Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megpofoztam a gyerekem, mit...

Obione kérdése:

Megpofoztam a gyerekem, mit csinaljak?

Figyelt kérdés
5 eves van egy nagyobb is, soha nem ütöttem emg öket, tegnap este akkora hiszteriazast levagott mint meg soha es en egyszerüen nem birtam magammal es megpofoztam, nyilvan ez nem segitett a helyzeten (meg egy gyerek sem nyugodott meg attol hogy megpofozzak). Rettenetesen szegyellem magam es nagyon sajnalom, vele is megbeszeltem hogy az borzalmas ngy butasag volt es h bocsasson meg, öt mar ma nem is erdekli, de reggel lattam h az arcan piros pöttyök vannak ott ahol megütöttem pedig esküszöm azert nem agyok egy allat nem ütöttem olyan erösen, de ettöl meg jobban kiborultam. Teljesen inkompatensnek erzem magam azota, nem tudtama ludni, sirok. Milyen anya az aki ugy megüti a gyereket h meg masnap is latszik....es a legroszabb hogy nem tehetek semmit mert mar megtörtent...de ha megis...hogy tehetnem jova?
2017. máj. 9. 09:29
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
80%
Emberből vagy, elborult az agyad. A kissrác meg kapott egy leckét, hogy nem körülötte forog a világ, és bizony van olyan, hogy a másik is torkig lesz. Az élet is ilyen. Egyszer bőven belefér, nem kell pszichológust kajtatni meg rettegni, hogy milyen tragikus következményei lesznek ennek. Az ég világon semmi. Ha viszont így belelovalod magad, a gyerek nagyobb jelentőséget fog az egésznek tulajdonítani, ami legalább ennyire ártalmas...
2017. máj. 9. 10:53
 22/43 anonim ***** válasza:
56%

Mennyi sérült ember van ezen az oldalon, te jó isten..

Az életmentés miatti ütést összehasonlítani egy indulatból elkövetett pofonnal?

Gondolom a sebészi vágás és a késelés között is tudnál párhuzamot vonni.

Én nem kérnék bocsánatot, nem kötelező megbocsátania, ha megütik. Elmondanám, hogy sajnálom, nagyon rosszat csináltam, senki sem érdemli meg, hogy megüssék.

Én is csak párszor kaptam gyerekkoromban, mikor a szüleim úgy érezték megérdemeltem. Eltört a tányér puff, miért nem figyeltem jobban. Leestem a lépcsőn, puff, miért rohantam. Nem csináltam, amit mondtak, puff. 3ast kaptam, puff.

Majdnem mindegyikre emlékszem egész kicsi korom óta. Nem érdemeltem meg egyiket sem, apánál nevelési elv volt, hogy a gyerek féljen csak az apjától, anyának szimplán gyengék voltak az idegei, és ilyen ostoba indokokkal magyarázták a dolgokat.

Figyeld csak meg, aki kapott a szüleitől, összehúzódik/ledermed automatikusan, ha meg akarják ütni.

Nem normális! Értem én, hogy pár embernek nem fér bele a szent szülőiképbe, hogy ők is hozhatnak rossz döntést, pedig de, ők is emberek.

Ugyan csak párszáz embert ismerek, de egy csomóan felnőttként is megütötték a másikat, vagy úgy érezték a másik felnőtt megérdemelné, hogy megverjék(megcsalás/veszekedés/szakítás miatt)

Nem normális ez a társadalom.

Az sem, hogy te ennyire stresszelsz rajta. Megtettél mindent, mondtad, hogy sajnálod, mondtad, hogy rossz dolog, hogy nem érdemelte meg és minden idegszáladdal azon leszel, hogy ne üsd meg újra. Ennél többet nem tudsz tenni.

Én is csaptam már a gyerek fenekére 2x, mikor elborult az agyam. Egyiket sem érdemelte meg, csak le kellett vezetnem a feszültséget, mert nem bírtam idegekkel. Nem volt szép. Azt akartam, hogy fájjon neki, mint nekem fájt az üvöltése. Nem csaptam nagyot, nem maradt helye. Sajnos egy ideig mindkettő után összerándult és ledermedt, mikor kiabáltam és kiakadtam, de 1 hónap után kb elmúlik.

2017. máj. 9. 10:58
 23/43 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem ne emeszd magad. Mindannyian kovetunk el hibakat, azert mert szulok vagyunk, meg mi is emberek, nem vagyunk tokeletesek. Indulatbol sok olyat teszunk, amit utana egybol megbanunk. A te pofonod meg nagyon messze van a gyermekbantalmazas kategoriatol, a gyereked ugyanugy tudja, erzi h szereted. Szerintem ne mondogasd neki hogy mennyire sajnalod, mert ezzel csak osszezavarod. Bocsanatot kersz egyszer, mert igy ereztel, de nem kell a ragodasba, onmarcangolasba teljesen bevonnod a gyereket. Ettol semmivel nem vagy rosszabb anya, mint elotte voltal, de ne spirazd tul ezt a dolgot, mert azzal szerintem tobbet artasz nekik.
2017. máj. 9. 11:00
 24/43 anonim ***** válasza:
30%

Háát,mi lesz a következő alkalomkor? Akkor majd talán még erősebben,és más testrészén fogod megütni??

Ez így nem jó!

A gyereket nem szabad megütni soha!

Főleg nem egy ilyen okból kifolyólag.

Hiszen szegény pusztán csak félt valamitől,és ilyenkor normális a hiszti de, ez még nem jelenti azt,hogy neked egyből gondolkodás nélkül ütlegelned kell.

Soha ne tedd többet!

2017. máj. 9. 11:02
 25/43 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem ennyire nem kell túldramatizálnod!

Megbeszéltétek, s fátylat rá!Ami történt megtörtént, ettől még nem vagy rossz anya! Nem te vagy az első akinél elfogyott a türelem!

Engem 14 éves koromig egyszer sem vertek meg, még csak pofont se kaptam!(pedig visszagondolva volt hogy megérdemeltem volna!)

Aztán annyira el voltam szállva magamtól,meg attól a tudattól hogy én TINI vagyok, hogy Apámmal szemtelenül beszéltem! Az volt az utolsó alkalom hogy ezt tettem, mert Apám szépen csendben nyakonvert! Természetesen vérig sértődtem ezzen, de pár nap múlva rájöttem hogy igen is igaza volt, mert ő a szülőm! Ők tartanak el, ők teszik elém a kaját, ők iskoláztatanak,ruháznak ésatöbbi.. és nekem semmi jogom nincs ahhoz hogy szemtelen legyek velük!

Mai napig imádom a szüleimet, és nagyon jó a kapcsolatunk!

30 éves vagyok, most várom az első gyermekemet,és nagyon remélem hogy én is leszek legalább annyira jó szülő mint az én szüleim!

2017. máj. 9. 11:11
 26/43 anonim ***** válasza:
62%
Engem edesapám tobbszor megvert az en fejemet is belenyomta a kajába , ha nem akartam enni. Vagy behuzott egyet verzett az orrom. 13.szulinapomon ugy megvert h bepisiltem... ezeken kivul persze tudom h szeret es kiall mellettem es ezerszer bocsánatot kert. De egyszeruen mai napig tartok tole es nem tisztelebol fogadtam neki szót SOHA, hanem felelembol . Vegigneztem ahogy a batyamat verte mert a matek nem ment neki.. rengetegszer boltunk verve. De azota kibekultunk. En 18 evesen elhuztam 22 vagyok azota is kulon elek mar van egy házam. Amit tole kaptam h koltozzej haza. Felujitottam es bekoltoztem. Fel evet naluk laktam azalatt egyszer megvert akkor kozolten vele eloszor szavakkal h mit erzek. Azota mint akit kicseréltek.. eleinte tagadta h orrverzesik meg bepisilesig vert.. de anyu erositette ezt es a verfolt is latszik a falon.nagyon is emlekszem ezekre. Hiaba voltan kisgyerek. Nagy trauma es mai napig nagyon faj h nem normalis módon próbalt nevelni. Es amikor eszembejut utalom. De az a helyzet h nagyon sok mindent megtett ertem..ezert szeretem..de azert neha utalom h ilyen gyerekkorom volt. Félnem kellett a saját apámtól akit egyben imádtam es arra vágytam h egyszer legyen velem megelégedve de ez 18 éves koromra elszállt... szval nem. ne verjetek a gyereket. Oke 1-3 pofon elsul az semmi de tovabb ne menjetek ne akarjatok h feljenek hanem h tiszteljenek. Mert odaig jutnak mint en.. h majd a gyerekemet nem fogom rabizni a nagyapjára mert félek ő is kikap tőle..
2017. máj. 9. 11:15
 27/43 anonim ***** válasza:
57%

20-as, ez baromság, amit ideírsz, mert semmi köze az esethez. A kérdező nem veri a gyerekét, erről szó sincs. Kapott egy pofont, nehogy már ezért legyen rossz anya, vagy bántalmazó.

Én is kaptam anyámtól, egy kezemen bőven emg tudom számolni, hányszor, és képzeld, bízom benne 100%-ig.

2017. máj. 9. 12:16
 28/43 anonim ***** válasza:
56%

off.

26-os, mintha az én apámrol irtal volna. én sose mondtam el neki mit éreztem..19 évesen elhagytam az orszagot, azota is kulfoldon élek (most 32 vagyok). féltem, rettegtem az apámtol. addig vert minket, amig ossze nem pisiltuk magunkat, ameddig nem szakadt fel a bor a combunkon, remegtunk, sirtunk, anyám meg nyugtatokat adott nekunk....hogy ne idegesitsuk fel még jobban az apámat. félelembol fogadtunk szot, ha rosszul adtam a kezébe a csavarhuzot, azzal vágott fejbe, ha 4-est vittem haza, akkor azért vert meg, ha csak lehulyeztuk egymast a bátyámmal, akkor azért kaptunk... tudod mit, nem apámra haragszom, hanem az anyámra, hogy elturte ezt, elnézte, ahogy lelkinyomorékot csinal a férje a gyerekeikbol..csak azert, hogy rá ne mondja senki, hogy elvált asszony...az anyám ebben ugyanolyan (hanem jobban) bunos volt, mint az apám.

ha a férjem egyszer is megutne a gyerekunket, abban a percben elhagynam.

2017. máj. 9. 13:51
 29/43 anonim ***** válasza:
41%

Utolsó, most hogy kiírtad magadból a problémádat megnyugodtál?

A kérdező meg a te apád az két külön dolog! A francnak írod itt le a nyomorodat!!! Persze kelts lelkiismeretfurdalást a kérdezőben hü@e gyerek!!!

2017. máj. 9. 13:55
 30/43 anonim ***** válasza:
31%
Utolsó te sem vagy jobb.. hogy lehet így szólni az embertársaidhoz.. elég agressziv lehetsz. Amugy én azert irtam le amit o is az apjáról, mert a kerdezo mrgnyugodhat h van durvább eset es h a mi apáinkhoz képest ez semmi. Csak ne dúrvuljon tovább , mert akkor elveszíti ot ..
2017. máj. 9. 14:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!