Hogyan vettétek észre, hogy gyereketek tejérzékeny? Milyen tünetei voltak?
Nálunk csak bőrtünetek voltak, ekcéma, majd testszerte viszkető kiütések.
És még annyi, hogy mivel 4 kiló felett született, így senki nem aggódott, hogy kevésbé hízik, (1 évesen 9600 gramm volt) de ahogy elkezdtük a diétát, ugrásszerűen nőtt a súlya.
Majdnem ugyanúgy mint az utolsónál. 6 hónaposan kapott tejpépet amitől folyamatosan hányt és a teste tele lett csalánkiütéssel. Rohantunk az ügyeletre.
Nála rögtön jelentkezik az allergiás reakció. Tejterhelésen eddig háromszor voltunk, a max. tejmennyiség most utoljára már 20 ml volt, de azt is kihányta és kiütéses lett. Egyszer ráömlött a tej és attól is tele lett csalánkiütéssel.
3. válaszoló, 9:07-es vagyok
Azt nem írtam, hogy 6 hónapos és 2 hetes volt, mikor elkezdtem a hozzátáplálást, pontosabban a kóstoltatást, addig női tejet ivott, tehát nála is már akkor is jelentkeztek a tünetek, mikor a tejleadó anyu (aki akkor még csak egy kedves ismerős volt, de hivatalos úton ment a dolog, mármint minden vizsgálatot megcsinált, csak háztól házig ment a tej, nem került be a központba) tejterméket evett, úgyhogy a kedvünkért 13 hónapig nem evett tejterméket!
Aki a tápszert kérdezte tőlem: Milumil Pregomin tápszert írt fel a gasztroenterológus.
Utolsó vagyok, bocs az off-ért:
Visszaolvastam a kérdést, aki tőlem kérdezte a tápszert, nem attól gyarapodott a gyerek súlya konkrétan, hanem ahogy semmilyen tejterméket nem evett, sem tejanyu, sem a gyerek, olyat sem, ami nyomokban tartalmazott, onnantól.
Ugyanis 8 hónaposan be kellett vezetnem neki a joghurtot, majd 10 hónaposan a túrót, mivel a bőrtüneteken kívül nem volt más, de nem túl sokszor evett, így is súlyos lett a bőre állapota.
Egyébként nekünk a gasztroenterológus a kókusztejjel készült tejbegrízt ajánlotta, mint "hízókúrát".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!