Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti mit vártatok volna, hogy...

Ti mit vártatok volna, hogy reagáljam le a gyereketekkel?

Figyelt kérdés

Játszóházban voltam a 2 évesemmel. Egy nagydarab 9 éves forma mogorva kislány elvette tőle a labdát a kezéből. Mikor mondtam, hogy nem szabad elvenni, mi játszottunk vele, közölte hogy "focizni akarok". Ès letette maga elé a labdát nekünk háttal és rugdosta bele a kapuba.

Rettentő ellenszenves volt. Sehol a közelben nem láttam a szüleit, nem éreztem fairnak leteremteni, hogy mitképzel magáról, hiszen nem tudhatom mi áll a háttérben. Nagy gyerek volt, és 2 éves szinten viselkedett.

Elvittem onnan a gyerekem, de szegény végig üvöltött, láttam rajta, hogy nem èrtette mi van, mikor aznap többször visszaadattam vele a játékokat, amiket el akart venni másoktól. Azt mondtam neki jól hallhatóan, hogy a kislány csúnyán játszik, menjünk innen, de szerintem úgy érezte csak neki kell szépen viselkednie.

Ti mit reagáltatok volna? Elvettétek volna a lánytól a labdát erőszakkal? Durvábban mondtátok volna, hogy nagyon csúnyán viselkedik?

Egészséges lánynak tűnt, nem hiszem, hogy értelmileg sèrült lett volna.

Egyből beugrott nekem a rossz általánossulis verekedős zaklató lány emléke, aki árulkodósnak hívott mikor bepanaszoltam a durvaságát a tanárnak.

Felnőttként persze megértem, rossz lehet ekkorának lenni, csúfolhatják, meg lehet hogy gond van a családjával meg mittudomén, de mindenkinek van gondja és ez nem ok a s..gfejségre.

Az ilyen felnőtteket messziről elkerülöm, de a gyerekek nem tudják elkerülni egymást, így valami okosat kellene tanítanom a gyerekemnek.

A szüleim anno az üss vissza elvet tanították nekem, rossz ötlet volt, másodszorra sokkal nagyobbat kaptam vékony gyerekként meg kisebbet adtam..

Utána már nem ütöttem, hanem szóltam. De az árulkodós jelző kellemetlen emlék gyerekkoromból.

Erőszakos gyerekek szülei, mit szeretnétek, hogy bánjanak a gyereketekkel ilyen esetben?

2017. márc. 28. 16:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%
Nehéz ügy. Én, szülőként azt mondom, hogy ha az én gyerekem így viselkedik, akkor nyugodtan vedd el tőle a játékot. Bár én nem is mennék látótávolságon kívülre, így én magam adatnám vele vissza.
2017. márc. 28. 16:43
 2/11 anonim ***** válasza:
73%
Ha a helyedben lettem volna,akkor ugyanigy cselekszek,elmondom a kislanynak h nem helyes es ha nem adja vissza,akkor megprobalom elvonszolni a siro gyerekemet es neki is elmagyarazom h rosszul dontott a kislany.Nem tanitanam eroszakossagra.2 eves gyerek meg nem tudna kulonbseget tenni helyzet es helyzet kozt.Nagyobb koraban viszont a vedd meg magad/az igazad technika celravezetobb szerintem.Ha lesullyedsz a 9eves szintjere,az nem jo.
2017. márc. 28. 17:04
 3/11 anonim ***** válasza:
74%
Én elvettem volna a labdát a helyedben tőle. Egyrészt ne tanulja meg, hogy mindig mindent megkap, elvehet másoktól, az van, amit ő akar. Másrészt érezze át, hogy milyen, amikor egy nagyobb elveszi a nála kisebbtől a játékot, mint ahogyan ő tette. Pont úgy árt az ember a gyerek lelkivilágának, ha mindent ráhagy és behódol neki. Az ilyenekből lesz - ha nincs időben elkapva - az osztály szemétládája, aki megalázza a gyengébbeket. A tipikus nagyságos királykisasszony. Ha a szüleit zavarja, hogy szólsz, nevelni próbálod, akkor máskor ne hagyják őt magára.
2017. márc. 28. 17:07
 4/11 anonim ***** válasza:
75%
Nem vettem volna el. Kislányommal próbáltam volna mindenképp megértetni, hogy ez nem igazságtalanság, ha az én lányom lenne, neki sem szabadna elvenni más játékát, de az ő anyukája nem foglalkozik vele (ha már szemmel sem tartja).
2017. márc. 28. 17:14
 5/11 anonim ***** válasza:
75%
elvettem volna tőle!!! most komolyan csak mert a szülője ott van azt tanulja meg tőlem a gyerekem hogy ha valaki bunkó akkor neki bármit lehet? szégyellje inkább magát a szülő ha ilyen gyereke van. és egy 9 éves már tudja mit csinál szóval nyugodtan le lehet teremteni.
2017. márc. 28. 17:20
 6/11 piroska és a farkas ***** válasza:
87%
Nemrég a játszótéren voltam a kislányommal, most lesz 3 éves. Jött még három kisfiú, apukákkal, mindhárom a kuslányom homokozójátékaival játszott, nem kérték el, de a kislányom hagyta. Mind nagyobbak voltak. Mikor szerette volna visszakérni, elkezdtek elfutni vele. Egy percet vártam, hogy hátha esetleg vmelyik apukának eszébe jut, h lépni jéne. Nem jutitt. Utána mentem a kusfiúnak, és annyit mondtam, h " mist azonnal ideadod nekem a játékot"- amolyan ellentmindást nem tűrő hangon. Nem is kellett kétszer mindanom. Biztos sokak szerint lehettem volba szelídebb, de nekem nem dolgom, h neveljem, nevelje a szülője. Nyilván annak is fontos szerepe volt, h a kislányom nem általánosságban szeretett volna egy játékot, hanem a SAJÁT játékát szerette volna vissza, és - de ez lehet, h megint vita tárgya lesz- ahhoz neki van elsődlegesen joga. Egyébként ha a játékot elvevő láthatóan idősebb, nagyobb, erősebb, én visszavenném tőle.
2017. márc. 28. 18:16
 7/11 anonim ***** válasza:
93%
6-os én veled értek egyet, ha a szülő tojik rászólni a gyerekére akkor te kultúráltan(de ellenállást nem tűrő hangnemben) igenis helyreteheted a gyereket. Ha meg visszaszól akkor pedig már nem kell az udvarias stílus sem :D
2017. márc. 28. 18:36
 8/11 anonim ***** válasza:
16%

"Felnőttként persze megértem, rossz lehet ekkorának lenni, csúfolhatják,...."

Valószínűleg nem azért volt bunkó,mert kövér.

Hogy a kérdésedre válaszoljak,én figyelek az enyémre, ilyen eset nem fordulhatna elő.Nem tanítom azt sem,hogy nekem,mert felnőtt vagyok,jogom lenne erőszakkal elvenni egy gyerektől közös játékot.Később,az oviban sincsenek az összes gyerek sarkában,meg kell tanulniuk önállóan megoldani néhány hasonló szitut.Szerintem is jól reagáltál.

2017. márc. 28. 18:44
 9/11 piroska és a farkas ***** válasza:
70%
Igen, de az óvódában nagykljából.egykorúak a gyerekek. Én abban az esetben tartom jónak, ha a felnőtt közbelép, ha közel.sem azonosak az erőviszonyok.
2017. márc. 28. 19:40
 10/11 anonim ***** válasza:
93%

nekem is hasonlo homokozós élményem volt, mint fentebb valakinek. Egy kislány elkezdett játszani a fiam lapátjával. Ő vissza szerette volna kérni, de a kislány nem adta vissza. A fiam persze sírni kezdett. Erre odamentem, mondtam a kislánynak, hogy legyen szíves adja vissza, mert az a fiamé és szeretne vele játszani. A kislány szimplán nemet mondott, hogy most ő játszik vele. Kértem még tőle kétszer szépen, hogy adja vissza, aztán egy pillanatra dillemáztam, hogy mi legyen, de utána szimplán kivettem a kezéből, és visszaadtam a fiamnak.

Szerintem sem azt lássa a gyerek, hogy a bunkó gyereknek mindent szabad, illetve hogy nem állok ki mellette. Persze ez az ő játéka volt, de szerintem a játszóházba meg egyik gyereké sem a játék, ha épp nála van, akkor nem veheti ki egy másik a kezéből. Ugyanúgy nem az övé, ahogy a te lányodé sem.

Én visszavettem volna, persze nem erőszakkal. Szóval nem állnék le verekedni egy 9 évessel, de ha kivitelezhető, odamegyek, felveszem a labdát a földről, és visszaadom a gyerekemnek. Ő játszott vele.

2017. márc. 28. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!