Szót fogad 2 évesed?
Nekem nem igazán, de most ezt a módszert szeretném használni. Hátha segít neked is! Kitartás!
A fiamnak 50 milliószor kellett elmondanom, lányom elsőre is megérti. Ez szerintem nagyban függ a gyermek személyiségétől, temperamentumától. A fiam egy örökmozgó, állandóan felfedezni vágyó kalandor, a lányom pedig egy elmélyültebb, nyugodtabb alkat. Pedig mindkettőnél ugyanazokat a szabályokat állítottuk/állítjuk föl, csak az a kérdés, van-e kedve a gyermeknek foglalkoznina szabályokkal vagy sem. Ez a szabálykövetés, van, aki elsőre belátja, hogy nincs mit tenni, elfogadja a szabályt, van, aki pedig 100x is nekifut, hátha egyszer nem ütközik akadályba.
Egyébként pedig azt vallja a gyermekpszichológia, hogy 800x kell elmondani egy szabályt egy átlagos kisgyermeknek, mire az beépül. Te hányszor mondtad el, hogy ne nyúljon a konnektorba?
Szerintem tegyél magasról az ilyen okoskodó anyukákra, foglalkozzanak a maguk dolgával!
Te pedig bízz magadban, és neveld türelemmel a gyermeked!
Az én lányom is örökmozgó, nem ül egy percet sem egyhelyben. Folyton a sarkában vagyok, de nem érek oda mindig abban a pillatban amikor, ő elnyomkodja a zenedobozt.
Saját szememmel láttam, h más gyereke is nyomkodta már, igaz az enyémet jobban vonza mint a többit. De amikor ezt felvetettem a foglalkozásvezetőnek az volt a válasza, h áááá senki sem nyúlkál hozzá, rajta kívül.
Szerintetek egy ilyen jellegű tornára, ahova zömében 2-3 évesek járnak való egy ilyen ingerlő eszköz vagy csak a lelkiismeretemet akarom nyugtatni?
Nem menetgetem magam, tényleg az őszinte vélemények érdekelnek, meg, h mi a fenét csináljak ha tényleg folyton rászokolok és mégsem érti meg, h ne nyúljon hozzá? ne menjünk többet?
Ingerlő eszköz? :)
Egyébként nem, nem hallgat, de nem csak úgy teszek, mint aki a nyomában van, hanem tényleg megyek utána és nem engedem "rosszalkodni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!