Ti hogy vettétek rá a gyerkőcöt hogy viseljen csattot, copfot, vagy engedje a hajpántot?
A dackorszakos a sapkát is leszedi a fejéről! Legalábbis az enyém. Visszarakod, ha 10-szer leszedi, 10-szer visszarakod. Ez a ki unja meg hamarabb játék. Alkalmazd a csattal is.
Amúgy meg ha nem lóg a szemébe, nem zavarja, tehát funkcionálisan megfelelő, akkor hagyd tök mindegy, h esztétikus-e vagy sem.
Amúgy ahogy előttem már írták, nem kell 3mm -es tüsit vágatni, lehet divatosabb kislányosabb frizurát is.
legyél határozottabb és következetesebb, nek mioktatás, csupán JÓ TANÁCS.
Megpróbálhatod véletlenszerűen dícsérni a többi kislányt, hogy milyen szép a csatjuk, hajgumijuk, olyankor, amikor tudod, hogy a lányod is hallja. A többi rokont is megkérheted, hogy dicsérjék más kislányok hajdíszeit. Ne úgy, hogy "látod milyen szép a Julika csatja, nem szeretnél te is ilyet?" mert ebből rögtön leszűri, hogy csak győzködni akarod. Inkább úgy, hogy "nahát milyen szépen be van fonva a haja, hiába ő már nagylány!". Ha tudod, mondd közvetlenül a másik kislánynak, vagy a szüleinek.
Sok kisgyerek ha látja, hogy mások úgy csinálják, és erre a megkapják a "milyen okos, szép nagylány" dicséretet, ők sem akarnak lemaradni a másik gyerekhez képest. Sokkal inkább mérik magukat egymáshoz, mint a felnőttek elvárásaihoz.
14.-es vagyok.
Én is azt írtam, h türelemjáték, másrészt meg fel ajaánlani neki 2 opciót, h válasszon.
Én a helyedbe határozottabb lennék, vannak dolgok, amik megkérdőjelezhetetnek, ilyenek, h ne szaladj át az uttesten, fogd anya kezét, télen kell a sapka stb. Ezeket anya mondja, és el kell fogadni. Ilyen egyszerű.
Ne állj le vele alkudozni, meg egyezkedni, meg kell, h értse vagy csatt, vagy fodrász.
Légy határozottabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!