Cukor a főzelékekbe?
Soha nem cukroztam semmilyen főzelékét a gyerekeknek, a kisebbik lányom viszont nem is eszi ezeket.
"Jótanácsként" ezt kaptam, ugyan nem fogadom meg, de kíváncsi vagyok, mennyire elterjedt, hogy az anyukák cukrozzák a főzelékeket?
Te cukrozod vagy cukroznád, ha másképp nem enné a gyerek?
(Veszekedés, acsarkodás, minősítés és pontozás mellőzésével, legyetek szívesek! - kibírja mindenki? :))
Ez a lepontozosdi egy nagy bunkoság.
A semmiért is lepontozzák az embert, de fel már kevésbe. Ha valaki hasznosat ír annak örülhet hogy nem pontozzák le.
Aztán meg a százalékrol minősítik az embert.
Aki lepontozott itt mindenkit, szégyellheti magát, elég gyenge jellem.
10.21-es válaszoló, miért enne egész nap "hideg nyers kaját" a gyerek? Lehet párolni is a zöldséget, ezenkívül megeszi levesből is, de ha sült hús mellé eszi nyersen, az is teljesen jó. Csak mint főzelék nem eszi meg.
Köszi mindenkinek a választ!
A pontozas tiszta ovoda, mondjuk sosem erdekelt.
2 evesem van, meg sosem evett fozeleket, kizarolag parolt zoldseget. Itt az ovodaban, iskolaban, munkahelyi menzan is 2-3 fajta parolt zoldseg van koretnek, ugyhogy jo ha megszokja. Mindent megeszik.
Magamnak fozok , jo sok cukorral ahogy otthon szokas :)
Nem tennék bele, nekem az, amiben cukor van, nem főzelék. soha, semmilyen főzelékbe nem tettem cukrot, és nem is bírnám úgy megenni, pedig tudom, hogy sokan cukrozzák pl. a borsófőzeléket.
Próbálgatnám (próbálgatom), hogy mi ízlik neki, esetleg variálok azon, hogy hígabban, vagy sűrűbben szereti-e, vagy pl. a zöldbab főzeléket ő sokkal puhábbra főzve szereti, mint ahogy én szoktam, akkor neki jobban megpuhítom.
De amúgy tény, hogy sok zöldséget főzelékként nem esznek meg a gyerekek, viszont ha levest csinálsz belőle, azt meg simán :) Sőt, a nagyobbik fiam egy csomó zöldséget csak nyersen eszik meg. De szerintem így jár vele a legjobban. A répát pl. levesben sem, viszont nyersen sokszor ezt eszi uzsonnára is, ezt kéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!