Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most már biztos hogy rossz...

Most már biztos hogy rossz anya vagyok?

Figyelt kérdés

megszoktam már,hogy az anyák senkit nem érdekelnek,sőt mindenért az anyákat hibáztatják rögtön.orvosok,más anyukák,rokonok,2 éves a gyerekem ugy érzem nem átlagos.már biztos bennem van a hiba:

-100-szor mondom ugyanazokat a szavakat,de soha nem ismétli el.persze engem hibáztatnak biztos nem beszélek hozzá,pedig igy is utok egész nap magamban beszélni,hogy mindennap egyedül vagyok vele

-gyerekek közt rögtön másnap hánytunk,ő 4 napon át,még én mondtam a doktornőnek,hogy biztos virus lehetett meg biztos fogyott,4 nap hányás után mérték meg,hasmenése nem is érdekelte,mondtam hogy zöld szinű,de közbevágott és gyilkos szemekkel faggatott miket eszik ez a gyerek,(adok-e enni neki).kuzinom viruskor el se vitte a gyerekét dokihoz,miért pont azt szidják aki törődik a gyerekével?

már 2 éve mikrózom a tejet,de ezredjére se tanulta még meg hogy várni kell,ahogy berakom a mikroba ,fetreng.

kiabálás nem használ.

mindennap fél napokat kint vagyok vele,de itthon rögtön hozza a laptopot ,távirányitót,pedig én tv-t se nézek,olvasok.mutogatom örökké neki a játékokat,de 5 percig használ.minden anyuka azt irja csak napi fél-1 órát hagyják tv-zni a kicsit.igazat mondanak?és esős napokon?

boltba egedül nem megyek vele,mert ha másfele megyünk fetreng hisztizik,akár félórig is ott orditana,de ha otthagyom jönne egy eladó vagy biztonságiőr,miért hagyom ott,és csunyán néznek az emberek,valaki beszólt már,hogy "na szépen feltörli a padlót"

a többi gyerektől nem látok ilyet,valamit elrontok.

-és soha egy anyukát se láttam tápszert késziteni(nekem utcán és padon is kellett vagy étteremben),wc-ben intézik vagy nem eszik a gyerek?

-tesóm 1 éves lányának már nem adott tápszert,csak reggel és este kapott tejet,de én a fiamnak ha csak teát vagy vizet adtam,addig hisztizett amig nem tejet kapott.

-2 éve sirva ébred,akár nappal,vag éjjel,vag reggel kel,de mindig sirva 2 éve,nappal hagyhatom sirni,de éjjel nem ,férjem dolgozni jár igy oda a nevelés.

-várni nem lehet vele,pénztárnál sem,ha biciklin vagy kocsin van,vagy gyalog de folyamatosan menni kell,mozogni,mert ha llunk fetreng, de férjem is engem hibáztat mert mindig felveszem,ezért már kettesben hagytam vele a boltban.

-az autókat szereti de a többi játékot,kirakót csak dobálja,a boltban,utcán is,cumisüveget is ha már üres,vagy fél méterre.,szidás,kézlefogás sosem segitett.

már megkaptam párszor hogy nevelni kell,megszoktam már a beszólsokat,de ha ezen túl vagytok,akkor tanácsot is adhatnátok vagy ötleteket,köszönöm.

2017. márc. 19. 09:38
 1/8 A kérdező kommentje:
egyébént imdom a gyerekemet ahogy van,előző doki be akarta utalni kivizsgálsra,mert szerinte nem normlis ha a gyerek nagon sir a dokinál,hiba mondtam hogy kint még röhögcsélt ,és fél a szuritól.szerinte nem normlis,pedig én még 7 évesen is sirtam a szuritól..arról nem tehetek hogy a többi kisgerek nem emlékszik a dokinál a szurira.
2017. márc. 19. 09:43
 2/8 anonim ***** válasza:
57%

kérdező: Ha te nem mutogattad neki a laptopot meg a tvt, két évesen honnan tudja mire való?

Két évesen még messze nem elvárható hogy beszéljen

a többi teljesen életkori sajátosság.

2017. márc. 19. 10:04
 3/8 anonim ***** válasza:
71%

Első dolgod az legyen, hogy válassz egy másik gyerekorvost, mert a jelenlegi biztos nem százas.Második, hogy keresd fel a helyileg illetékes pedagógiai szakszolgálatot,(nevelési tanácsadó)és mond el az észrevételeidet.Meg fogják vizsgálni, pszcihológus, pszcihiáter, gyógypedagógus.

Legtöbb helyen nagyon profik a vizsgálatok játékos keretek között zajlanak.

Ne hibáztasd magad.Ha egy gyermek viselkedése ennyire eltér az átlagtól normális nevelés mellett ott van valami gond.

Ne ilyedj meg nem biztos, hogy súlyos de mind kettőtöknek segítségre van szüksége.

Az én fiammal is kétévesen hasonló problémákkal küzködtünk.

Kértünk segítséget.A diagnózis ADHD.(Hiperaktivitás-figyelemzavar).

Nem szabad kétségbe esni, viszont tény, hogy ezeknek a gyerekeknek a nevelése sokkal több energiát igenyel mint az átlag gyerekeké de nem lehetetlen.Okos értelmes gyerekek, tehát nem értelmi fogyatékosok, de mégis segítségre, fejlesztésre szorulnak.

Minnel előbb kaptok segítséget annál eredményesebb a fejlesztés.A beszólásokat hagyd figyelmen kívül, bár én volt, hogy visszaszóltam, hogy-törődjön a saját dolgával!

2017. márc. 19. 10:06
 4/8 anonim ***** válasza:
53%

Először is Te nyugodj meg!

Az írásodból is süt a feszültség! Nyugi!!! :)

-Alakítsatok ki valami napirendet, amiben társasági élet is van-babaklub, babamama torna,babaúszás, játszóház, játszótér, barátnő stb. Mindkettőtöknek kell a feszültség levezetés és a társaság.

-ne erőltesd, hogy beszéljen, mondókázzatok, énekeljetek, meséljetek sokat, akár séta, hintázás közben is, de ne akarj vele szavakat ismételtetni.

-Nem lehet vele boltba menni, ezt nem értem. Pici korától vittem magammal egy darabig még babakocsiban aztán gyalog. Segít bepakolni a kosárba, zacskóba. Ültesd be a bevásárlókosárba. A sorbaállásnál is lehet mondókázni, játszani.

-Nem hiszem hogy az lenne a nevelés, hogy hagyod sírni amikor sírva ébred :(

-Várni kell a tejre mondjuk fél percet, de te miért kiabálsz vele, vedd föl addig és énekeljetek el egy mondókát, nézzétek hogy forog a mikró, vegyetek elő addig cumisüveget vagy bögrét ami kell hozzá.

-esős napokon sem tv-zik többet mint egyébként. Az én lányom mondjuk nem is kéri, de ha kéri, azt mondom hogy most nem, és téma lezárva. Játszunk, diavetítünk.

És ahogy már írták, menj el vele a nevelési tanácsadóba, ahol segítséget kaphatattok.

2017. márc. 19. 12:57
 5/8 anonim ***** válasza:
45%
Próbáld meg hogy eljártok közösségbe. Akár baba klub vagy ha van rá lehetőségetek csanába egy pár napra vagy délelőttre. Vagy néha vigye el a nagyi 1-1 napra. Semmi baj szerintem a gyerkőccel de igen intenzíven dacos és kezd a fejedre nőni. A közösségben megtanulja hogy vannak szabályok , nem az van mindig amit ő akar , hogy türelmesnek kell lenni. Hidd el tudom, 2 éves a kisfiam , ő bölcsis 1 éves kora óta de így is néha feszegeti az idegeimet. Nem mellesleg neked is jót tesz néha néha pár óra amikor csak felnőtt lehetsz és nyugiban bevásárolsz vagy főzöl, takarítasz. Nem ördögtől való a bölcsi csak a megfelelő helyet , dadust kell megtalálni akiben te is bízol.
2017. márc. 19. 15:36
 6/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is hasonló a helyzet, Bölcsi sokat segitett! 2 évesen irattuk be. Van meg hiszti, de jelentősen csökkent!
2017. márc. 19. 17:08
 7/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat :)

férjem itthon szeret a gépen játszani,meg este tv-zünk,hát persze hogy ismeri a tv-ét 2 évesen.

gondoltam r én is hogy lehet ADHD-és

bölcsibe sajnos nem veszik be,mert nincs bejelentett munkahelyem.

sajnos soha nem volt segitségünk,nincsenek szüleink,anyósom külföldön van...hiányolom is a családot.valahogy a bartok is elpártoltak mióta gyerekünk van..kissé magányos vagyok.

hát a boltban nekem nem vár a pénztrnál sem.

ugy tudtam 2 évesen 50 szót kell tudni,és ismerősöm lánya 18 hónaposan már kétszavasakat mondott...

köszönöm hogy végigolvastátok :)

2017. márc. 19. 18:19
 8/8 anonim ***** válasza:
A beszédfejlődéssel kapcsolatban...Nekem ikreim vannak.3 évesek elmúltak mikor elkezdtek beszélni,addig csak mutogattak szinte.Egy-egy szónak mondtàk az elejét.Én is mondókàztam,énekeltem nekik.Làtszólag nem is figyeltek ràm.Aztàn mikor elkezdtek beszélni maguktól énekelék a dalokat végig,és mondtàk a mondókàkat. 50 szót kéne mondania?Ez h@lyeség.Minden gyerek màs ütemben fejlődik.
2017. márc. 20. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!