Mikor viszitek reggel bölcsibe-oviba és mikor hozzátok el a gyerkőcöt?
Dolgozó anyukáktól kérdezném leginkább.
A fiam fél éve óvodás. Itthon voltam még a húgával de ettől függetlenül ott aludt az oviban. Fél4kor mentem érte és akkor már utolsó gyerek volt. A héten visszamentem dolgozni, kislány bölcsibe, reggel 6:30ra viszem mert 7-re vissza kell érnem a munkahelyemre, de előtte 7ig be kell vinnem a fiamat az oviba, mindkét helyen úgy néznek rám mint a véres rongyra, szegény gyerekeket ilyen korán viszem, de nincs más lehetőségem. 4ig dolgozom, 2 perc az ovi, 15 perc a bölcsi, megint csak az én gyerekeim az utolsók és megint csak kinéznek az intézményekből, milyen ciki hogy ilyen sokat kell rám várni...
A férjemmel azt beszéltük, hogy manapság nem divat dolgozni? Mindenki ráér 8kor bevinni a gyereket és 3kor elhozni? Vagy már ebéd után elhozni? Vagy csak egy ilyen szériát fogtunk most ki? Kellemetlen de nem tudok ezért munkahelyet váltani.
Talán azért néznek rád csúnyán, mert akkor is utolsó volt, amikor otthon voltál.
De, divat dolgozni. Csak van akinek az időbeosztása lazább, vagy jobban tud szervezni, vagy van segítsége. A férjem viszi őket reggel, én meg megyek értük. Ha nem tudok, akkor ő. Van olyan ovistárs, akiért soha nem a szülei mennek, hanem fizetnek valakinek.
Nálunk is ez van (kivéve, hogy nem néznek rád véres rongyként). De már én is sokat gondolkoztam, egyesek hogyan oldják meg, hogy 9-fél10-re viszik a gyereket, és fél3-kor mennek érte. Én is szeretnék ilyen munkahelyet.
Eddig részidőben dolgoztam, fél9-re mentünk, és 3 körül hoztam el. Ha vissza kell mennem teljes időben, nem tudom, hogy oldjuk meg, mert csak 5-ig van ovi. Nekünk is 7-re kellene menni, hogy legyen esélyem 5-re odaérni.
7-re viszem oviba. Már vannak többen is és 7 után pár perccel hozza a busz a szomszédos falukból a gyerekeket, így egyáltalán nem kirívó hogy ott van a gyerek. Ebéd után a szüleim elhozzák. Ha ők nem tudnák/akarnák, akkor ötre érnék érte pont oda. A férjem ossze-vissza jár dolgozni. Ha otthon van, akkor ő viszi 8-ra és ő hozza délben haza, de ez sajnos ritka.
Egyébként egy ok miatt néznek rád csúnyán. Az emberekben kialakul egy kép a másikról és ezen már nehéz változtatni. Rólad kialakult egy negatív kép mert utolsónak értél oda, amikor otthon voltál. Ezen már szinte lehetetlen lesz változtatni. Te maradsz a szemükben az az anyuka, aki lepasszolja a gyerekét. Persze lehet, hogy okod volt rá, hogy így hoztad el, de ezt ők vagy nem tudják ágy nem is érdekli őket. Az élet ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!