Komolyan szégyen, hogy anyaként gyakorlatilag nem tudok főzni?
Van egy 2,5 éves gyerekem és valóban nem tudok főzni.
Nekem eddig ez nem tűnt fel, hogy probléma lenne. Csak ahogy beszélgettem az egyik anyukával a játszótéren, ott bukott ki a dolog. Én természetesen beszéltem erről a dologról, bevallottam, hogy szinte semmilyen ételt nem tudok elkészíteni.
Erre teljesen kibukott, meg elkezdte mondani, hogy ne mondjam már. Én meg konkrétan bizonygattam neki, hogy de tényleg nem. Nyilván ilyen mirelit kaját fel tudok melegíteni vagy gombócot tudok csinálni meg hasonlókat, de ezeket annyira nem szeretjük. Melegszendvicset állítólag jól csinálok, azt szoktam is esténként, de főtt kaját nem igazán.
Ez tényleg szégyen? Tudom, nekünk ez így jó, nem kellene hogy érdekeljen. De egyszerűen megdöbbentem azon, ahogy megdöbbent. Szerintetek ez ennyire egyedi eset valóban? Mivel ő azt mondta, hogy ilyenről még nem is hallott. Köztetek sincs ilyen?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ilyet még én sem hallottam.
Én mindig hadilábon álltam a konyhával, mert egyszerűen gyűlölök főzni. 30 éves voltam, amikor az első többfogásos ebédemet elkészítettem. Én ezt tök gáznak érzem a konyhatünci anyukák mellett, de gyűlölöm csinálni. Inkább rendelünk ha lehet, de néha muszáj főzni, nincs mese!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Hát ha mindenféle adalékanyaggal felturbózott, hozatott ételt adsz a gyerekednek, akkor nagyon gáz, mert az egészségével játszol. Ha a mamák főznek mindennap, és házi kosztot, eszik, akkor csak kicsit ciki, de nem veszélyezteted legalább a gyereked.
Volt szerencsém belenézni az ilyen "házias jellegű" rendelős ételek elkészítésébe, tele vannak mesterséges ízfokozóval, aromákkal, színezékkel, térfogatnövelővel, ráadásul nem is a legjobb minőségű alapanyagokból készülnek.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
"Volt szerencsém belenézni az ilyen "házias jellegű" rendelős ételek elkészítésébe, tele vannak mesterséges ízfokozóval, aromákkal, színezékkel, térfogatnövelővel, ráadásul nem is a legjobb minőségű alapanyagokból készülnek.
"
Mire gondolsz, vegetára, mint ízfokozó???
Férjem szakács, hidd el, nem költenek sok extrára egy kifőzdében. Az alapanyag minősége nem mindig a legjobb valóban, de nem tudom, milyen térfogatnövelőre, meg ízfokozóra gondolsz pl egy rántott húsnál, vagy zöldborsófőzeléknél. Nem olyan rosszak az éttermek se hidd el, csak meg kell válogatni őket.
Rengeteg házias kifőzde van, ahol tényleg lehet finomat enni, ami nem sz.r.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Szerintem nem ciki, inkább kiszolgáltatott helyzet.Ha kaját akarsz,mindig másra vagy utalva.
Különben a tesóm sem szeret főzni,és nem is tud,DE próbálkozik néha.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nem szégyen, de el sem tudom képzelni, hogy oldod meg.
Nekem a készételként vásárolható kaják 80%-a nem ízlik, az árukról nem is szólva.
Szendvicsen és salátán sem lehet élni évekig:S
Nem tudnám elképzelni az életem itthoni főtt étel nélkül. (Mondjuk nem vesződöm sokat a konyhában, általában 30 perc alatt is elkészíthető kajákat csinálok:))
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Férjem szakács, hidd el, nem költenek sok extrára egy kifőzdében.
Pontosan tudom...hidd el, láttam én már hogy a pár napja a hűtőben álló húst kis nátrium glutamáttal megszórva készítik el pörköltként, vagy rántott húsként. Mint ahogy láttam azt is, hogy a rántott sajtról hogyan vágják le a penészes külső részt, és szintén glutamátba és keményítőbe forgatják kirántás előtt.
Emellett a többi alapanyag is hagy kívánnivalót maga után, a félig rohadt zöldségek, a rengeteg vegeta utánzat, és többször használt olaj indokolatlan használata stb...én biztos nem adnék ilyeneket a gyerekem fejlődő ízlelőbimbóinak, mert ehhez szokik hozzá.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Hát, nem dicsőség. :) De ha gombócot tudsz, meg hasonlókat, bár nem tudom, mik lehetnek azok, akkor azért tudsz főzni mégis, max. nem vagy konyhatündér. Nem baj, majd belejössz. Nézel egy receptet és követed, egyszerűvel kezdd. Én is úgy tanultam meg, tudok főzni, de nem ebben vagyok a legjobb. :)
Nem vagyunk egyformák. Vannak nők, akiknek ez a legfontosabb, másnak meg nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!