak olyan kaják, amit már korábban írtam. Szóval mindenki eszik legalább egyszer főtt kaját egy nap.
Egyáltalán nem szeretek főzni, talán ez a baj. Amikor még ketten voltunk a párommal, néha megpróbáltam valami nehezebben elkészíthetőt. Hát általában elég rosszul sikerültek. A sütéstől konkrétan rosszul vagyok, egy sütemény megsütése nekem egy rémálom, szóval marad az amit a családban sütnek és persze a jobb minőségű cukrászdai.
Alapvetően nem vagyok ügyetlen, de ez annyira távol áll tőlem, hogy az már elképesztő. Múltkor (na ezt ciki bevallani) véletlenül "megmártottam" az egész kézfejemet a forrásban lévő vízben. Meg ne kérdezzétek, hogyan sikerült, alá akartam nyúlni annak, ami a vízben volt, de kb ennyire emlékszem, aztán a fájdalom. Pedig amúgy tényleg nem vagyok ennyire béna, de ehhez se türelmem, se figyelmem.
Szóval ez az eset megint elvette a kedvemet egy időre a főzéstől, főleg hogy egy hétig rákvörös volt a kezem. De persze nem ezen az egy eseten múlik a dolog, nem azért írtam le
Ha nem is akarsz főzni még néha sem, az elég nagy szégyen. Nálunk is sokszor apu főz, de ennek jó oka van. Anyu is tud főzni.
"baratnom SEMMIT nem tud megfozni. Tojast, es tesztat magaban. Ennyit. Multkor ott voltam, brokkolit " fozott ", es 40 (!) perc utan en zartam el a gazt ...
A ferje a munkabol hazaer es foz ( a baratnom otthon gyeden ) , azt eszik masnap a gyerekkel. "
Ezzel pedig nem dicsekednék. Egész nap otthon van a barátnőd a gyerekkel és mégis állandóan a férje főz munka után. Gondolom szerelmes a férfi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!