Cukor a főzelékekbe?
Soha nem cukroztam semmilyen főzelékét a gyerekeknek, a kisebbik lányom viszont nem is eszi ezeket.
"Jótanácsként" ezt kaptam, ugyan nem fogadom meg, de kíváncsi vagyok, mennyire elterjedt, hogy az anyukák cukrozzák a főzelékeket?
Te cukrozod vagy cukroznád, ha másképp nem enné a gyerek?
(Veszekedés, acsarkodás, minősítés és pontozás mellőzésével, legyetek szívesek! - kibírja mindenki? :))
Van olyan étel, amitől simán is hányok, nem még megcukrozva. El sem tudnám képzelni igazából.
Ne tálald főzeléknek a zöldséget. Próbáld meg színes-szagos krémlevesként eladni, vagy simán párolva, hátha úgy jobban tetszik neki. Pl.: [link]
Főzelék tetejére virslikarikákból is lehet vicceset alkotni. Nem mindig kivitelezhető, de talán elég, míg megjön a kedve hozzá.
Nagyon klassz az a kép!
Nyersen eszik paradicsomot, paprikát, uborkát, borsót, karfiolt (igen), karalábét, gombát, salátaféléket, reszelt lila káposztát, sárgarépát, levesből fehérrépát, zöldbabot, brokkolit is, úgyhogy tényleg nem foglalkoztat, hogy főzelékként eszi-e vagy sem.
Attól függ, milyen főzelék és mekkora gyerek.
Amikor főzelének nevezi az ember a krumpli-sárgarépa pürét, akkor abba semmiképpen nem tennék cukrot.
Ha már normál kajáról van szó, akkor van néhány főzelék, ami elbír, sőt, sokszor kíván egy kis cukrot. Ilyen a borsó és a paradicsomos dolgok (paradicsomos káposzta, töltött paprika), illetve általában a sóskát is szokták cukrozni, de én az pont nem szeretem cukorral.
Persze most az a "trendi", hogy nagyanyáink cukros-lisztes receptjeit szokás utálni, én ezt megértem, de sajnos én is csak a régi családi recept alapján készül főzelékeket szeretem. A fentieket biztos nem enném meg cukor nélkül...
Szóval a válasz igen, de nem mindent és kizárólag mértékkel (nem marékszám a cukrot a borsóra, csak ízesítésképpen). Vesztenivalód nincs, egy próbát megér.
Igen szoktam tenni cukrot néhány főzelékbe, ráadásul nagymama féle lisztes - zsíros receptett használok
De egy kisbabának kisgyereknek mem adnék ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!