Óvodában kötelezhetik a gyereket alvásra?
Igen a csendes pihenö alatt nem kell aludni, de le kell feküdni.Nekem az a fura hogy erröl ti nem beszéltek a gyerekkel.
Ez ugyan olyan dolog mint azt megtanulja hogy ne fusson át az uton vagy ebéd idö alatt az asztalnál kell ülni.
Magyarázd el neki hogy csendes pihenö alatt ne hisztizzen hanem feküdjön le és maradjon ott.
Gondolom éjszaka ha felébred sem megy ki játszani meg éli világát, hanem az ágyba kell feküdnie.
Még mindig 2.: Sajnos igen. 30 éves vagyok, de iszonyat emlékeim vannak az óvodáról pont ezért. Én se szerettem aludni. De feküdni kellett. Ha rendes volt az óvónő, akkor az akvárium mellé tette az ágyam, hogy nézegethessem a halakat. De bizony volt olyan is, akinél csukott szemmel kellett feküdnöm. Ma is megborzongok az ovis élmények kapcsán.
Gondolkozz el azon, hogy "gyakoroltok" otthon. Ha látványosan a fiad mellé állsz, és azt csinálhat amit akar, amihez hozzászokott, akkor bármelyik oviba viheted nem fog beszokni. Az óvónőkkel való beszélgetés is necces lehet, mert a gyerek ihatja a levét. Nincs tökéletes döntés.
Meg kell tanítanod alkalmazkodni a szituhoz.
Szia!
Nálunk is így van,ahogy az előző válaszolók írták.Vagy alszik,vagy pihen,de csendben.És amikor már eltelik egy bizonyos idő,akkor játszhat,de csendben,hogy az alvókat ne zavarja.
Mondjuk szerencsére az én lányom alszik,mint a bunda.
Bocs, egy kicsit furcsa a hozzáállásod. Amikor óvodát választottál, akkor gondolom érdeklődtél a módszerek felől, megismerkedtél a pedagógusokkal etc... Megbíztál bennük, odaadtad a fiadat, hogy vigyázzanak rá és neveljék, amikor nem te vagy vele.
Erre most, amikor betartatják a házirendet és nevelik, akkor te kínzást emlegetsz és követelőzöl, tenni akarsz ellene valamit....
Hagyd, hogy végezzék a munkájukat, ha már egyszer elfogadtad őket. Vagy vidd máshová, ahol majd megengedik neki, hogy csendespihenő alatt felkeljen az ágyból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!