Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Cukor a főzelékekbe?

Cukor a főzelékekbe?

Figyelt kérdés

Soha nem cukroztam semmilyen főzelékét a gyerekeknek, a kisebbik lányom viszont nem is eszi ezeket.

"Jótanácsként" ezt kaptam, ugyan nem fogadom meg, de kíváncsi vagyok, mennyire elterjedt, hogy az anyukák cukrozzák a főzelékeket?

Te cukrozod vagy cukroznád, ha másképp nem enné a gyerek?

(Veszekedés, acsarkodás, minősítés és pontozás mellőzésével, legyetek szívesek! - kibírja mindenki? :))

2017. ápr. 1. 22:49
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
49%
Igen, van amelyikbe teszek cukrot; zöldborsó, zöldbab, cukkinifőzeléket en is csak úgy szeretem. Nyilván nem egy kiló cukrot kell elkepzelni egy tányér főzelékbe
2017. ápr. 2. 07:43
 12/28 anonim ***** válasza:
35%

Zoldborsoba szoktam, paradicsomos kaposztaba is, finomfozelekbe es repafozelekbe is.

Krumplifozeleket sima krumpli helyett csinald edesburgonyabol, az jo edes alapbol!

2017. ápr. 2. 08:01
 13/28 anonim ***** válasza:
4%
Én sem cukrozom soha semmit. Nem olyan nagy katasztrófa, hogy nem eszik egy gyerek főzeléket, ha amúgy nyersen szinte minden zöldséget megeszik. Nálunk is majdnem úgy van, mint nálad kérdező, mindenevő szinte mindkét gyerekem. Főzeléknek csak a burgonyát szeretik, de például a karfiolt, zöldbabot stb... megeszik rakottan is. Leveseket is esznek dögivel, de a főzeléket valamiért nem. Ha kiegyensúlyozott a zöldségbevitel semmi gond nem lesz abból, ha a hagyományos főzeléket nem eszik meg. Nálunk a spenót is ilyen. magában nem, viszont egy kis tejszínnel, csirkemellel összerittyentve tészta mellé ragunak igen, akkor minek erőltessem? A főzelék javában a zöldség megfőzve és valami kötőanyag, erre van más alternatíva is. Krémleveseket is esznek, párolt zöldségköretet stb... Nem is tudom van-e olyan amit nem szeretnek, talán a kelkáposzta, de annyi baj legyen. A kicsi még a sült céklát is két pofára tömi, a nassolás meg az nála, ha kigyóuborkát rágcsál olivabogyóval. Hozzátáplálásnál ettek zöldségpüréket természetsen, de akkor sem klasszik főzelékeket. Így azt mondom, hogy egészséges izlésű gyerek, változatos étrend mellett nem kell trükközzön az ember, az a lényeg, hogy valamilyen formában bevigye a zöldségeket. Ha egyszer megeszi a brokkolikrémlevest példának okáért meg az összes sült és nyers zöldséget, salátát magában a gyerek, minek tömjem cukrozott borsófőzelékkkel, meg répával, én sem enném meg.
2017. ápr. 2. 08:47
 14/28 anonim ***** válasza:
12%
Aki nem cukroz(én sem pártolom)a meggyfőzeléket hogyan készíti?
2017. ápr. 2. 08:47
 15/28 anonim ***** válasza:
31%

Répa-borsó-finomfőzi ezeket édesen szeretem, és a sóskába is teszek picit, különben baromi savanyú lenne.

De csak azért, mert nem eszi, nem cukrozom, akkor adom neki máshogyan.

2017. ápr. 2. 09:20
 16/28 anonim ***** válasza:
28%
Nem készítek meggyfőzeléket. A menzán is rosszul voltam tőle.
2017. ápr. 2. 09:24
 17/28 anonim ***** válasza:
0%
Kedves 14-es! Mi az a meggyfőzelék? Lehet ugyanarra gondolunk, csak másképp nevezzük? Meggyből max mártást szoktam készíteni, de azt csak a nagyfiam szereti, a kicsi csak a natúr meggyet, esetleg anyukám anno sűrűmeggynek nevezte azt az inkább levesszerűséget, amit hidegen szokott enni nyáron, néha én is. Nem vagyok a cukor ellensége, mondjuk sima finomítottat nem használok, de nád és kókuszcukrot igen, így én is beleteszem abba, amibe bele kell. A nem cukrozom alatt azt értettem, hogy amit lehet nélküle, abba nem rakom, illetve hogy nem használom olyan célra, hogy megegyenek valamit amit nem szeretnek, lévén nagyon jó evők szerencsére. Amibe kell cukor, abba kell, nincs mese, leginkább demerarat használok, de mondom, én rohadt mázlista vagyok, mert egy hangyányit sem édesszájúak, tőlem örökölték, nagyfiam még a csokit sem eszi meg :D
2017. ápr. 2. 09:27
 18/28 anonim ***** válasza:
11%

oké, hogy jópofa a kép, de a gyerek nem ehet egész nap hideg, nyers kaját...

Én a borsót cukrozom (illetve édesítő, aszpartám-mentes), mert édesen szeretjük, mást semmit.

2017. ápr. 2. 10:21
 19/28 anonim ***** válasza:
24%
Én se vagyok cukorpárti. Nem cukrozok semmit.
2017. ápr. 2. 10:54
 20/28 anonim ***** válasza:
24%

Most miert kellett lepontozni bunkozni?

Kaptam meggyet és nem tudom hogy készitsem el.

2017. ápr. 2. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!