Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti hogy vettétek rá a gyerkőcö...

Ti hogy vettétek rá a gyerkőcöt hogy viseljen csattot, copfot, vagy engedje a hajpántot?

Figyelt kérdés
A kislányom nem engedte a fodrászt, de a fentieket se engedi. Pedig borzasztó mar a haja. én sem emgedném
2017. márc. 28. 04:30
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
79%

A dackorszakos a sapkát is leszedi a fejéről! Legalábbis az enyém. Visszarakod, ha 10-szer leszedi, 10-szer visszarakod. Ez a ki unja meg hamarabb játék. Alkalmazd a csattal is.

Amúgy meg ha nem lóg a szemébe, nem zavarja, tehát funkcionálisan megfelelő, akkor hagyd tök mindegy, h esztétikus-e vagy sem.

Amúgy ahogy előttem már írták, nem kell 3mm -es tüsit vágatni, lehet divatosabb kislányosabb frizurát is.

legyél határozottabb és következetesebb, nek mioktatás, csupán JÓ TANÁCS.

2017. márc. 28. 14:03
 22/27 anonim ***** válasza:
60%
Vagy csat vagy fodrász ennyi. Nincs más alternatuva. Vagy ha nem copf akkor sirás lesz mikor ki kell guboznom a haját, hiába figyelek oda.
2017. márc. 28. 14:36
 23/27 A kérdező kommentje:
egyszer már vágták neki, nem sokat csak a vékonyodott végeket...semmit nem javított a történeten. Hidd el, utolsó előtti, tényleg olyan a haja, amivel lehetetlen bármit kezdeni...anyámé ilyen, jóféle mert 60 évesen full barna, egy ősz szála sincs, de cserébe kezelhetetlen, szanaszét szálló szénabogja, és egyáltalán nem mindegy hogy esztétikus e a haja vagy sem.
2017. márc. 28. 16:51
 24/27 anonim ***** válasza:
53%
Ki mondta, hogy töröld képen? Azt írtam, hogy ha 5x kiszedi, akkor 5x visszateszem. Türelemjáték. Tapasztalatból adtam tanácsot, ha nem kell, nekem aztán mindegy.
2017. márc. 28. 21:15
 25/27 anonim ***** válasza:
72%

Megpróbálhatod véletlenszerűen dícsérni a többi kislányt, hogy milyen szép a csatjuk, hajgumijuk, olyankor, amikor tudod, hogy a lányod is hallja. A többi rokont is megkérheted, hogy dicsérjék más kislányok hajdíszeit. Ne úgy, hogy "látod milyen szép a Julika csatja, nem szeretnél te is ilyet?" mert ebből rögtön leszűri, hogy csak győzködni akarod. Inkább úgy, hogy "nahát milyen szépen be van fonva a haja, hiába ő már nagylány!". Ha tudod, mondd közvetlenül a másik kislánynak, vagy a szüleinek.

Sok kisgyerek ha látja, hogy mások úgy csinálják, és erre a megkapják a "milyen okos, szép nagylány" dicséretet, ők sem akarnak lemaradni a másik gyerekhez képest. Sokkal inkább mérik magukat egymáshoz, mint a felnőttek elvárásaihoz.

2017. márc. 29. 06:28
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Még azt is megpróbálhatod, ha van egy kedvenc rajzfilm vagy meseszereplője, aki hajdíszt visel, hogy felajánlod, hogy "ma olyanok leszünk, mint XXX" és megcsinálod hasonlóra. Esetleg adhatsz rá hasonló szinű ruhákat is, hogy ne csak a haján legyen a hangsúly.
2017. márc. 29. 06:34
 27/27 anonim ***** válasza:

14.-es vagyok.

Én is azt írtam, h türelemjáték, másrészt meg fel ajaánlani neki 2 opciót, h válasszon.

Én a helyedbe határozottabb lennék, vannak dolgok, amik megkérdőjelezhetetnek, ilyenek, h ne szaladj át az uttesten, fogd anya kezét, télen kell a sapka stb. Ezeket anya mondja, és el kell fogadni. Ilyen egyszerű.

Ne állj le vele alkudozni, meg egyezkedni, meg kell, h értse vagy csatt, vagy fodrász.

Légy határozottabb.

2017. márc. 29. 15:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!