Milyen a testverviszony, ha az idosebb gyerek kislany, a fiatalabbik pedig kisfiu?
Nálunk a nagy lány a kicsi fiú.
Inkabb mondanám anyáskodonak a lányt. De van mikor összeverekednek. Ilyenek a testverek.
A lany inkább jatszik funkcionálisan a játékokkal még a fiam dobalja. Bar a nagy irigyebb nem is kicsit. Ahogy nőtt a fiú úgy kezdett egyre irigyebb lenni, de en is ilyen voltam kiskoromban pedig én voltam a kisebb es a nagytestvérem fiú.
Játszani tudnak ha megerti a nagy hogy nem veszi el csak játszik vele. Nalunk ez a fő probléma az irigység de szerintem ezt kinövi majd. En is kinőttem.
Ez a gyerekektől is függ.
Nálunk is így van, én vagyok a nővér és van egy öcsém.
Viszont mivel én voltam/vagyok a vadócabb, így teljesen más. Apámék mindig azt mondták, hogy én vagyok a 'kisfiú', ő pedig a 'kislány'.
Ő mindig bújósabb volt, puszilkozós, bent a szobában, csöndben eljátszadozós, én pedig az, aki kint mászta az almafát(több s kevesebb sikerrel) vagy aki motorozott az apjával.
Ebből kifolyólag mi nem értettük meg egymást, túlságosan különböztünk.
Először még volt mikor, ahogy felettem is írták 'anyáskodtam', viszont a későbbiekben mindig verekedtünk, szivattam őt.
Aztán elkezdődött az, amikor apám egyenesen a szemembe mondta, ha az ő hibája akármi, akkor is engem szidnak meg, mivel én vagyok a nagyobb. Erre ugyan mi lehetett a válasz?
Mégtöbb verekedés.
Mostanában kezdett kamaszodni. Az elején nagyon sokat balhéztunk, mostmár szinte nem is találkozunk, ő mindig a szobájában játszik, én is máshol vagyok.
Kapcsolatunk még közelről sem felhőtlen, de most nyugi van.
Vihar előtti csend...? Xd
Persze ez csak az én példám, egyáltalán nem biztos ez másnál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!