Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rossz anya az ilyen?

Rossz anya az ilyen?

Figyelt kérdés
Adott egy anya,apa, egy 4 éves kisfiú meg egy 2 éves kislány. Az anya megkéri a nagyobbik gyereket, hogyha úgy veszi észre, hogy a kicsi valami rosszat akar csinálni vagy veszélyeset, akkor vigyázzon rá,szóljon rá.Persze az anya is ügyel rájuk, de pl ha fontos dolga akad a lakásban akkor a két gyerek kint marad egyedül. Szóval az a kérdés, hogy rossz anya-e , ha ilyet kér a nagyobbtól?
2017. ápr. 18. 13:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
23%
Attól függ melyik országban. Pl. az ázsiai gyerekek többsége értelmesebb, szófogadóbb és önálóbb az átlag magyar gyereknél. Ők tudnak vigyázni a kisebbre. Nem egy ilyen családot ismerek. Azért egy 4 éves gyerekből sokkal többet ki lehetne hozni, mint ahogy az átlag magyar anyuka neveli.
2017. ápr. 18. 14:15
 12/15 anonim ***** válasza:
40%
Nem rossz anya. És én sem érzem magam rossznak, mert kinn lehetnek "egyedül" az udvaron. Nekem van egy 5 éves, egy két éves és egy 8 hónaposom. A nagyobbak igen jól elvannak kinn együtt az udvaron, hosszabb ideig is ( a kicsi persze még nem lehet kinn velük), igaz azért közben én nézek ki rájuk és a nagyot nem szoktam kérni rá, hogy vigyázzon a kisebbre, de enélkül is megteszi :) Én pedig közben tudok főzni, teregetni, pakolászni is. És amikor a picivel télen nem mehettünk ki őket akkor is kiengedtem. Szépen elvoltak. Persze ehhez ismerni kell a gyerekeket. Nálunk, "korlátlanul pakolhatják a játékaikat a garázsukban, homokozhatnak, DE csúszdázni pl csak akkor ha ott vagyunk.
2017. ápr. 18. 14:34
 13/15 anonim ***** válasza:
A közös udvarban van egy testvérpár, a kislány a lányommal egyidős (3), a bátyja 9 éves. A fiút olyanra meg tudom kérni, hogy amíg bemegyek kaját hozni, addig konkrét dolgokat ne engedjen nekik. Pl. ne másszanak fel a csúszdára. Ezt meg is tudja tenni, mert legrosszabb esetben odaáll és eltorlaszolja az utat előlük. De általánosságban nem bíznám rá, mert néha még ő is csinál marhaságokat, hiába értelmes gyerek amúgy.
2017. ápr. 18. 16:06
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem rossz anya, más is egyedül hagy egy kis időre két évest, persze lehetőleg nem sok időre, csak amíg nagyon muszáj. De a testvérére hárítani a felelősséget elég szégyelletes. Ha már most pesztrálnia kell, mi lesz pár év múlva? Érdekesek az olyan szülők, akik más nyakára vállalják a gyereket, legyen az bárki.
2017. ápr. 18. 17:49
 15/15 anonim ***** válasza:
Ovis koru gyereket nem kerunk bebiszitternek. Ket pici gyerek felnott felugyelete nelkul felelotlenseg.
2017. ápr. 18. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!