Rossz anya az ilyen?
szerintem nem....egyrészt egy 4 évest lehet ilyesmire kérni, ettől fontosnak érzi maát, és fontos hogy a felelősségérzetet is erősítsük benne. Mindezt persze csak úgy lehet, hogy közben mi is figyelünk rájuk, hiszen egy 4 éves még semmiképp sem érett arra hogy egyedül vigyázzon egy picire, főleg kint az udvaron/kertben, ahol aztán elég egy rovarcsípés, egy mérgező növény és már meg is történik a baj.
Hogy kint hagyja őket az már máskérdés...én is kint hagyom a lányom 2 éves kora óta, elenite az ablakból lestem, egy-egy percre maradhatott csak kint...most 3 éves, és most sem lehet egyedül kint 5 percnél többet, és azt is csak akkor hogy tényleg percenként ránézek (mint mikor vezet az ember és a tükröt nézi, szóval tényleg percenként). Így szerintem oké a dolog...de az hogy bemegy teregetni míg a két gyerek kint játszik, az szerintem durva, főleg a 2 éves miatt...4 évest kint hagynék már 20 percre...2 évest viszont nem
Ez azért szituáció függö.
Nekem 2 év van a lányaim között, és angyobbik a felelöségtudobb, nyugodtabb gyerek.
Pl arra ha épp jól elvolt a homokozoba a kétéves beugrottam pl egy pohár vízért. De nem föztem meg az ebédet, vagy teregettem ki úgy, hogy nem látom öket.
Nem a nagyobb gyerek feladat és felelőssége vigyázni a picire!
Ha valami történik, akkor a nagyot fogja hibáztatni érte?
Nem rossz anya, csak felelőtlen.
4 éves a fiam, egyke. Néha kitalál olyanokat, hogy csak ledöbbenek, hogy jutnak ilyenek az eszébe.
Ő még nem feltétlen tuja eldönteni, mi a jó, és mi a rossz. Mit tud a tesó, mit nem. Minek mi a következménye.
Pl: ő szeret hintázni, és azt szereti, ha nagyon magasra lökik. A kistesó ráül a hintára, és elkezdi nagyon lökni, a kicsi leesik, megvan a baj. Ő még nem gondol bele, hogy a kicsi nem tud úgy kapaszkodni mint ő, és csak örömet akar szerezni neki.
Vagy nagyon sok ilyet lehetne mondani.
Egy 4 éves nagyon kicsi még, hogy akármiben is döntsön egy kisgyerekkel kapcsolatban.
aki lepontozott az egyébként végig is olvasta amit írtam vagy csak klikkelget?
3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!