Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Orvoshoz vigyem vagy a bölcsibe?

Orvoshoz vigyem vagy a bölcsibe?

Figyelt kérdés

A 3 évesen ugy néz ki, egy szimpla orrfolyos, torokfájos, láz nélküli náthábol nem tud kikeveredni (szerintem hála a beteg bölcsibe jároknak...).

Ma már köhögős is lett. Hol száraz, hol hurutos.

A munkahelyemen viszont pár napos áramszünet miatti szabi után vagyunk, SOS gyorsan kell dolgozni, már 5-éig számlázni kellett volna, cégek várják már multhétre a kimutatásokat, tulorázni kéne, pánik van, nincs helyettesem es alig van szabim es még csak tavasz van(be van irva nyári szabinak...)

Az orvos ilyen esetekbem kiír es "csak"tüneti kezelést ad a kicsinek(köptető/köhögescsillapito ejszakára, orrfolyás elleni gyogyszer)minden van itthon .. .

Most a munkába rohanjak, vagy gyerekkel orvoshoz?

2017. máj. 15. 08:13
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Sajnos ez a bölcsi velejárója. Sőt, az óvoda is ilyen lesz.
2017. máj. 15. 09:46
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy szerinted van nagyon apuka is, még egyáltalán nem biztos, hogy jobban meg tudják oldani a gyerek elhelyezését nálad.
2017. máj. 15. 09:49
 13/24 anonim ***** válasza:
8%
Sima orrfolyással vidd csak bölcsibe, reggel általában rosszabb a helyzet, nap közben jobban lesz. Ha belázasodik, csak akkor maradj vele otthon. Alaposan porszívózd ki az orrát reggel és este, orrcsepp, ennyi elég.
2017. máj. 15. 10:00
 14/24 anonim ***** válasza:
39%

A mi bölcsinkben és ovinkban külön kérték, hogy náthásan (tehát taknyosan, köhögősen) ne tartsuk otthon a gyerekeket. És nem azért, mert az óvónők, gondozónők perverz módon imádják törölni a taknyot, hanem azért, mert az állandó kikapkodás, otthontartás miatt nem edződik az immunrendszer. Persze, ha egy gyermek folyton visszaesik, nem gyógyul meg, az brutál módon gyengíti az immunrendszert, akkot nyilván kúraszerűen érdemes otthon tartani, és roborálni.

De egy taknyosság, köhögés nem indok az otthontartásra. És nem csak szerintem, hanem a gondozónők és a többi szülő szerint sem. Ha folyton otthon maradnék, amikor folyik a gyerekeim orra, semennyit nem dolgoznék.

2017. máj. 15. 10:19
 15/24 anonim ***** válasza:
78%
Azért a bölcsis gyerekek nagy többségének szintén dolgoznak a szülei - azért van a gyerek bölcsiben - és a legtöbb munkahelyen is mindig valami sos vagy legalábbis szájhúzás, ha hiányzol.
2017. máj. 15. 10:50
 16/24 anonim ***** válasza:
21%

Egy dolog megütötte a szemem. Azért szabit íratott ki a munkáltatód, mert nem tudta biztosítani áramszünet miatt a munkakörülményeket? Nyilván megteheti, csak szerintem nem igazán korrekt.....

Amúgy én is vinném bölcsibe ennyivel, pláne ha nem tudnánk máshogyan megoldani és munkahelyen is gáz időszak lenne.

2017. máj. 15. 12:46
 17/24 anonim ***** válasza:

Hát,nem is tudom.Magunkból és a mi bölcsinkből kiindulva nem vinném.

Nálunk ha két napja folyik az orra,szólnak (mi is látjuk,de ha színtelen és néha törölni kell,szerintem nem ok arra,hogy otthon maradjunk vele.)

Nálunk szólnak pl.kedden vagy szerdán,a héten biztosan nem mehet a gyerek,hiába nincs láza,meg kell várni,amíg elmúlik az orrfolyás.

Én számoltam egy 3 havi átlagot: 91 nap alatt 56 napot voltunk itthon,persze hétvégékkel :-( Átlag egy 20 m.napos hónapban 8-10 napot nem tudom vinni.

Engem már elküldtek,nem csodálkozom rajta,most álláskeresésin vagyok,de esélyem semmi így.Abban bízunk,hogy majd az oviban kicsit toleránsabbak lesznek az orrfolyással. (allergia nincs,egyszerű megfázások vagy kisebb vírus egyik a másik után,immunerősítés,vitaminok... minden volt... áh,elkeserítő)

2017. máj. 15. 13:29
 18/24 A kérdező kommentje:

Azt máshol van apuka stb ugy ertettem hogy nem akkora baj ha anyukát kirugják, mint egyedualloaknál.

Na mindegy.

Probalok alkalmazkodni.

2017. máj. 15. 14:02
 19/24 A kérdező kommentje:

16

A főnököm sokmindenben inkorrekt..

A szabi alatt otthonrol dolgoztat még csak ki sincs fizetve..

Meg sorolhatnám...

2017. máj. 15. 14:04
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

De, nagyon sok helyen elég nagy baj, ha anyuka keresőképtelen lesz.

Sajnos ez egy ördögi kör. Az óvoda sem lesz könnyebb ilyen szempontból.

2017. máj. 15. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!