Hiperaktív gyereketek hogyan tanul/viselkedik felső tagozatban?
Én azt olvastam, hogy ezt kb. 10 éves korra kinövik.
Viszont sajnos a probléma nem szűnik meg, mert addigra a gyerek teljesen el van rontva, mivel a szülők/pedagógusok nem tudták, hogy ilyen probléma van. A hagyományos nevelési eszközökkel pedig ezeket a gyerekeket nem lehet kezelni, pl. a büntetés csak olaj a tűzre, kizárólag pozitív motivációval lehet elérni náluk bármit.
Az én fiam csak 5 éves, most diagnosztizálták, de már nála is látszik, hogy sajnos sok mindent elrontottunk.
Köszi a válaszokat
Elsős korában is voltak már vele problémák,de sajnos Budapest legrosszabb tanáraihoz írattam be.
Én havonta beszéltem velük,szerintük nem volt vele semmi baj.
2.év végén csak nem hagytam magam,elvittem a nevtanba,ott kiderült,hogy nem lát közelre,és nem is fókuszál a szeme.Az olvasása rémes,a helyesírásával egyetemben.Matekból is kettes volt 3 évig.Az első két évet bepótolnunk lehetetlen :(!
Most felsőben kicsit könnyebb,van matekból korrepetálás,a tanár is jobban figyel rá.Mindenben segíti.Irodalomból fel akarja a tanár menteni.Viszont a viselkedésében látom a hiperaktivitás jeleit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!