Alsó tagozatos anyukák, tanárnénik ti hogy gyakoroltatjátok a helyesírást?
Minden jól megy, de a helyesírás egy katasztrófa!
Most fogjuk befejezni az első oszt.
A nyáron hogyan gyakoroljuk vagy tudnátok ajánlani valami jó kis füzetecskét?
Fiam harmadikos, nálunk tart a tanító néni minden szerdán 4-5 ig helyesírás korrepetálást, az ővé is katasztrofális volt, már javul.
Amúgy gyakorolni, gyakorolni..
Van egy papírom, majd bescannelem és elküldöm, rajta van 1-4 osztályig a követelmény, nekünk 1. után adták, nyárra gyakorolni
Írd meg az email címedet, és akkor elküldöm
Rgyébként ebben boltban vannak jó könyvek:
Szia!
Minden osztály számára van oktató füzetecske! (tesco,könyvárusok stb)
Én imádtam használni 1-2. osztályban, még nyáron is dolgoztunk a füzetekben!
Nálunk szerencsére nem volt gond ezzel, de ha megnézed a www.canadahun.com oldalt ott rengeteg feladatlapot találsz. Sok helyesírás is van, de ha írsz priviben mail címet szívesen küldök, mert elvileg a gépben van egy pár. Még suli előtt letöltöttem egy csomó feladatlapot, de aztán nem volt rájuk szükség.
Egyébként az olvasás is nagyon hasznos. Tanárnő szerint a lányomnak azért hibátlan a helyesírása mert rengeteget olvas. Naponta kb. 100 oldalt olvasott elsőben.
Köszönöm!
Utolsónak, én nem tudok neked írni csak ha beállítod az adatmódosításban.
Szia!
Igaz, hogy én felsős magyartanár vagyok, de a legbiztosabb és egyben a legidőigényesebb módszer a már emlitett olvasás és a másolás, mivel igy felidéződik a szónak az irott képe. Ez annyiból jobb, mint a feladatlapok, mert nem csak egy problémára összpontositanak. Én azt szoktam, hogy akinek rossz a helyesirása ők másolnak hetente 1 oldalt a korrepetálás mellett. Még ezek a kis mennyiségű másolások is hibákkal vannak tele, amelyek aztán javulnak. Remélem tudtam segiteni:J.
Szia!
Lehet, hogy diszgráfiás a gyermek, így a gyakorlás nemhogy használ hanem árt!
Ha minden más jól megy fordulj szakértőhöz, s ne otthon próbálj javítani rajta!
16:49
Csak most jutotttam géphez, holnap elküdöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!