Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Cukor a főzelékekbe?

Cukor a főzelékekbe?

Figyelt kérdés

Soha nem cukroztam semmilyen főzelékét a gyerekeknek, a kisebbik lányom viszont nem is eszi ezeket.

"Jótanácsként" ezt kaptam, ugyan nem fogadom meg, de kíváncsi vagyok, mennyire elterjedt, hogy az anyukák cukrozzák a főzelékeket?

Te cukrozod vagy cukroznád, ha másképp nem enné a gyerek?

(Veszekedés, acsarkodás, minősítés és pontozás mellőzésével, legyetek szívesek! - kibírja mindenki? :))

2017. ápr. 1. 22:49
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
53%
Nem tettem.
2017. ápr. 1. 22:51
 2/28 anonim ***** válasza:
75%
Nem.Ha nem eszi akkor nem eszi.Adok olyat ami kedvére való.
2017. ápr. 1. 22:58
 3/28 anonim ***** válasza:
33%

Van olyan étel, amitől simán is hányok, nem még megcukrozva. El sem tudnám képzelni igazából.

Ne tálald főzeléknek a zöldséget. Próbáld meg színes-szagos krémlevesként eladni, vagy simán párolva, hátha úgy jobban tetszik neki. Pl.: [link]

[link]

Főzelék tetejére virslikarikákból is lehet vicceset alkotni. Nem mindig kivitelezhető, de talán elég, míg megjön a kedve hozzá.

2017. ápr. 1. 23:09
 4/28 anonim ***** válasza:
46%
anyum is ezt javasolta...és végul igen, tettem is bele a fiamnak egy pici cukrot - pl. spenot, répa, borso fozelékbe.
2017. ápr. 1. 23:10
 5/28 A kérdező kommentje:

Nagyon klassz az a kép!

Nyersen eszik paradicsomot, paprikát, uborkát, borsót, karfiolt (igen), karalábét, gombát, salátaféléket, reszelt lila káposztát, sárgarépát, levesből fehérrépát, zöldbabot, brokkolit is, úgyhogy tényleg nem foglalkoztat, hogy főzelékként eszi-e vagy sem.

2017. ápr. 1. 23:24
 6/28 anonim ***** válasza:
56%

Attól függ, milyen főzelék és mekkora gyerek.

Amikor főzelének nevezi az ember a krumpli-sárgarépa pürét, akkor abba semmiképpen nem tennék cukrot.

Ha már normál kajáról van szó, akkor van néhány főzelék, ami elbír, sőt, sokszor kíván egy kis cukrot. Ilyen a borsó és a paradicsomos dolgok (paradicsomos káposzta, töltött paprika), illetve általában a sóskát is szokták cukrozni, de én az pont nem szeretem cukorral.

Persze most az a "trendi", hogy nagyanyáink cukros-lisztes receptjeit szokás utálni, én ezt megértem, de sajnos én is csak a régi családi recept alapján készül főzelékeket szeretem. A fentieket biztos nem enném meg cukor nélkül...

Szóval a válasz igen, de nem mindent és kizárólag mértékkel (nem marékszám a cukrot a borsóra, csak ízesítésképpen). Vesztenivalód nincs, egy próbát megér.

2017. ápr. 1. 23:32
 7/28 anonim ***** válasza:
17%

Ennyi sok zöldség tág teret ad az alkotásra :)

[link]

[link]

Ha van kedvetek nézelődni, szóközök nélkül írjátok be a keresőbe (máshogy ez az oldal nem szereti a cirillt), hogy "п р и к о л ь н ы е б л ю д а" - az oroszok nagyon szeretik az ilyesmit. Én is sokszor inspirálódok ezekből.

2017. ápr. 1. 23:32
 8/28 anonim ***** válasza:
27%

Igen szoktam tenni cukrot néhány főzelékbe, ráadásul nagymama féle lisztes - zsíros receptett használok

De egy kisbabának kisgyereknek mem adnék ilyet.

2017. ápr. 2. 00:24
 9/28 anonim ***** válasza:
34%
Én sose szoktam cukrozni. A gyereknek se, magunknak se, de ha valaki így csinálja nem hiszem ,hogy kárt okoz vele.
2017. ápr. 2. 07:34
 10/28 anonim ***** válasza:
27%
Sem magunknak, sem a gyereknek nem teszek főzelékekbe cukrot. Anyum sem (sőt anyósom sem) tett soha.
2017. ápr. 2. 07:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!