Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Alsó tagozatos anyukák,...

Alsó tagozatos anyukák, tanárnénik ti hogy gyakoroltatjátok a helyesírást?

Figyelt kérdés

Minden jól megy, de a helyesírás egy katasztrófa!

Most fogjuk befejezni az első oszt.

A nyáron hogyan gyakoroljuk vagy tudnátok ajánlani valami jó kis füzetecskét?

2010. máj. 14. 16:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

16:49-es

Írtam privit.

2010. máj. 16. 22:35
 12/19 anonim ***** válasza:

Már hogy jöttek volna rá, hogy diszgráfiás, hiszen még csak most fejezte be az első osztályt!!!

A diszgráfiát igazából 2-3.osztály környékén lehet biztonsággal diagnosztizálni!

Nem véletlenül írtam, hogy forduljon szakemberhez!

Amúgy a tanító nénik nem igazán felkészültek ebből a témából.

Ha gondolod írj privit, s segítek, mivel nekem ez a munkám!

2010. máj. 17. 07:22
 13/19 A kérdező kommentje:

Akkor leírom, az írás képe szép az egyik legszebb az osztályban kisfiú létére. A tanárnéni szülőin mindig a szép írók közé sorolja. Matekból, szövegértésből is szuper legutóbb mind a kettőből hibátlan felmérőt írt. Az olvasása is már inkább folyamatos mint szótagoló.

A múlt héten írtak tollbamondást és az lett egy katasztrófa.

Hibái voltak úgy írom, ahogy ő írta szóval helytelenül. tolyás, ibólya, tolya, órr, hazialat, tyuk, hirtelen ennyi jutott eszembe, de utána fogok olvasni a diszgráfiának.

Utolsó, te hogy tudnál segíteni?

Köszönöm mindenkinek!!!

2010. máj. 17. 08:38
 14/19 anonim ***** válasza:

Szerintem semmi baja a kisfiadnak,nem tudom hogy miért akarod hogy első osztály végére minden tökéletesen menjen.Hiszen még csak most tanultak meg írni ,olvasni.

Az én kislányom is elsős,a tollbamondás még neki sem megy és írhatna szebben is.Próbálunk sokat gyakorolni,olvasni.

Én a matekot és az olvasást tartom a legfontosabbnak,a helyesírás a következő év feladata lesz.

2010. máj. 17. 09:58
 15/19 anonim ***** válasza:

A tanító nénik meg tudják állapítani kai diszgráfiás, diszlexiás, dizskalkuliás.

Nagyon sok embernek rossz a helyesírás, gyakorolni kell. Amiket a kérdező írt, abba nembetűfelcsrélés, hanem a tipikus hibák vannak o vagyó, j vagy ly, t vagyg tt hibák.

A fiam is ezeket téveszti.

De ahhoz képest milyen volt a heyesírása, már sokat javult.

Vannak szabályok, amiket ha tanulnak egyértelműbb lesz

pl " a szóvégi o, ó mindig hosszú, kivéve no és nono"

Múlt idő jele mikor t és mikot tt.......

Másképp írjuk, máskép ejtjük.

Szóval ne aggódj, javulni fog addig is gyakorlás.

első voltam, elküldtem amit ígértem email-en

2010. máj. 17. 10:04
 16/19 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy a laikusok miért vitatkoznak a szakemberrel, aki évek óta, napi szinten ezzel foglalkozik.

A diszgráfiás nem feltétlen csak a betűket cseréli.

EZÉRT írtam, hogy szakember tudja eldönteni, hogy mitől nem ír helyesen a gyerek. A diszgráfiát a gyakorlás csak RONTJA, tehát nem mindegy, hogy mi okozza a rossz helyesírást!

Kedves kérdező abban tudok segíteni, hogy hova kell fordulni, ha úgy látod, hogy a probléma nem oldódik meg!

Amúgy a tanító nénik többsége sajnos nem jártas a diszgráfiában, mivel SOHA, SEHOL nem tanulta!

2010. máj. 17. 10:21
 17/19 anonim ***** válasza:

Nálunk van a suliban fejlseztő, logopédus is, és azért vitatkoztam veled, mert tudom mi a helyzet. Fiam SNI-s.

Legalábis nálunk a 2 tanár tudja, hogy valaki az vagy nem az.

Sima kerületi iskola.

Segíteni akrtam, de ha te ennyivel okosabb vagy tiéd a pálya....

ue

2010. máj. 17. 12:40
 18/19 A kérdező kommentje:

Nem akarom hogy minden tökéletesen menjen neki!!!

De ez csak akkor fog menni, ha időt fordítunk rá.

Még egyenlőre nem gondolom, hogy a gyermeke diszgráfiás mivel ez az első év vége ahogy te is írtad.

De a nyáron sokat fogom olvastatni, másoltatni és reméljük javulni fog a helyzet.

Mindenkinek köszönöm a válaszát és a segítségét!!!!

2010. máj. 17. 13:04
 19/19 anonim ***** válasza:
Elvileg most már tudsz nekem írni privit. Én mondtam, hogy tudok ajánlani, küldeni feladatlapokat stb.
2010. máj. 17. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!