Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megpofoztam a gyerekem, mit...

Obione kérdése:

Megpofoztam a gyerekem, mit csinaljak?

Figyelt kérdés
5 eves van egy nagyobb is, soha nem ütöttem emg öket, tegnap este akkora hiszteriazast levagott mint meg soha es en egyszerüen nem birtam magammal es megpofoztam, nyilvan ez nem segitett a helyzeten (meg egy gyerek sem nyugodott meg attol hogy megpofozzak). Rettenetesen szegyellem magam es nagyon sajnalom, vele is megbeszeltem hogy az borzalmas ngy butasag volt es h bocsasson meg, öt mar ma nem is erdekli, de reggel lattam h az arcan piros pöttyök vannak ott ahol megütöttem pedig esküszöm azert nem agyok egy allat nem ütöttem olyan erösen, de ettöl meg jobban kiborultam. Teljesen inkompatensnek erzem magam azota, nem tudtama ludni, sirok. Milyen anya az aki ugy megüti a gyereket h meg masnap is latszik....es a legroszabb hogy nem tehetek semmit mert mar megtörtent...de ha megis...hogy tehetnem jova?
2017. máj. 9. 09:29
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
6%

Azért, mert a szülőd, meg etet, azért még nem verhet és nem volt igaza. A tiszteletet nem lehet kiverni valakiből. A megalázkodást igen.

Ha szereted, annak ellenére is szereted, hogy eszköztelenségében bántalmazott. Nem pedig kifejezetten azért,mert megütött.

2017. máj. 9. 15:01
 32/43 anonim ***** válasza:
7%

Ha valakit valamilyen tette/tulajdonsága miatt kifejezetten nem lehet szeretni csak azért, akkor az a valami rossz.

Aki gyereket üt, az ütésért nem szerethető senki, ergo az ütés rossz.

2017. máj. 9. 15:11
 33/43 anonim ***** válasza:
69%

#25-ös vagyok! Kedves utolsó te valamit nagyon félreértettél!!! Én azt írtam hogy engem soha nem vertek meg! Egyetlen pofont pontosabban nyakast kaptam, amikor már jódolgomban azt se tudtam hogy hány kilós vagyok, és olyan tiszteletlenséget engedtem meg Édesapámmal szemben, amit ő soha nem érdemelt volna!!! Szerintem az én példám igen is egy követendő példa, hiszen beláttam hogy a szülőmnek volt igaza, és ez manapság nagyon nem jellemző a fiatalságra!!! Elnézem a mai 13-14 éveseket akik úgy beszél az anyjukkal, mintha a seggükből rángatták volna ki. És igen nekem akkor pont az a pofon kellett ahhoz hogy észheztérjek!!!! Csak egy pofon volt, túléltem, lelki sérült se vagyok, de egy jó lecke volt nekem!!!

Attól senki sem rossz szülő, mert egyszer megpofozza a gyerekét!!!!

2017. máj. 9. 15:14
 34/43 anonim ***** válasza:
16%

Egy ütés is ütés, és az ütés nem, kifejezetten az ütés miatt nem szeretünk senkit, maximum annak ellenére.

Léteznek módszerek a tisztelet kivívására, ez nem az. Ez erőszak.

Számtalan olyan ember van, akit soha nem ütöttek a szülei, mégis képes a normális viselkedési módra. Az ütés ugyanis erőszak, nem pedig nevelési módszer vagy eszköz. Az ütés MINDIG ROSSZ.

Ne próbáljuk meg relativizálni azzal,hogy akit nem ütnek, az nemképes viselkedni, mert ez egyszerűen nem igaz.

2017. máj. 9. 15:17
 35/43 anonim ***** válasza:
4%

Nem azért jöttél rá, hogy "hol a helyed", mert kaptál egy pofont. Amúgy is tudtad, csak nem érdekelt/nem figyeltél. A félelem rávett, hogy alsóbbrendűnek érezd magad, ezt meg összepasszintottad a tisztelettel.

Ha apád akkor nem pofoz fel, 2 órával később az esti katasztrófafilmnél elgondolkoztál volna, milyen hálás vagy a családodért.

2017. máj. 9. 15:35
 36/43 anonim ***** válasza:
22%
Te jó ég! Hát röhögnöm kell! Győzködjétek csak magatokat!!! 😅 😅
2017. máj. 9. 16:50
 37/43 anonim ***** válasza:
54%

Csak mostanában lett divat ez a túlzó gyermekvédelem.

Nem értek egyet a veréssel és a bántalmazással, de egy anyai/atyai pofon igen is kell a gyerekkorba.

Én is kaptam és mégis imádom a szüleimet. Illedelmes, talpraesett, jó ember lettem.

És hova vezet ez a gyermekvédelem? A gyerek aki ezzel tisztában van, dühből zsarolja a szüleit, hogy engedjék el buliba, akármi vagy feljelenti őket hogy bezárják, verik. Kicsit elszállt ez a dolog.

A határ szállt el szerintem...

2017. máj. 9. 17:18
 38/43 anonim ***** válasza:
57%

Erről beszélek én is Kedves Utolsó válaszoló!

Én sem támogatom a bántalmazást, ütlegelést,

de egy jókor jött pofon igen is csodákra képes!!

Ettől még senki sem lesz lelkibeteg!

Itt nem a rendszeres verésről van szó, hanem 1 db pofonról!!!!!!!! Természetesen én is mélyen elítélem azokat akik verik a gyereküket, de azért 1 pofonért már nehogy Bántalmazó vadálatt legyen valaki!!!!! Ugyan emberek!!!!!

2017. máj. 9. 17:29
 39/43 anonim ***** válasza:

Semmi extrát nem tettél. Jó, a pofon helyett a hideg víz, vagy a megijesztés hatásosabb, de ez van.

Én is kaptam pofont anyától pont egy irdatlan hiszti miatt, meg egyszer apától (nem erőset), mert visszapfáztam mamának, mégsem lett semmi bajom tőlük.

De nem kellett volna bocsánatot kérned, vagy akkor neki is a rinyálása miatt.

2017. máj. 10. 13:29
 40/43 anonim ***** válasza:
55%

Az egy pofon hívei 2 dolgon kíséreljenek meg elgondolkodni:

1, Felpofozzák-e a pénztárost a bankban, ha idegesítő,nem lehet vele zöld ágra vergődni, vagy csak a kisgyerekük üthető?

és

2, Makarenkó vezette be az elméletet, ún. makarenkói pofon. A szigorban, az egyszer-egyszer jól irányzott pofonban, a tekintély kisajtolásában hitt. Alkalmazta elméletét neveltjein, a pedagógiai intézetében is. Egészen addig, amíg neveltjei meg nem elégelték, őt jól el nem verték és feleségét meg nem erőszakolták bosszúból.

Kisebbet, gyengébbet, gondozásunkra bízottat, magatehetetlent csak az emberi nullák ütnek. A velük egy súlycsoportban lévőt meg az agresszív lúzerek. Ennyi.

2017. máj. 10. 14:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!