Közlekedés busszal több kisgyerekkel hogyan? (Folyt. Köv. )
Én megértelek... három óvodás kisfiam van. Reggel együtt indulunk kocsival, de aztán azzal apa csak késő este jön meg, én pedig délután busszal hozom haza a lurkókat.
Nem biztos, hogy a neveléssel van baj, mint sokan hiszik.
A gyerekek fáradtak. Főleg, ha nem tudtak aludni az oviban ebéd után, az nagyon érződik, ha jön értük anya, végre "kiengedik a gőzt" ők is, lazaság és fáradtság miatti nyafogás egyvelege jelenik meg. Nekem ez a tapasztalatom.
Meg néha éhesek, mint a fene, mert az uzsonna csak jelképes kis valami, mire hazaérünk, már majd kiszakad a belük.
Szóval én azt szoktam csinálni, hogy viszek magammal egy kis harapnivalót, azt még az oviban, öltözés közben bekapkodják, vagy várakozás közben a buszmegállóban, és máris jóval nyugodtabbak. (Csokit viszont nem javasolok, mert attól jobban felpörögnek.)
A buszon pedig mindig megvan a koreográfia, hogy szokják a rendet, a sofőr bácsinak nagyot köszönünk, utána egy négyes ülést foglalnak a nagyfiúk, vagy ha nincs, akkor hátramegyünk, feltérdelnek, és számoljuk az autókat, vagy a bicikliket, vagy mit tudom én, csak el legyenek foglalva...
Meg amit még szeretnek, az az eldöntős mese. Szép halkan mesét mondok, időnként megáll a sztori, és aki csendben figyel rá (mind figyel ilyenkor), az eldöntheti, hogy alakuljon tovább a történet, vagy ilyesmi, és meg is adok 3-4 választási lehetőséget. Ezt imádják, jókedvük lesz tőle, és közben szép lassan haza is érünk.
kitartást kívánok!
Nekem csak kettő van, de hasonló temperamentumúak, mint a te két középsőd, így nagyon át tudom érezni a helyzetet...
Két dolog jutott eszembe. Először is, mit reggeliznek? Próbálj meg minél kevesebb cukrosat adni nekik reggel, mert az rettenetesen pörget. Mi vasárnap mentünk egy olyan programra, ahol nagyon fontos volt, hogy nyugton maradjanak, és előtte direkt nem adtam nekik semmi cukrosat. Megdöbbentően jól viselkedtek a számukra dögunalmas fél óra alatt.
A másik, hogy minden reggel indulás előtt átvenni a helyes viselkedést. Részletesen. Mi lesz, amikor felszálltok a buszra, hogyan kell viselkedni a különböző szituációkban stb.
Egy 3 évesnek meg balesetveszélyes állni mozgó majd hirtelen fékező buszon, az utastársakról is megvan a véleményem, hogy egy ilyen kicsi gyereknek nem adják át a helyet.
Megpróbálhatod dícsérettel,matricával ilyesmivel. Aki a buszon jól viselkedik,az kap a kabátjára egy irtó menő mentőautós matricát,hogy a járókelők is lássák a kitüntetést.
Amúgy meg én az otthagyós módszerben hiszek. Induljatok el valahova ahova nem időre kell menni, játszótérre vagy akárhova. Ha rendetlenkednek, szállj le velük a buszról és a kegállóban magyarázd el,hogy miattuk kellett leszállni és így nincs játszótér. Aztán megint felszállsz, és ha rendetlenkednek, leszállsz velük. Megint elmondod,hogy de kár,hogy le kellett szállni,mert már a játszótéren lehetnétek. Aztán szépen csak álldogállsz mellettük és sóhajtassz,hogy a fenébe, a fagyi is elmarad a játszó után. És ezt addig ismétled,míg nen fog menni. Lehet napokig is eltart,de ez beválhat. De szerinten a nagyobbat ne büntesd, őt hagyd a nagyinál vagy valahol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!