A ti gyereketek is másként viselkedik a 2 óvónéninél? Tesz köztük különbséget?
Szia!
Igen,nálunk is ez van,pedig itt mindkét óvónő nagyon kedves,aranyos,barátságos.Nekem is 3 éves a lányom és valamiért ő is jobban kedveli az egyik óvónőt,pedig a másikkal sem volt soha gond.Ha reggel beérünk az oviba és a lányom meglátja,hogy az általa nem kedvelt óvónő van ott,akkor már a folyosón elkezd sírni és általában alig tudom rávenni,hogy bemenjen a terembe.A viselkedése is teljesen más a 2 óvónőnől.Annál,akit szeret nincs semmi gon vele,a másiknál viszont nem hajlandó megenni sem az uzsonnát,sem az ebédet,így addig nem eszik semmit,amig haza nem ér az oviból.Volt olyan is,hogy nem mert szólni az óvónénienek,hogy ki kell mennie és bepisilt.A másik óvónőnél ilyen soha nem fordult elő vele.Még azt is észrevettem,hogy ha a délelőttöt azzal az óvónővel tölti,akit nem annyira szeret,akkor délután is nyűgősebb,mint általában.
Én nem nagyon aggódom emiatt.Szerintem természetes,hogy nem kedveli egyformán a óvónőt.Nekünk felnőtteknek is van olyan,hogy valaki már kinézetre sem szimpatikus,szerintem ez a kicsiknél is így van.
Nálatok meg főleg meg lehet érteni,ha az említett óvónő kerek-perec kijelentette,hogy nem szereti a gyerekekeket.Az ilyet a gyerekek megérzik és természetes,hogy távolságtartóbbak vele!
Nálunk mind a két óvónő elég kedves. De ha kérdezem, hogy mi volt a gyerekkel, az egyik mindig panaszkodik: lökdös, nem eszik, nem alszik, nyűgös. Ezen csodálkozom is mindig, mert egy áldott jó gyerek egyébként. (Bár aludni itthon sem szokott.) Ha a másik óvó nénitől kérdem, hogy mi volt a gyerekkel, soha nem panaszkodik rá.
Én kérdeztem a lányomat, hogy mi a helyzet az óvó nénikkel, de nem mondja, hogy az egyiket jobban szeretné, mint a másikat. Sírás szerencsére nincs, nagyon szeret oviba járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!