Mit csináltok, amikor szörnyen viselkedik a gyereketek?
4 éves, fiú. Ma esti példa: kiveszem a kádból, elindulunk a szobába felöltözni. Babrál valamivel, álldogál az ágy előtt. Megkérem, másszon fel, nem reagál. Két-három próbálkozás után felemelem, de akkor jön, hogy ő akar egyedül felmászni. Oké, még egy próba, semmi. Megunjuk, feltesszük, és akkor mint aki bekattan, elkezd üvölteni, csapkod, rugdos, visszabeszél.
Egyébként egy teljesen normális kisgyerek, nincs viselkedési problémája, nem hiperaktív, semmi ilyesmi. Inkább csendesebb, félénkebb. Mostanában viszont egyre többször jön rá az öt perc.
Másnál is van ilyen? Hogyan kell ilyenkor viselkedni? Mi a jó stratégia, hogy leszokjon erről?
Utalom az ilyen zsarnok hozzaallast, azert.
Harom gyerekem van. A legkisebb nyolc eves. Egyedul o volt dackorszakos. De akkor sem hagytam vergodni meg tudja a fene miket irtal...
Mi az, hogy hagyd ott tok puceran??? 4 evesen nem tud felvenni egy pizsamat??
Ugy latom nalatok nem veletlen ez hogy rugdos teged ha baja van, vannak itt gondok.
Miert van az hogy ha egy gyerek neveletlen, hiszteriazik, egybol patyolgatni kell? 6.5 eves a fiam, soha egy kitorese nem volt. Elofordul hogy rossz passzban van, de higy megrugjon? Vagy hogy 4 evesen en oltoztessem?
A gyerekednek egy baja van: el van kenyeztetve. Ezen valtoztass! A nevelestol nem fog megserulni a lelke! (Ja, mielott valaki ferleerti:,nem veressel vagy ilyesmivel! Halk, higgadt beszeddel.)
Van fűtés, de ettől még nem feltétlenül jó, ha nedves bőrrel pucéran álldogál egy órát a gyerek.
Ha nyugodt marad az ember, az használ? Azt vettem észre, hogy ha megemelem a hangom, ő is egyre mérgesebb lesz. Ha úgy tennék, mintha semmi sem történne, észrevenné, hogy nem hatásos a módszer, és abbahagyná?
Nem is értem, miért csinálja, mert utána teljesen őszintén bocsánatot is kér érte, tudja, hogy nem jó dolgot tesz. Mintha tényleg nem tudná kezelni ezt az érzést. Idővel megtanulja?
12-es: fel tud öltözni, ha akar, de szerinted egy ilyen helyzetben szépen nekiállna felöltözni?
Tudom, a te gyereked sosem hisztizett, örülj neki. Hidd el, beszélek hozzá eleget, utána átrágjuk minden alkalommal, hogy nem szabad, nem jó, stb. Büntetést is kap érte, szerinted mit kellene még tennem? Ezt szeretném tudni. Ne csak azt mondd, hogy neveljem, mert ezzel nem jutok előbbre.
Én értem mire gondol, aki azt mondta, hogy az első egy zsarnok.
Amikor figyelmen kívül hagyod, otthagyod a szobában és nem kap puszit meg ölelést este, a szereteted és a figyelmedet vonod meg tőle. Magadat. Ami a legfontosabb dolog az életeben és alanyi jogon kellene neki járnia.
Nincs olyan, hogy szeretlek de nem puszillak meg, vagy szeretlek de nem figyelek rád. Ilyenkor egy világ törik össze egy gyerekben, szegény meg félelmében erőn felül teljesít, hogy az anyja szeresse és foglalkozzon vele. Zsarolod a szereteted és figyelmed megvonásával érzelmileg, ezért hívott zsarnoknak az egyik válaszoló.
A férjedről sem veszel tudomást és megvonod az érintést, ha úgy viselkedik, ahogy neked nem tetszik?
A 4 eves mar tul kell, hogy legyen a brutal dackorszakon. Ha egy ennyi idos felesel meg rugdos, ott nem csak a feluleti dolgot, azaz a tunetet kell kezelni.
Naponta ir valaki ki kerdest, hogy nem tudja kezelni a gyereket, es legtobb esetben kiderul, hogy a modszerek nem jok, anyuka tul engedekeny. Van helyzet, amikor igenis levegonek nezem, ne legyen kozonsege a hisztikehez! Amit elso irt, az tokeletes megoldas. Ha nem oltozik fel, nyugi nem kap tudogyulladast.....fel fog oltozni, amint latja rajtad, hogy letojod a hiszteriat. A rugdosasert meg buntetes, nincs mese, nincs esti dumcsi, jatek, hanem vacsora es agyba!
Es a vicces az, hogy a gyerekuket kezelni nem tudok nyomkodjak eszetlenul a piros kezecsket sertettsegbol, pedig az nem old meg semmit a sajat hazuk tajan.
Ketfele szulo van a "nagytudasu" gyereket szetkenyezteto anyukak szerint:
1. A zsarnok
2. A JO anya
Poen: a "zsarnok" gyereke jelnevelt, soha nem rugna bele az anyjaba, kolcsonos szeretet-tisztelet van
A "JO" anyuka gyereke egy neveletlen hiszterika aki annyira "imadja" anyucikat hogy amint nem tetszik neki valami, belerug. Ehhez gratula.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!