Hogyan viselkedhet így egy anya a kicsi gyerekével?
Ismerek egy nőt. 2 éves a lánya. Egy nem túl nagy városban élünk, elég gyakran találkozunk. Olyan stílusban beszél a gyerekével, hogy csak ámulok minden alkalommal. Szegény kislány semmit sem csinál, nem úgy, mint az én pont ugyanannyi idősöm, még sem csinálom ezt vele. Nem is mond igazából semmi csúnyát neki, "csak" az, ahogyan mondja! A kislány mutatott neki valamit, és teljesen kiakadt, hogy biztosan nem veszi meg, mit képzel (valami pár száz forintos csoki volt). A gyerek nem sírt, teljesen hozzá van ehhez szokva, de ő csak mondta, még percekig, hogy múltkor is megvettek valamit, aztán nem játszott vele, ne is mondjon ilyet, ő meg nem veszi az biztos, stb. Komolyan nagyon sajnálom. Ma már azt éreztem, hogy megmondom neki, hogyan viselkedhet így szegény kislánnyal.
FÉLÉVE kb azt mondta, hogy vesz neki pudingot, de ha nem pakol rendesen össze a szobájában, akkor sírhat, ő nem ad. Ez számomra elképzelhetetlen.
Ti láttok ilyet? Én rajta kívül nem túl sokat ismerek szerencsére. Erre indok lehet, hogy feszült? Mivel mindig ilyen számomra ez nem ok!
De miért nem mondhatja meg neki kedvesen, hogy aznap már kapott? Ha egyáltalán így volt. Miért érdemli ezt a stílust egy 2 éves? A pakolásnál meg nem az volt a lényeg, hogy jutalmaz (számomra). Hanem az, hogy egy 1,5 éves sírhat érte, de nem kap?
Számomra ez annyira érthetetlen!
Ismered is, vagy csak találkoztok az utcán?
Nekem mondjuk nem nagyon tetszene, ha más itt csámcsogna az én gyereknevelési szokásaimon.
Egyáltalán nem biztos, hogy aki gügyög a gyerekének, és mindent megvesz neki, amit kér, az tesz jót, az a jó anya. A pudingos leírásoddal semmi baj nincs szerintem. Látod őket otthon is, hogy ott hogy bánik vele?
1 semmi közöd hozzá
2 szarügy, az ilyen embereket én is rühellem
Nem kell megvenni neki egy nyikkra, de nem is kell órákig ezen csámcsogni.
"Kislányom, most nem veszünk csokit" - kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!