Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Átáll egy alvásra. Van valami...

Átáll egy alvásra. Van valami tippetek?

Figyelt kérdés

14 hós kislányom úgy érzem kezdi elhagyni a 2. alvását. Pedig még nem ártana neki, de du. már képtelen elaludni, pedig fáradt, nyűgös.

6-kor kel (:( ), 10-kor már koki...ha ki is húzom 11-ig és alszik másfél órát (több sajna nem megy) akkor 4 körül megint totál koki. Ilyenkor beteszem az ágyba mint eddig mindig de kb. 10 napja nem alszik el ilyenkor már. Csak sír az ágyban, szenved, dumál, stbstb... És 4-8-ig sírdogál, nyűgös, esik-kel.

Mit csináljak? Mondják sokan, hogy toljam ki délig, egyig az első alvást és akkor kitart délutánig a szunya és talán elég. De nem tudom. Fél 11-kor már csak ül a földön, fejét a parkettára teszi és csak sírdogál :((((((((

Ez kínzás...

Ha viszont du. nem alszik akkor meg 4-8-ig szenved :((((

2010. máj. 12. 21:05
 1/7 anonim ***** válasza:

És ha esetleg leraknád fél 10-10 körül és aludna 1-másfél órát akkor sem aludna 4 körül?

Vagy a másik ötlet esetleg nem tudom adsz-e neki lefektetés elött valami tejet vagy tápit cumisüvegből? Az talán megnyugtatná és könnyebben elaludna.

Hirtelen ezek jutottak eszembe.

2010. máj. 12. 22:00
 2/7 anonim ***** válasza:

Délelőtt menj ki vele, és szaladgáljon. Nálunk ez vált be. Lányom is fél 6-6 körül kel, de 13 előtt sosem alszik el...

Eleinte kínlódás de meg fogja szokni.

2010. máj. 12. 22:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Mit csinal, hogy mar koki 10-kor? Es alvas utan mit csinal delutan? Mi kb 10 honaposan hagytuk el a delutani alvast. Es sosem volt ezzel gond, ha van napirendetek akkor nem kellene, ennyire elfaradnia. Kisfiam kb 8-9kor kel, van hogy kicsit elöbb, akkor jön a szertartasos reggelizes, ö nez egy meset amig elkeszülök a reggelivel, aztan felora reggelizes, utana valami ülös jatek, epitökocka, gyurma, rajzolas, es amikor kb 2 ora van a delutani alvasig akkor valami jo lefaraszto rohangalos jatek 1,5 oran keresztül aztan ebed es alvas (ami kb 1-3 ora között mozog) ebredes utan uzsi utana futkozas jo sok mozgas, kerteszkedes, es amikor latom hogy kezd faradni akkor bemegyünk es megint ülös kevesbe faraszto jatek, auto szereles, csavarozas, kalapalas, aztan egy mese es vacsi, utana fürdes, esti mese es alvas kb 19-20 ora között faradtsag es delutani alvastol függöen. persze van amikor mar 18-kor alszik, föleg ha kirandulunk vagy utazunk, mert az nagyon kifarasztja :)
2010. máj. 12. 23:53
 4/7 anonim ***** válasza:
uccso vagyok, bocsi nem volt egyertelmü: az alvas idötartama mozog 1-3 ora között az alvas ideje az szigoruan 12:30.
2010. máj. 12. 23:55
 5/7 anonim ***** válasza:

nálunk is volt gond ezzel. kisfiam 16 hónapos.

már csak egyszer alszik de kellett kb két hét mire megszokta.

reggel hatkor kel. 11-11.30 körül elalszik kb 2-3 órát.

utána ebéd. séta.

a fürdést előre hoztuk hétről hatra. így a fürdéstől egész felébred és nem lesz nyűgös az alvásig.

fürdés után hétkor vacsi majd még egy kis játék. fél kilenckor meg már alszik.

amikor hétkor fürdettük akkor még fél tíz után sem akart elaludni. és neki mindegy mikor alszik el reggel hatkor már fennt van:(

2010. máj. 13. 13:52
 6/7 A kérdező kommentje:

Oké, akkor leírom részletesen:

6-kor kel, 7-8 között az itthoni programok (reggeli, átöltözés, kicsi benti játék, stb.) aztán 9-11-ig ill. ameddig ki tudom vele húzni addig játszóterezés: hinta, csúszda, homokozás, motorozás majd kidőléstől függően kb. 10-11 között felmegy aludni, tápival el is alszik szépen, de max. másfél órára. Aztán délután még próbáltam letenni, 3-kor, 4-kor , 5-kor de az az alvás már nem megy neki, se táppal, se anélkül, se simogatva, se magárahahgyva, van hogy hagytam egy óriág az ágyban de nem aludt el, de közben VÉGIG dörzsizik, szenved, látványosan ÁLMOS!!!!

2010. máj. 13. 14:45
 7/7 anonim ***** válasza:

ugyan én nem vagyok anyuka, jóval fiatalabb is vagyok (16), de az unokahugommal rengeteget voltam kettesbe szinte egész napokat, mikor kisebb volt.

reggel 9-10 körül hozták őt, előtte 1-2 órával kelt, reggelizett, elfoglalta magát a saját kis játékaival, aztán mikor idejött néztünk valami mesét a minimaxon, én ültem az ágyamon, ő járkált a játékokkal, hol az ölembe mászott, hol rohangált, egyszer nézte a mesét egyszer nem. úgy 11 körül egy kis nasi volt: túrórudi, krémtúró, joghurt stb., 12-13 körül ebéd, aztán alvás 1,5-2 órát, közbe végig vele kellett lenni, volt olyan is, hogy kézben aludt el, és ha próbáltam letenni őt, felébredt és sírt, szóval kézben aludt olyankor. miután felébredt, kapott kakaót (amit azóta se kap, mert 1x nagyon beteg volt tőle, napi 1 liter kakaó kb., bár azt nem velem itta, szüleivel), utána kivittem őt kb fél órát sétálni, bejöttünk, játszottunk, aztán kimentem vele a teraszra (kertes házban lakunk kb 1 szoba nagyságú terasz) és ott sétálgatott, játszadozott, este 7kor jöttek érte, fáradt volt kicsit :) kocsiba majd' elaludt, aztán otthon pancsi, vacsi, mese, alvás :)

2010. máj. 26. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!