Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan vettétek észre, hogy...

Hogyan vettétek észre, hogy gyereketek tejérzékeny? Milyen tünetei voltak?

Figyelt kérdés

2012. márc. 7. 08:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Hasfájás, apró piros pöttyök először a mellkasán, aztán az egész testén, illetve egyszer véres széklet, ami aztán nem bizonyosodott be, hogy a tejtől vagy esetleg K vitamin hiánytól volt. De az én gyerekemé nem volt komoly, kb. 1,5-2 éves korára kinőtte.
2012. márc. 7. 08:12
 2/9 anonim ***** válasza:
Nálunk csak apró vérpöttyök voltak a székletbe, semmi más tünet nem volt
2012. márc. 7. 08:39
 3/9 anonim ***** válasza:

Nálunk csak bőrtünetek voltak, ekcéma, majd testszerte viszkető kiütések.

És még annyi, hogy mivel 4 kiló felett született, így senki nem aggódott, hogy kevésbé hízik, (1 évesen 9600 gramm volt) de ahogy elkezdtük a diétát, ugrásszerűen nőtt a súlya.

2012. márc. 7. 09:07
 4/9 anonim ***** válasza:
6 hónaposan adtam neki tejpépet, összetéveszthetetlen volt az allergia. Majdnem belehalt egy pár kanál pépbe. Bevörösödött, bedagadt, úgy rohantunk azonnal az ügyeletre.
2012. márc. 7. 09:52
 5/9 anonim ***** válasza:

Majdnem ugyanúgy mint az utolsónál. 6 hónaposan kapott tejpépet amitől folyamatosan hányt és a teste tele lett csalánkiütéssel. Rohantunk az ügyeletre.

Nála rögtön jelentkezik az allergiás reakció. Tejterhelésen eddig háromszor voltunk, a max. tejmennyiség most utoljára már 20 ml volt, de azt is kihányta és kiütéses lett. Egyszer ráömlött a tej és attól is tele lett csalánkiütéssel.

2012. márc. 7. 12:13
 6/9 anonim ***** válasza:
Nálunk ikreimnél csak akkor vettük észre,mikor elkezdtük nekik adni a tejet.Azelőtt rendes tápszert ittak,ettek elég sokszor tejpépet,semmi bajuk nem volt.Aztán mikor elkezdtük nekik adni a tejtermékeket túrórudit,joghurtot,sajtot,stb. 1-2 pötty mindig volt rajtuk,de nem gondoltuk,hogy attól.Mikor aztán elkezdtük adni a sima tejet és már csak tisztán tejet ittak,akkor rentgeteg pötty lett rajtuk,de nem viszketett nekik,és ekcémájuk sem volt.Már fél éve diétázunk.
2012. márc. 7. 12:17
 7/9 anonim ***** válasza:
az ikres vagyok a 9 07 től kérdezném,hogy milyen tápszert kellett adnod a gyereknek,esetleg gyógyszert is kellett?Azért kérdezem,mert azt írtad,hogy a diéta alatt nagyon megnőtt a súlya,hát az én lánykáim meg nem nagyon akarnak hízni.
2012. márc. 7. 12:36
 8/9 anonim ***** válasza:

3. válaszoló, 9:07-es vagyok

Azt nem írtam, hogy 6 hónapos és 2 hetes volt, mikor elkezdtem a hozzátáplálást, pontosabban a kóstoltatást, addig női tejet ivott, tehát nála is már akkor is jelentkeztek a tünetek, mikor a tejleadó anyu (aki akkor még csak egy kedves ismerős volt, de hivatalos úton ment a dolog, mármint minden vizsgálatot megcsinált, csak háztól házig ment a tej, nem került be a központba) tejterméket evett, úgyhogy a kedvünkért 13 hónapig nem evett tejterméket!

Aki a tápszert kérdezte tőlem: Milumil Pregomin tápszert írt fel a gasztroenterológus.

2012. márc. 7. 14:16
 9/9 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, bocs az off-ért:

Visszaolvastam a kérdést, aki tőlem kérdezte a tápszert, nem attól gyarapodott a gyerek súlya konkrétan, hanem ahogy semmilyen tejterméket nem evett, sem tejanyu, sem a gyerek, olyat sem, ami nyomokban tartalmazott, onnantól.

Ugyanis 8 hónaposan be kellett vezetnem neki a joghurtot, majd 10 hónaposan a túrót, mivel a bőrtüneteken kívül nem volt más, de nem túl sokszor evett, így is súlyos lett a bőre állapota.

Egyébként nekünk a gasztroenterológus a kókusztejjel készült tejbegrízt ajánlotta, mint "hízókúrát".

2012. márc. 7. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!