Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elsős gyereknek, aki most...

Elsős gyereknek, aki most tanult meg olvasni milyen könyvet javasolnátok, ami segítene megszerettetni az olvasást?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 28. 11:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
34%
Megszerettetni? Harry Potter-t. Szereti ez a korosztály. És mivel jó hosszú, meg sok részes, sokat fog olvasni, mire végez vele. Benne vagyok HP-s csoportban, és nagyon pozitívak a visszajelzések, sokan írják, hogy a kistesó mennyire szereti, és olyan kisgyerek is nekiállt olvasni, aki előtte nem szeretett.
2017. ápr. 28. 11:49
 2/18 anonim ***** válasza:
93%
A "Már tudok olvasni" sorozatból válassz, nagyobb betűs, sok képpel, változatos témákkal. Van lányos és fiúknak való is.
2017. ápr. 28. 11:52
 3/18 A kérdező kommentje:
Harry Potter szerintem nem elsősnek való, Iikább 3. 4. osztálytól. Olyasmi kéne, ami viszonylag rövid történetes, nagyobb betűs stb.
2017. ápr. 28. 11:53
 4/18 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet, megnézem.
2017. ápr. 28. 11:53
 5/18 anonim ***** válasza:
80%

Hát elsősnek Harry Pottert semmiképp... Hosszú, bonyolult, és nem is nekik való. Ráadásul a 4. résztől kezdve horror, és ha mégis tetszene neki, akkor meg félbehagyatnád vele?

Az én elsősöm nagyon szerette a Csoda és Kósza sorozatot, de azzal se boldogult egyedül. Még olyan lassan olvasott, hogy elunta, meg bele se akaródzott kezdenie egy fél oldalas szövegbe.

Úgyhogy végül az egyedül, önállóan olvasást kapaszkodj: KÉPREGÉNYEKKEL kezdte. Garfielddal konkrétan. Kérdeztem az ofőjét, azt mondta, tökéletes. Most másodikos, már neki mer állni hosszabb könyveknek. De ha elétenném a HP-t, ami full szöveg, és többszáz oldal, elsírná magát.

2017. ápr. 28. 11:55
 6/18 anonim ***** válasza:
51%

"Szeretek olvasni!" sorozat: A negyedik kismalac, Barbarella morcos, Kistesó? Nem, köszi!, Bolygónyammogó.

Aranyos történetek, nagy betűkkel írva, az ő szintjükhöz igazított mennyiséggel és képekkel.

A másik javaslatom az "Olvass velünk!" sorozat. 4 szinten vannak könyveik, az egyszerű pár mondatostól az összefüggő történetekig. 1. Szinten kedvencünk a Kérdések az állatokról című. Ilyenek vannak benne például hogy "Miért totyog a pingvin?"

2017. ápr. 28. 12:00
 7/18 anonim ***** válasza:
42%

Kezdő olvasóknak van külön sorozat. Ezek rövidebb történetek sok témában. Olyat választanék ami az érdeklődésének megfelelő.

Lányoknak Titkos királyság sorozat (ebből van állatos is), Barátnőm Boriból is van ennek a korosztálynak kemény fedeles könyv, fiúknak Berci.

2017. ápr. 28. 12:14
 8/18 anonim ***** válasza:
42%
Az Olvass magadnak sorozat is jó, a 80-as években jelent meg először, és most újra kiadták. Rövid, színezhető és ráadásul nem is drága. [link]
2017. ápr. 28. 12:36
 9/18 jafnrétti ***** válasza:
77%

Hát Harry Pottert semmiképp, túl összetett szöveg az még egy épp csak olvasni tudó gyereknek.

Nekem nagy könyvmoly a fiam, de inkább második osztálytól kezdett el önállóan, a maga szórakozására könyveket olvasni.

Az első könyve Dave Lowe: A hörcsögöm egy zseni c. könyve volt, ezt még elsősként kezdte el olvasni, de ha ő olvasta, nagyon lefoglalta az olvasás technikai része, nem tudta így a cselekményt követni, ezért csak sorokat olvasott ő, a nagyját én olvastam neki. Másodikban már gond nélkül megbirkózott vele. Illetve amit először olvasott ki egyedül, az Bálint Ágnestől a Szeleburdi család volt, olvasás gyakoroltatása céljából adtam a kezébe, és amikor mondtam, hogy mára elég, akkor kérte, hogy hadd olvassa tovább, de csak úgy, magában, nem hangosan. Utána elolasta a folytatást, a Hajónaplót is. Második osztály végére tartott azon a szinten, hogy normál szövegű, összetettebb regényeket olvasson, akkor pl. a Harry Pottert is elkezdte, és akkor már élvezte is.

2017. ápr. 28. 12:39
 10/18 anonim ***** válasza:
56%

Pagony Most én olvasok! sorozata, pl ez: [link]

Több írótól van már, 4 nehézségi fokban. Én ezeket vettem. Illetve előkerültek újra az oviskorban olvasott Boribon és Pipp és Polli könyvek.

2017. ápr. 28. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!