Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szót fogad 2 évesed?

Szót fogad 2 évesed?

Figyelt kérdés
Ha például megmondod neki, hogy ne piszkálja ezt vagy azt, többször szépen elmagyarázod neki stb., hallgat rád? Nem otthon hanem vendégségben, foglalkozáson, más helyeken?

2017. ápr. 11. 14:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Álmomban néha szótfogad... aztán jön a reggel.
2017. ápr. 11. 16:49
 12/18 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem ikreim vannak es nagyon valtozo, h mikor fogadnak szot es mikor nem. Tobbnyire, akkor szot fogadnak, ha nem otthon vagyunk es ismeretlen szamukra a kornyezet. Otthon van, h sokszor a szajukba kell ragni, ha vmit nem szabad. Ha tudom, akkor en probalok nekik peldat mutatni, m a kisgyerekek mindent lemasolnak, amit a felnottek csinalnak. Tehat hiaba magyarazok nekik vmit el 40-szer, ha en is az ellenkezojet csinalom, akkor soha nem fognak szot fogadni, m hiteltelen vagyok szamukra.

Akkor is szot fogadnak, ha kovetjuk a napirendet :) Ennek pl nagyon roulok, m ezzel rengeteg idot megsporolok. Tudjak, h az esti program a jatek, vacsora, furdes, idotol fuggoen megegy kis jatek, majd a kozos esti tejmelegites es annak megivasa es fekves. Ha kimondom, h furdes, akkor csinalnak mindent es semmit nem kell nekik ketszer elmondani. Azt olvastam, h a kisgyerekeknek nagyon fontos a kovetkezetesseg, m igy alakul ki a stabil biztonsagerzetuk. Es ezt kovetik is.

2017. ápr. 11. 17:03
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem a gyerekeddel van gond, hanem a foglalkozásvezetővel, de vele elég komoly.

Még ha így is gondolja, ilyet szolgáltatóként nem mondhat, meg általában, emberként sem. Ráadásul nem anyagi kárt okozott a gyereked, csak egy villanykapcsolót babrált.

Szóval a történetben a neveletlen egyed az volt, aki mondta.

2017. ápr. 11. 17:26
 14/18 A kérdező kommentje:

"Ingerlő eszköz? :) "

A zenedoboz vagy zenegép nem tudom hogy kell mondani, kb. 1 méter magas, fél méter széles, tele van húzkodni, nyomkodni való gombokkal, némelyik még világít is. Nem tudom, kinek milyen a 2 évese, de az enyémet úgy vonza mint a mágnes. Le lehet lakatolni, ráteszik a tetjét, az elejét és az oldalát, akkor nincs gond. De a zenét ezen a foglalkozáson az szolgáltatja, így akkor nincs rászerelve az eleje és a teteje.

Mondjuk másik ötletem, h egy kis cd lejátszóról is nyugodtan mehetne a cd, amit fel lehetne rakni, h a gyerek ne nyúlkáljon hozzá. De persze ez csak az én véleményem.

"Egyébként nem, nem hallgat, de nem csak úgy teszek, mint aki a nyomában van, hanem tényleg megyek utána és nem engedem "rosszalkodni".

A szituáció a következő: ülünk a földön ő az ölembe, felpattan odarohan babrálni, mire én felállok, már nyomkod is. Nem úgy kell elképzelni, hogy egy másik anyukával trécselek, a gyerek meg megy amerre lát és csinál amit akar. Mindig probálok résen lenni, de néha gyorsabb nálam.

2017. ápr. 11. 18:38
 15/18 A kérdező kommentje:

Más területen viszonylag rendesen viselkedik, szépen jön mellettem az utcán, nem szalad el, nem tépkedi ki a kezét.

Az ikres válaszolóval egyetértek, nálunk is fix napirend van, mindent minden nap szinte óráról órára ugyanúgy csinálunk. Van egy jól bevett forgatókönyv, aszerint élünk.

2017. ápr. 11. 18:40
 16/18 A kérdező kommentje:
De sajnos az anygai kár is elhangzott, h ejnye, ejnye, ha majd elnyomkodod anyának sokba fog kerülni kifizetni. Erre tényleg nem tudtam mit mondani, mert értem én, h igaza van és nem kéne neki babrálnia, de akkor mit tegyek? Lehet amúgy nem megyünk többet... Elég kellemetlen volt :(
2017. ápr. 11. 18:43
 17/18 anonim ***** válasza:
2017. ápr. 14. 22:36
 18/18 anonim ***** válasza:

Nagyon szép cikk! És nagyon igaz! Olvasd el, Kérdező!

Nekem két gyermekem van már túl a 2 éves korszakon (bár a kislányom éppen benne van a maga 2 év 3 hónapjával), és olyan szívmelengető ilyen cikket olvasni.

2017. ápr. 15. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!