Leánykám hamarosan 2,5 éves lesz, nem ismeri az apja felőli nagyszülőket. Mit tegyek?
Tehát, egyáltalán nem ismeri a férjem szüleit a lányom, de hamarosan mennünk kell egy eseményre, ahol ott lesznek ők is. Nagyon meg fog zavarodni a gyermekem, ha mondjuk neki, hogy ott van mama, papa menjél köszönj nekik? Hogyan viselkedjek majd? Már tiszta ideg vagyok emiatt, pedig több, mint egy hónap múlva lesz ez az esemény.
Köszönöm a segítségeteket, válaszaitokat.
Az apa anyukája/apukája jó ötlet.
Ha biztos ott lesznek én előtte pár nappal már mondanám neki.
Igen, ez az egyszerű dolog, hogy apa anyukája és apukája, eszembe sem jutott. Valószínűleg így fogjuk mondani, hogy ne nagyon kavarjuk meg a lányunkat.
Ismét köszönöm a hasznos válaszaitokat!
További szép napot/estét nektek! :)
Semmi baja nem lesz, nem fog megzavarodni.
Legalábbis az én fiam abszolút nem zavarodott még bele ezekbe a nagyszülős dolgokba.
Anyosomat 4 évesen ismerte meg, nagy a távolság nem volt lehetőségünk menni hozzá, ő meg már a kora miatt nem jön.
Tavaly húsvétkor mentünk, akkor ismerte meg, és pillanatok alatt mamának szólította, nem volt semmi baj hogy azelőtt nem találkoztak, és megmondom őszintén nem is nagyon került szóba hogy van egy mama akit még nem ismer.
Bár a fiamnak eleve kijutott "nagymamákból".
Az én szülei elváltak, így van neki az anyukám és apunak a volt élettársa is mama volt.Majd apámnak új élettársa lett, így most ő is mama. Illetve a gyerekkori legjobb barátnőm anyukáját én magam is Erzsi anyunak hívom, így a fiamnak Erzsi mama lett. Plusz ugye anyósom. Így van 5 mama :)
"Szerencsére" kommunikáció 0, így nem kellett magyarázkodnom a lányomnak. A mamája és a papája csak egy néni és egy bácsi volt a sok közül. A nagyanyja még csak annyit sem kérdezett tőle, hogy hogy vagy.
Csúnya dolog részemről, de örülök, hogy nem ismeri őket a lányom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!