Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti mit vártatok volna, hogy...

Ti mit vártatok volna, hogy reagáljam le a gyereketekkel?

Figyelt kérdés

Játszóházban voltam a 2 évesemmel. Egy nagydarab 9 éves forma mogorva kislány elvette tőle a labdát a kezéből. Mikor mondtam, hogy nem szabad elvenni, mi játszottunk vele, közölte hogy "focizni akarok". Ès letette maga elé a labdát nekünk háttal és rugdosta bele a kapuba.

Rettentő ellenszenves volt. Sehol a közelben nem láttam a szüleit, nem éreztem fairnak leteremteni, hogy mitképzel magáról, hiszen nem tudhatom mi áll a háttérben. Nagy gyerek volt, és 2 éves szinten viselkedett.

Elvittem onnan a gyerekem, de szegény végig üvöltött, láttam rajta, hogy nem èrtette mi van, mikor aznap többször visszaadattam vele a játékokat, amiket el akart venni másoktól. Azt mondtam neki jól hallhatóan, hogy a kislány csúnyán játszik, menjünk innen, de szerintem úgy érezte csak neki kell szépen viselkednie.

Ti mit reagáltatok volna? Elvettétek volna a lánytól a labdát erőszakkal? Durvábban mondtátok volna, hogy nagyon csúnyán viselkedik?

Egészséges lánynak tűnt, nem hiszem, hogy értelmileg sèrült lett volna.

Egyből beugrott nekem a rossz általánossulis verekedős zaklató lány emléke, aki árulkodósnak hívott mikor bepanaszoltam a durvaságát a tanárnak.

Felnőttként persze megértem, rossz lehet ekkorának lenni, csúfolhatják, meg lehet hogy gond van a családjával meg mittudomén, de mindenkinek van gondja és ez nem ok a s..gfejségre.

Az ilyen felnőtteket messziről elkerülöm, de a gyerekek nem tudják elkerülni egymást, így valami okosat kellene tanítanom a gyerekemnek.

A szüleim anno az üss vissza elvet tanították nekem, rossz ötlet volt, másodszorra sokkal nagyobbat kaptam vékony gyerekként meg kisebbet adtam..

Utána már nem ütöttem, hanem szóltam. De az árulkodós jelző kellemetlen emlék gyerekkoromból.

Erőszakos gyerekek szülei, mit szeretnétek, hogy bánjanak a gyereketekkel ilyen esetben?

2017. márc. 28. 16:27
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
71%

Én is visszavettem volna, a te lányod játszott vele először, ha megunja lehet másé, ha nem akar együtt játszani a lányoddal.

Homokozójátékos szitum nekem is volt, visszavettem a játékot. Idegen kisgyerek játszott a lányom homokozójával, még akkor csak másfél év körüli lehetett, a másik kislány 3 év körüli. Sírt a játéka után a lányom, ő is szeretett volna homokozni, visszakértem szépen kétszer nem adta, sőt másodszorra azt mondta, homokozzon a lányom a kezével, én mondtam, neki, hogy inkább te homokozz a kezeddel és egyszerűen kivettem a kezéből. Szerintem nem szabad mindent hagyni.

Jó ez most erős sarkítás lesz, de aki hagyja magát, majd attól szedik el a cuccait kisiskolás korban, meg eszik meg az uzsiját, tanulja csak meg, hogy ami az övé azt vissza veheti. Sőt lehet, hogy csúnya dolog, de én azt mondom a lányaimnak (ovisok), hogy védjék meg magukat, ha bántják őket üssenek vissza. Ne legyenek áldozatok. Sajnos az oviban elég hamar megkapták a magukét, első napokban már csípés, karmolás nyomok rajtuk, az óvónő meg ugyan leteremti a vétkest, de mit csináljon mást, széttárja a kezét, úgyhogy én azt mondom védjék meg magukat. Bocs, kicsit elkanyarodtam.

2017. márc. 29. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!