Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4 éves kisfiú miért nem...

4 éves kisfiú miért nem engedi, hogy fürdésnél felhúzzuk a kukiját?

Figyelt kérdés

Ordít, mint az őrültek, és hisztizik, szabályosan retteg tőle. Más is járt így?

Orvos látta,picit nehezen jön fel a bőr, de rendben van neki, nem fájhat a művelet. Olyan mintha megijedne tőle. Ő se akarja felhúzni, nekünk se engedi. Rengeteget beszélgettünk róla, elmondtuk, hogy ez természetes, nem fáj, meg kell mosni, stb., apa még szemléltette is, hogy az övé is így működik, de nem segít semmi.

Ötlet?

2017. ápr. 25. 15:01
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Az "Akarod, hogy a doktorbácsi csinálja?" kártyát is kijátszottam, de ez se jött be :-D
2017. ápr. 25. 16:19
 12/31 anonim ***** válasza:
77%

Nekem ennyi idős koromban fájt, nem akartam hagyni, utáltam. Sírtam is. De anyámat - bár sajnált - ez nem hatotta meg szerencsére. Aztán egy idő után én is abbahagytam a hisztit. Most 34 éves vagyok, élek, és a szerszám is megvan. Nem tudsz mit csinálni, akkor is meg kell mosni, mert még rosszabb, ha nem teszed.

Egyébként a körömvágást is ugyanígy rühelltem.

2017. ápr. 25. 16:20
 13/31 anonim ***** válasza:
80%
Majd a 4 éves kisfiú szépen kap egy fertőzést vagy gyulladást. Ebben ne engedjetek neki ! Az eszem megáll az olyan tanácsokon, hogy egy hónapig ne nyúlj hozzá. Fogadjunk nő írta. Az is hülyeség, hogy 2-3 éves koráig nem szabad huzogatni. A rokonságban minden fiúnak csecsemő korától huzogatva volt, nekem is. Egy valóban hozzáértő ember javasolta : FÉRFI orvos, akinek 5 fia van, ráadásul sebész is. Pont annak az egy rokonnak volt letapadása és egyebek, akinek a szülei a mai hülyeségeknek hittek. Az orvos tépte fel a kisfiúnak. De pl. nekem erre nem volt szükségem. Akinek a kislánya nem engedi megmosni a nuncit, az is várjon egy hónapig,hátha kedvet kap a gyerek ? Nem így működik. Vannak, amiket nem szabad ráhagyni a gyerekre. Ilyen az igénytelenség is.
2017. ápr. 25. 16:39
 14/31 A kérdező kommentje:

Nem kell lepontozniazt a hozzászólót se, aki azt ajáblotta, hogy jegeljük egy kicsit a dolgot, ő is csak segíteni akar, mint itt mindenki. Nem azt mondta, hogy nem kell megmosni, hanem azt, hogyha eddig se volt normálisan lehúzva neki, akkor érdemes lehet várni, hogy kiheverje az orvosi vizsgálat okozta "sokkot".

Mindazonáltal én se szeretném ezt ráhagyni, mert azért a vizsgálat már egy hónapja volt kb., és azóta következetesen lehúzzuk neki teljesen. Ha valamiért kimarad, akkor tényleg érzékenyebb neki, és nehezebben jön le következő nap.

Hogy ez miért? Nem tudom. Tágul a huzogatástól vajon? Nem nyugtat meg, hogy tényleg fájhat neki... Nincs erre valami krém vagy módszer ami segít? Én is tanácstalan vagyok, első fiúgyerek; és ráadásul neki kb 2 éves koráig egyáltalán nem jött fel a fitymája,de lehet, hogy még később volt, azóta lazul folyamatosan.nekem is azt mondták ne foglalkozzak vele amíg pelenkás.

2017. ápr. 25. 17:07
 15/31 anonim ***** válasza:
44%

5 éves korig tilos erőltetni a fitymát. Más kérdés, hogy némelyik "okos doki" csinálja (feltépi), 5 éves kor előtt.

Se a szülő, senki se csinálja ezt a gyereknek, ha javasolhatom, amíg nem tölti be az ötöt. Ha betöltötte az 5-öt, és még mindig fitymaletapadása van, akkor lehet orvosnak megmutatni, és ilyenkor vagy kenőcsöt kap, ami oldja, és ekkortól lehet apránként felhúzni neki, amíg nem érez fájdalmat (tehát óvatosan csinálni, ha fájdalom jele mutatkozik, abbahagyni), vagy lehet, hogy az orvos apró beavatkozást javasol.

A fitymaletapadás 5 éves korig életkori fiziológiás sajátosság.

2017. ápr. 25. 17:38
 16/31 anonim ***** válasza:
49%

Még annyit, hogy 5 éves kor előtt is bár meg lehet mutatni az orvosnak, de javasolnám, hogy NE engedje az orvosoknak senki se a fitymaletapadást feloldani 5 éves kor előtt, hanem a fitymaszűkület kizárására, kiszűrésére javaslom rendszeresen mutatni orvosnak a kisfiú nemi szervét már baba kortól.

Ugyanis ha nem távozik a vizelet rendesen, alászorul a fityma alá, pang, és fertőzést okoz.

2017. ápr. 25. 17:41
 17/31 anonim ***** válasza:
50%

Apropó, pontosítok: az életkori sajátosság itt úgy értendő, hogy 5 éves korig a fitymaletapadás természetes,

ugyanakkor nem feltétlen jellemző; egyénenként változó, hogy mikor oldódik fel spontán.

Ha 5 éves korig nem oldódik fel spontán, az már kórosnak mondható, de vagy célzottan kenőcs, vagy orvosi beavatkozás megoldja a dolgot.

CSAK 5 éves kortól doki, ha fitymaLETAPADÁSról van szó, előtte viszont NEM.

Ez a meglátásom.

2017. ápr. 25. 17:45
 18/31 A kérdező kommentje:
A fitymaletapadás és a fitymaszűkület az két teljesen különböző dolog! Itt szó nem esett letapadásról!
2017. ápr. 25. 17:51
 19/31 anonim ***** válasza:
37%

És még annyit, hogy aki őskövület orvosi szemlélet mellett voksol: sokaknak, pl nekem máig nincsenek idegvégződések a makkomon, mert kb két éves koromban feltépte nekem a marha "okos" doki... Felelőtlen orvosok... tisztelet a kivételnek.

Az idegvégződés elhalhat ezek után, mivel van rá esély, hogy a fityma innentől nem marad a makkon, így a makk ki is szárad, és védtelen is lesz, az alsónadrág dörzsöli stb.

Amióta eszemet tudom, érzéketlen a makkom, nem is tudtam sokáig, hogy ez természetellenes. Köszönhetően a "dr mészárosféléknek".

Elképesztő az eféle marha "okos" hozzászóló, aki szerint az erőltetés, feltépés a felelős hozzáállás... Akár a germán-poroszos erőltetve tanítás, magoltatás, a gyerek fejébe verése a tananyagnak, erőszakkal nevelés...

Testileg meg "nagyfiú vagy, kibírod, hogy tönkre tesszük a tested, amiről azt hisszük, hogy jót tesz a testednek! Há' milyen katona leszül te, höh??" - ezt az ostoba nagykorú hozzáállást...

Még mindig itt tart az emberiség jelentős hányada... Nagykorúak...!!

Nem felnőttek...

30F

2017. ápr. 25. 17:54
 20/31 anonim ***** válasza:
39%

"A fitymaletapadás és a fitymaszűkület az két teljesen különböző dolog! Itt szó nem esett letapadásról!"

Kérdező, ha fitymaszűkületről van szó, azt műteni kell.

Máskülönben elmagyaráztam hozzászólásaimban, hogy a természetes letapadásra nézve káros a fitymahúzogatás, 5 éves kor előtt. Ha ti nem említettétek meg, hogy káros arra nézve, én megemlítettem.

Nyilván ha szűkületről van szó, még annál is károsabb a fitymahúzogatás! Azt műteni kell.

Szerintem nem bonyolult, ahogy fogalmaztam.

2017. ápr. 25. 17:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!