Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Emiatt tényleg "rossz, és...

Emiatt tényleg "rossz, és felületes anya" vagyok?

Figyelt kérdés

4 éves a kislányom, egészen kicsi kora óta van egy anyajegy a hónalján, ami vele együtt növekszik. Nemrég látta orvos, nincsen vele gond, viszont szeretném leszedetni neki, már csak azért is, hogy nagyobb korában pl. borotválásnál ne legyen vele gondja, vagy felesleges sérülése. Amikor ezt először megemlítettem, az anyósom is jelen volt, ő pedig teljesen felháborodott, szerinte "nevetséges és elszomorító" hogy esztétikai okokból akarom kitenni ekkora procedúrának (fél órás rutinműtét?!?) a gyereket, miért nem elég az, ha majd eldönti ő később, hogy mit akar vele. Szerinte az rossz anyaság, ha valamit ráerőltetek a gyerekre, mert az "nekem úgy tetszik"

Nem szoktam hagyni, hogy beleszóljon a dolgainkba, mert eléggé szűklátókörű, de ezzel nagyon megbántott és elbizonytalanított.

Igaza lenne? Ti mit tennétek?

2017. ápr. 15. 15:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én leszedetném, de lehet várnék még vele. Nekem is volt egy nagyon nagy anyajegyem a lapockámon. Nekem nem szedették le. 14 évesen én döntöttem el, hogy leszedetem. Csúnya vol nagy, sötét és szőrös. Bár nem találtak benne rákos sejteket. Nem zavart semmi en csak nagyon csúnya volt mindig takargattam. Most egy elég nagy sebhely maradt ott. Nem tudom, hogy elrontották e de egy nagy rózsaszín vékony bőrből áll az egész sebhely.
2017. ápr. 16. 06:35
 12/13 anonim ***** válasza:
leszedetném ha vele együtt nő,mert így nehéz észrevenni ha esetleg rosszindulatú lesz (ami gyerekkorban szinte kizárt) egyébként nem fél óra,max 10 perc varrással meg mindennel együtt.Viszont várnék vele.
2017. ápr. 16. 08:42
 13/13 anonim ***** válasza:

Kevésbé fontos műtéteknél az orvosok is a várakozást javasolják, míg érettebb lesz kicsit a gyermek, a felépülésben is együttműködőbb, nem szedegeti le, nem fél a varratszedés alatt is, stb

Nagyon kicsiknél valóban van, hogy helyi érzéstelenítés helyett altatnak.

De gondolom a lepontozóknak nem számítanak ilyen apróságok, meg orvosi tanácsok..

2017. ápr. 16. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!