Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ovis ballagásra hívjátok a...

Ovis ballagásra hívjátok a nagyszülőket?

Figyelt kérdés

Úgy gondoltam, hogy a ballagás után lesz nálunk egy kis összejövetel, kis enni-innivaló beszélgetés. De magára a ballagásra lehet nem hívnám a nagyszülőket.Szerencsére 4 en vannak, mindkét nagyszülőpáros a közelben lakik. De mennénk mi a férjemmel, és a nagytesó is, így összesen 7-en lennénk. Ha szép idő lesz kint lesz a műsor az udvaron, ha esik az eső bent tartják. Ha az udvaron lesz nem gond, elférnek. ha bent akkor ott kicsi a hely nagyon. Ezt az ovonők mondták, szóval döntsek én, de az időjátást ugye nem lehet előre tudni.

Ti mit csinálnátok?

2017. máj. 14. 11:55
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Én nem azt mondom, hogy ne lenne a gyerek érdeke, és persze biztos, hogy örülne is neki, ha ott lenne mindenki ez vitán felül áll.

Csak én probálok mindig kicsit a többiek fejével is gondolkodni. Egszerűen nem érezném fairnek odahívni ennyi embert, más kárára és rovására.

2017. máj. 14. 22:08
 12/16 A kérdező kommentje:

És megtaláltam azt a kérdést, amire az egyik válaszoló utalt. Az, hogy a 4 fal között ki hány embert hív meg és bonyolítja a családi életét mindenkinek privát döntése.

De az iskolai, ovodai rendezvényeken szerintem tekintettel kell lenni egymásra, illetve a másik gyerekére is. Nekem is rosszul esne, ha azért nem férnék be a terembe, mert más odaszervezett még 4 nagyszülőt.

2017. máj. 14. 22:16
 13/16 anonim ***** válasza:

végre egy értelmes szülő, aki belátással van a többiekre is.

Utolsónak, persze a te gyereknek az az érdeke, hogy minél többen "ünnepeljék", a másik gyereke meg le van sz@rva.

Több olyan gondolkodású ember kéne mint a kérdező.

Ne hívd a nagyszülőket, pláne ha ennyien vannak, utána ünnepeljetek együtt tágabb körben.

2017. máj. 15. 07:21
 14/16 anonim ***** válasza:

A gyereknek az az érdeke ha hosszú távon gondolkozunk, hogy ne énközpontú és egoista legyen, hanem egy olyan ember, aki tud és akar alkalmazkodni a társaihoz, és nem a saját érdekét, igényét tolja a többiek elé.

6-7 évesekről beszélünk, akiknek már el lehet magyarázni, hogy a te MAMÁD azért nem jön, hogy a másik ANYUKÁJA megnézhesse a saját gyerekét.

2017. máj. 15. 07:31
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

Én nem hívom. Így is halálosan utálom amikor tömegnyomor van, az ember nem látja a saját gyerekét mert ott nyomorognak 500-an.

Anyák napjára is hozták a mamákat, voltak apukák, sőt nagypapa is. Természetesen a nagyszülők üldögéltek a székeken, az anyukák akiknek meg a műsor szólt, hátul kuporogtak és nem láttak semmit.

2017. máj. 15. 13:26
 16/16 anonim ***** válasza:

Én az oviban kérdezném meg, hogy szerintük kb. hány ember fér be, akkor a többi szülővel beszélni. Mondjuk ez pont nem oviban, hanem gimiben volt, de mondjuk gimiben nálunk szalagavatókor, ballagáskor volt annyi esze a vezetésnek, hogy előre megmondta, személyenként hány ember fér be a terembe, aztán mi végzősökként cserélgettük a meghívókat, ha vkinek fölös volt, más meg szerette volna a nagyit is ott látni.

És igen, ha úgy tűnik, hogy nem fér el mindenki, akkor nem hívnám a nagyszülőket az ünnepségre. Szerintem meg lehet érteni, hogy nincs elég hely.

2017. máj. 16. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!