Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek miért nézik...

Szerintetek miért nézik bolondnak azokat az anyukákat (szülőket), akiknek 2-nél több gyerekük van?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 7. 13:21
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
16%

15.-nek.

Nem tudom Te milyen körzegben élsz, de mi Bp.-n élünk, itt egy kezem meg tudom számolni hány 3 gyermekes ismerősöm van. A gyerekek csoportjában, jó ha van 2-3 akik 3 man vannak, ennél több gyerek nincs senkinél. Pedig 25 en vannak egy csoprtba. Az meg pláne nem divat, h anyuka otthon ül, apa meg egyedül dolgozik, mivel nagyon kevés olyan család van, akik 1 fizetésből simán megélnek, szóval nálunk ez sem elterjedt. Vidéken lehet más a helyzet, de itt a fővárosban mindkét szülő általában melózik. Meg itt a gyk.-n is ezt olvasni, pár kivételtől eltekitve.

Az meg, h panaszkodnak az anyukák, egy elterjedt szokás, lehet, h rossz napja van, ki akarja írni magából, akár így névtelenül idegeneknek. Nekem is vannak nehezebb napjaim, akkor van, h én is panaszkodom, de ez nem jelenti azt, h rossz lenne az életem.

2017. ápr. 7. 17:14
 22/25 anonim ***** válasza:

Itt Budán divat a sok gyerek: 3-4-5-6, kinek mennyi fér bele idegileg, anyagilag, szeretetben.

Senki nem nézi őket bolondnak, sőt: ez a normális.

2017. ápr. 7. 18:09
 23/25 jafnrétti ***** válasza:

Én nem találkoztam ilyen boldondnak néző emberekkel még :D Két gyerekünk van, nyáron tervezünk a harmadikkal próbálkozni, minket eddig mindenki csak biztatott, hogy milyen jó, hogy szeretnénk még egyet. Senkivel nem találkoztam még, aki azt mondta volna, hogy hülyék vagyunk, hogy hármat akarunk. Sőt, mostanában azt látom, hogy akiknek kettő már megvan, és esetleg eredetileg ennyit terveztek, azok is sokan bevállalnak harmadikat (és még mielőtt valaki elkezdené, nem a CSOK miatt).

Nálunk pl. sokáig csak a nagyfiam volt, 8 éves korában lett testvére.

Szóval nálunk sem az volt, amit itt az egyik válaszoló ír, hogy "sorozatgyártás", apa meg dolgozik egyedül. Amíg a kicsi meg nem született, én is ugyanúgy dolgoztam, igaz, hogy most a második és a leendő harmadik között nem megyek vissza dolgozni, de utána ugyanúgy fogok én is.

2017. ápr. 7. 21:25
 24/25 anonim ***** válasza:

Nekem is négy van, és kb engem is hülyének néznek. Kettő gyerekünk volt, amikor azt hittem vége :) Kiderült, hogy terhes lettem. Nem stresszeltem rá a dologra, pedig nagyon meglepett. De hogy őszinte legyek az abortusz eszembe sem jutott. Teljesen elfogadtam, sőt már tényleg örültem is a dolognak, amikor kiderült, hogy ikrek. Ez rosszabbul érintett de csak azért, mert nem tudtam magamat elképzelni egyszerre kettő újszülött gondozásával. Természetesen ez sem változtatott a dolgon. 2 és 3 évesek voltak a "nagyok", amikor megszülettek a picik. Egyértelműen elértük azt az időt (1,5 évesek a picik), hogy mindenki megnéz minket :) A gyerekek hangosak, én meg nem vagyok hajlandó megbolondulni mellettük. Ez nyilván sok "kevés gyerekes anyát" zavar. Ha nem 1 vagy 2 gyereked van, vagy megbolondulsz, indulatkezelési gondjaid lesznek vagy megtanulsz nem annyira rágörcsölni dolgokra. Tapasztalatom ez, mivel nekem is akkor jött ez a "lazább" hozzáállás, amikor meglettek a picik. Előtte ha félórával később volt fürdés, teljesen kiborultam. Ma már ilyenen nem akadok fent.

Nem neveletlenek a gyerekeim, tiszták, és anyagilag mindent meg tudunk nekik adni, szóval nem érzem felelőtlenségnek a dolgot. Bár az tény, hogy 2-nél több gyerekkel durvább, mint gondoltam.

2017. ápr. 8. 13:19
 25/25 anonim ***** válasza:
Nekem 3 gyerekem van ,és nem néznek hülyének.
2017. ápr. 8. 14:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!