Ti hogy vettétek rá a gyerkőcöt hogy viseljen csattot, copfot, vagy engedje a hajpántot?
Kicsi volt nekem sem engedte ,viszont bölcsi kezdett járni ott megengedte gondozo néniknek hogy be cofozák neki meg csat legyen a hajába utána már nekem is megengedte azota is ovodába coffal és csatal megyünk mondjuk hosszu haju lányoknak kötelezö a cofba fogni .
De itthon nem visel el semmit a hajába 7 évesen sem .
Miért kell ráerőszakolni ha nem szeretné?
Mi úgy vágtuk a haját hogy ne legyen a szemében. A csatot sokszor felajánlottam, de nem erőszakoskodtam. Most 5 éves minden reggel kéri h csináljam meg a haját.
2 lányom van. Miezeket a helyzeteket elég egyszerűen kezeljük.
Ha hosszú a haja, szemébe log stb. le kell csatolni, hajpánt, hajgumi stb. KELL bele, h ne zavarja. Vagy másik opció megyünk a fodrászhoz és lesz rövid frizurája. Ennyi. Ő dönti el, h hajcsatt és társai vagy rövid haj. Apro koruk ota hosszú a hajuk, sose volt ezzel gond.
Mondjuk nálunk az sem opció, h kell-e sapka, sál stb. Ha anya azt mondja kell, akkor pont. Persze hogy a pirosat vagy a rózsaszint veszi fel eldöntheti.
hajnal 4.30kor írtam ki a kérdést kb 3 óra alvás után. bocsi, nem tudom a kérdésemben mi az hogy "én sem engedném..." :D
szóval a probléma adott, 2,5 éves dackorszakos, borzasztóan áll a haja, de nem engedi levágni, és azt sem engedi hgoy díszt tegyek bele. Én vagoyk a főnök, de ha ő kiszedi, azzal nem tudok mit kezdeni. Töröljem képen amiért kiszedett egy hajgumit? Vagy mi lenne a javaslatod, okostojás?
Az olló vagy hajpánttal kapcsolatban annyi a meglátásom, hogy van egy felnőtt korú ismerősöm, aki viszolyog a hajtól (orvoshoz is jár vele) azt mondja gyerekkorában akarata ellen vágták le, és azóta nem bírja....egyébként nem gondolom hogy ekkora traumát okoznék azzal ha levágatnám, de nem szeretném ha műsort csinálna a fodrászatban, egyébként is hosszú hajat szeretnék neki, mert az szerintem kislányosabb mint a rövid, így nem az a célom hogy levágassam, hanem hogy megszerettessem vele a hajráfokat. Aki érdemben erre tud tanácsot adni, annak köszönöm, aki itt is rúgdosni kötekedni akar, annak az ajtó "arra" van
Nem kell rövidre vágatni, max rövidebbre, vagy frufrut vágatni, hogy ne lógjon a szemébe.
Vagy ha mutatod neki, hogy te is teszel a hajadba?
Ha meg kiveszi tedd vissza neki.
13: elől le tudom neki vágni, azzal nincs gond...de nem vagyok fodrász, ha hátul is én vágnám, na az lenne csak az igazi katasztrófa :D
meg mint írtam nem a levágás a cél...egyébként jó hogy ti elől levágtátok meg csatt bele és így csinos volt meg aranyos...de hidd el a Te gyereked haja meg sem ugatja az enyém haját...Hidd el, tényleg borzasztó, a nagyanyjától örökölte, mint egy puli, göndör, de nem az a kislányosan szép göndör, hanem az a fajta, ami egy nap után már csomós, igénytelennek hat, összevissza áll...egy hajpánttal, csattal nagyon szépen meglehetne csinálni. ha hagyná. ő választott macis csatos, hajpántot hajgumit, de nem tehetem be neki mert kiszedi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!