Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most mit tegyek, hogy lesz...

Most mit tegyek, hogy lesz így a bölcsi?

Figyelt kérdés

Kisfiam dec-ben lesz 2 éves, viszont úgy volt, hogy október 1 től vissza mehetek dolgozni, így be is irattam bölcsibe.Persze még nem tudom felvették-e, csak közben meg szólt a főnök, hogy bocsika, de csak januártól vár!!!

Puff, neki, akkor most mi lesz, ha felveszik bölcsibe októbertől???

Így le kell mondanom a GYED-ről és még munkám sem lesz pár hónapig.

Mit tegyek???????

2010. máj. 12. 10:37
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
munkaviszony nélkül nem veszik fel a bölcsibe, tehát maradsz otthon
2010. máj. 12. 10:42
 2/21 anonim ***** válasza:
Ha felveszik, akkor van hely. Akkor szépen szólsz, hogy csak januártól fog menni. Addig maradsz GYED-en és kész. Semmi extra nincs ebben. A bölcsi se fog megsértődni, ha felvették, akkor már jogod van BÁRMIKOR vinni, akár csak januárban is.
2010. máj. 12. 11:02
 3/21 anonim ***** válasza:

1. nem fog megsértődni, de mivel limitált a helyek száma felénk olyan anyuka szóba se jöhet, akinek nem dolgozik ill. otthon van akár a második babájával, nálunk ez kizáró tényező, mivel igazolást kell vinni, h októbertől felveszed a munkát, ha fel is veszik, szerintem csak munkába állás után mehet a gyerkőc

Elméletileg ugye a munkavállalónak vissza kéne vennie, szerintem beszélj vele, h ez lenne a helyzet, akár 4 órában is csak szeretnél visszamenni, törvényi kötelezettsége, de inkább a lelkére próbálj hatni

2010. máj. 12. 11:48
 4/21 A kérdező kommentje:

Az a helyzet,hogy a munkáltatóit leadtam a bölcsibe, amit kitöltött a főnök, okt. 1. dátummal,viszont tegnap szólt, hogy mégsem jó, csak januártól.

Emiatt aggódok,hogy mi lesz, ha felveszik.Nem most kellene szólnom a bölcsibe, hogy gond van, vagy akkor a végén még totál fel sem fogják venni.

Tényleg, lehet olyat is, hogy csak januártól menne?

2010. máj. 12. 12:09
 5/21 anonim ***** válasza:
És azt nem lehet megbeszélni a munkáltatóval hogy okt 1-től vegyen vissza és úgyis ki kell adnia az eddig felgyűlt szabikat így még kihúzod otthon egy darabig de hivatalosan már munkába álltál.
2010. máj. 12. 12:36
 6/21 anonim ***** válasza:
hát igen ez 3 hónap, szabival nem igen jön ki, bár valamennyit ki lehet húzni mivel a beszoktatás amúgy is idő, szerintem is lehet olyat h januártól kéred a bölcsit, én beszélnék a védőnővel először, hátha jártasabb, talán a bölcsiben se harapják le a fejedet mert addig legalább felvehetnek egy másik gyerkőcöt
2010. máj. 12. 12:47
 7/21 A kérdező kommentje:

De, ha hivatalosan munkába állok, akkor ne jár a GYED hiába vagyok otthon ugye???

Vagy a szabikat ki is kell fizetnie, nem csak kiadni???

2010. máj. 12. 13:05
 8/21 anonim ***** válasza:
Nekem kerek 3 hónap szabim van. Ha lemondod a gyedet és a következő naptól már szabin leszel, akkor a rendes fizetésedet fogod kapni, mínusz ha van valamilyen pótlékod, pont úgy mint mikor még nem volt meg a pici és szabira mentél.
2010. máj. 12. 14:19
 9/21 anonim ***** válasza:
Bizony a szabira rendes fizetés jár és plussz a gyest is megigényelheted.
2010. máj. 12. 14:47
 10/21 anonim ***** válasza:

Persze, akkor ez elég jó módzser, mennyi szabid van? Lemondod a gyedet, elkezded a szabadságok kivételével és januárban kezdesz dolgozni. Addig meg már fizetést (szabira járót) kapsz a cégedtől.

Figyelem: a szabadságaidat már az új, megemelt béredre kell adniuk. Ami a szülésed óta a cégnél történt béremelés, azt meg kell adja neked RÖGTÖN, ahogy visszamész és az első naptól a szabadságaidat már ezzel a megemelt fizetéssel kell fizetnie!!!

2010. máj. 12. 15:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!