4 éves kisfiú miért nem engedi, hogy fürdésnél felhúzzuk a kukiját?
Ordít, mint az őrültek, és hisztizik, szabályosan retteg tőle. Más is járt így?
Orvos látta,picit nehezen jön fel a bőr, de rendben van neki, nem fájhat a művelet. Olyan mintha megijedne tőle. Ő se akarja felhúzni, nekünk se engedi. Rengeteget beszélgettünk róla, elmondtuk, hogy ez természetes, nem fáj, meg kell mosni, stb., apa még szemléltette is, hogy az övé is így működik, de nem segít semmi.
Ötlet?
Tudom, régi a kérdés, de hátha valaki olvassa még.
Nálunk úgy sikerült, ahogy írták feljebb, hogy hagytuk meztelenkedni, amennyit csak lehetett, még 5-6 évesen is, és így tudta fogdosni, gyűrögetni, húzkodni. Nem vált idegen dologgá a kukimosás sem. Szemléltettem neki én is fürdéskor, hogy nem fáj, nyugodtan megmoshatja magának és amikor meztelenkedik otthon, akkor is fogdoshatja, úgymond játszhat vele.
Sokan azt mondják hogy ez rossz, meg rácsapnak a kezére, ha hozzányúl a kukijához, de ezzel pont azt váltjuk ki, hogy idegen lesz számára, és rettenetesen gátlásos lesz, annyira, hogy még a kukimosás is nehézkes lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!