Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most mit tegyek, hogy lesz...

Most mit tegyek, hogy lesz így a bölcsi?

Figyelt kérdés

Kisfiam dec-ben lesz 2 éves, viszont úgy volt, hogy október 1 től vissza mehetek dolgozni, így be is irattam bölcsibe.Persze még nem tudom felvették-e, csak közben meg szólt a főnök, hogy bocsika, de csak januártól vár!!!

Puff, neki, akkor most mi lesz, ha felveszik bölcsibe októbertől???

Így le kell mondanom a GYED-ről és még munkám sem lesz pár hónapig.

Mit tegyek???????

2010. máj. 12. 10:37
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

DE aranyosak vagytok!!!Nagyon köszönöm!!!2008 májusa óta voltam táppénzen és 2008 dec-ben született a fiam.Hogy tudom kiszámolni a szabim???

Nagyon érdekelne minden ezzel kapcsolatos dolog, mert a főnököm és a könyvelője imád mindent elsumákolni....

2010. máj. 12. 19:42
 12/21 anonim ***** válasza:
Jár akkor a 2008-as évből annyi szabi amit nem vettél ki, plussz a 2009-es egész év megtoldva a gyerek után járó plussz 2 nappal és az idei teljes szintén a gyerek után járó plussz 2 nappal.
2010. máj. 12. 21:36
 13/21 anonim ***** válasza:

2008-at sajnos neked kell tudnod, hogy az adott évi szabidból mennyit vettél ki a májusi táppénzig. 2009-re jár szabi az első fél évre a TGYÁS miatt, majd EGY év GYED-re, azaz figyelem, nem a GYED teljes idejére, csak az első évére, azaz a TGYÁS végétől (2009 jónius?) számitott egy évre, azaz idén jónius(?)-ig.

Tehát ha 2008-ban kivettél arányosan valamennyi szabit, akkor is kb. 2 évre jutó szabadságod jár neked.

A részleteket csak te tudhatod. Mennyi szabid maradt 2008-ban, mennyi szabi jár neked egy évre.

A gyerek után csak akkor jár neked szabi, ha azt jelezted, hogy te kéred és apa nem kérte a gyerek után járó szabadságot!

2010. máj. 12. 22:18
 14/21 anonim ***** válasza:
nekem kb 20 napom van egy évre (plusz egy-kettő) és a gyerek után járó két nap, szor kettő az valhogy 2 hónap körül, de én "csak" 26 vagyok és nem rég óta dolgozom.....tehát legalább kettő neked is van
2010. máj. 13. 11:27
 15/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm mégegyszer, igen 2 év tuti van, 2008-ban csak azt a szabit vettem ki ami addig járt , amíg dolgoztam, a többit nem.

Én is 26 leszek:)

Esetleg még olyat is lehetne, ha a bölcsi bele egyezne, hogy januártól menne , addig kapnám a Gyedet és utána venném ki a szabikat????

És mi van akkor, ha közben találnék jobb munkalehetőséget??Olyankor mi lesz a szabival és a kifizetésével???

2010. máj. 15. 11:46
 16/21 anonim ***** válasza:
Bocsi, de ha januártól dolgozol és januártól lesz bölcsis a kisfiad akkor ki fogja beszoktatni? Merthogy te akkor már dolgozni fogsz...nem akadékoskodni akarok, csak eszembe jutott...
2010. máj. 15. 16:24
 17/21 A kérdező kommentje:
Gondolom, ha januártól menne , csak akkor előtte betudnám szoktatni nem???Addid maradnék GYED-en és jANUÁRTÓL MEG KIVENNÉM A SZABIKAT , AMI JÁR,,,vagy ezt így nem lehet??
2010. máj. 15. 18:21
 18/21 anonim ***** válasza:

Ha januártól menne a gyerek bölcsibe, akkor januártól szoktatod.

Szerintem ne kavarj, hisz mindenki felé el van rendezve a dolog.

2010. máj. 15. 23:10
 19/21 anonim ***** válasza:
A beszoktatás úgyis sok idő lesz. Szertintem beszélj nyíltan a bölcsiben, Mondd meg, mi a szitu. Hogy kell a hely, csak kicsit változott a felállás. Ha januártól dolgozol, úgysem januárban kezditek el a bölcsit, hanem november-decemberben. A munkálztatói papír leadásával viszont a bölcsik rugalmasak, hiszen általában akkor még valóban nem dolgozik Anyuka mikor elkezdenek járni. Ekkor pedig még nibcs munkáltatói igazolás. Ha normálisak, megértik, max egy hónapot csúsztok és nem októberben, hanem november-decemberben kezditek el. Nálunk volt ilyen eset, és abölcsi vezetője nagyon korrektül járt el. Türelmesek a papírral (de nyilván azárt valami kell majd nekik, hogy fogsz dolgozni, visszavárnak és nem kamu a januári kezdés).
2010. máj. 16. 14:47
 20/21 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok - most látom közben, végigolvasva az összes választ, hogy már jórészt vegválaszolták. :-)

A szabijaiddal kapcsolatban... Az lenne a leglogikusabb, ha visszaállnál már október-november körül "dolgozni", azaz kiveszed a felgyülemlett szabijaidat. ha januérban kezded mindezt csak meg, akkoris azzal kell kezdened, hiszen azokat ki kell venned mindenképpen. Így meg legalább a bölcsivel sem lenne gond, hogy akkor nincs papírod, stb... És januárban már a beszoktatás utén nyugodtan tudsz valójában munkába állni.

2010. máj. 16. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!