Emiatt tényleg "rossz, és felületes anya" vagyok?
4 éves a kislányom, egészen kicsi kora óta van egy anyajegy a hónalján, ami vele együtt növekszik. Nemrég látta orvos, nincsen vele gond, viszont szeretném leszedetni neki, már csak azért is, hogy nagyobb korában pl. borotválásnál ne legyen vele gondja, vagy felesleges sérülése. Amikor ezt először megemlítettem, az anyósom is jelen volt, ő pedig teljesen felháborodott, szerinte "nevetséges és elszomorító" hogy esztétikai okokból akarom kitenni ekkora procedúrának (fél órás rutinműtét?!?) a gyereket, miért nem elég az, ha majd eldönti ő később, hogy mit akar vele. Szerinte az rossz anyaság, ha valamit ráerőltetek a gyerekre, mert az "nekem úgy tetszik"
Nem szoktam hagyni, hogy beleszóljon a dolgainkba, mert eléggé szűklátókörű, de ezzel nagyon megbántott és elbizonytalanított.
Igaza lenne? Ti mit tennétek?
Ha olyan helyen van, ami tényleg zavaró, dörzsölődhet pl., akkor teljesen megértelek és nem felületesség, hisz ki tudja, hogy ha állandóan dörzsölődik, akkor nem lesz-e nagyobb baj belőle?
Így nincs igaza.
Viszont ha semmit nem zavar, csak nagyobb korában szőrtelenítésnél zavarná, akkor viszont megvárnám, hogy nagyobb legyen és akkor szedetném neki le. Akkor ő is sokkal jobban fogja viselni, mint ilyen picinek.
En is leszedetnem
Most meg kicsi, sokkal kisebb sebhely fog maradni utana, mint nagy koraban maradna
Ez hulyeseg, hogy csak azert mert neked ugy tetszik... kinek tetszene egy anyajegy a honaljan?! Ez vicc, ne foglalkozz vele.
Nekem van egy anyajegy a hónaljamon, kidudorodó, soha nem vágtam meg borotvával pedig már vagy 16 éve borotválom, ráadásul soha nem kerülgetem. Én nem szedetném le egy 4 éves anyajegyét csak azért, hogy majd 12 évesen ne zavarja borotválkozás közben... Én várnék még pár évet és ha a 6-8 éves gyerek kéri akkor elvinném és leszedetném.
És még egyesek a fülbevaló rakatástól vannak kiakadva :D
4 évesen semmiképp. Vagy lefogják, vagy altatják..
Majd ha érett lesz egy műtétre és kibirja nyugton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!