Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodában kötelezhetik a...

Óvodában kötelezhetik a gyereket alvásra?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 éves kora óta nem alszik nappal. Pláne délben, akkor még 10 hónapos korában sem tudtam lerakni, mert még akkorra nem fáradt el. A gyerekemet erőszakolják az oviban, lenyomják az ágyban. A sírásával sokkal jobban zavarja a többieket, mintha csendben eljátszana. Ezért külön szobába tették, és ott kínozzák szegénykémet. Én ez ellen tenni akarok. Nálatok hogy van ez?
2011. szept. 6. 07:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%
Mi az hogy kínozzák?én úgy tudom a csendes pihenő mindenkinek kötelező,nem kell aludni,de csendben kell lenni,ezt kell megtanulnia a fiadnak,hogy maradjon csendben,olvasson,vagy csak pihizzen az ágyban.ezt beszéld meg az óvónővel.
2011. szept. 6. 07:34
 2/15 anonim ***** válasza:
94%
Gondolom a kínzás "csak" annyiból áll, hogy nem csinálhat amit akar, amihez hozzászokott. Én nagyon nem ágálnék az óvónőknek, mert a gyerek issza a levét. Vagy keress másik óvodát. Esetleg otthon gyakorolhattok.
2011. szept. 6. 07:35
 3/15 A kérdező kommentje:
Ágyban tartják, és nem kelhet fel...
2011. szept. 6. 07:36
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen a csendes pihenö alatt nem kell aludni, de le kell feküdni.Nekem az a fura hogy erröl ti nem beszéltek a gyerekkel.

Ez ugyan olyan dolog mint azt megtanulja hogy ne fusson át az uton vagy ebéd idö alatt az asztalnál kell ülni.

Magyarázd el neki hogy csendes pihenö alatt ne hisztizzen hanem feküdjön le és maradjon ott.

Gondolom éjszaka ha felébred sem megy ki játszani meg éli világát, hanem az ágyba kell feküdnie.

2011. szept. 6. 07:38
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Második vagyok: Szerintem az óvodák 98 %-ban így működik a dolog. Ilyenkor az óvónők is szusszannak egyet.
2011. szept. 6. 07:38
 6/15 A kérdező kommentje:
2 órán át feküdjön egy eleven 3 éves???
2011. szept. 6. 07:39
 7/15 anonim ***** válasza:
95%

Még mindig 2.: Sajnos igen. 30 éves vagyok, de iszonyat emlékeim vannak az óvodáról pont ezért. Én se szerettem aludni. De feküdni kellett. Ha rendes volt az óvónő, akkor az akvárium mellé tette az ágyam, hogy nézegethessem a halakat. De bizony volt olyan is, akinél csukott szemmel kellett feküdnöm. Ma is megborzongok az ovis élmények kapcsán.

Gondolkozz el azon, hogy "gyakoroltok" otthon. Ha látványosan a fiad mellé állsz, és azt csinálhat amit akar, amihez hozzászokott, akkor bármelyik oviba viheted nem fog beszokni. Az óvónőkkel való beszélgetés is necces lehet, mert a gyerek ihatja a levét. Nincs tökéletes döntés.

Meg kell tanítanod alkalmazkodni a szituhoz.

2011. szept. 6. 07:52
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Így van,ahogy az előttem lévők írták. Az én lányom sem mindig alszik el a pihenő alatt az oviban,de neki is végig kell pihennie a 2 órát. Itthon is úgy csinálom,nem kell aludnia,de minimum egy óra csendespihenő van.
2011. szept. 6. 07:55
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk is így van,ahogy az előző válaszolók írták.Vagy alszik,vagy pihen,de csendben.És amikor már eltelik egy bizonyos idő,akkor játszhat,de csendben,hogy az alvókat ne zavarja.

Mondjuk szerencsére az én lányom alszik,mint a bunda.

2011. szept. 6. 07:55
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, egy kicsit furcsa a hozzáállásod. Amikor óvodát választottál, akkor gondolom érdeklődtél a módszerek felől, megismerkedtél a pedagógusokkal etc... Megbíztál bennük, odaadtad a fiadat, hogy vigyázzanak rá és neveljék, amikor nem te vagy vele.

Erre most, amikor betartatják a házirendet és nevelik, akkor te kínzást emlegetsz és követelőzöl, tenni akarsz ellene valamit....

Hagyd, hogy végezzék a munkájukat, ha már egyszer elfogadtad őket. Vagy vidd máshová, ahol majd megengedik neki, hogy csendespihenő alatt felkeljen az ágyból.

2011. szept. 6. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!