Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Közlekedés busszal több...

Közlekedés busszal több kisgyerekkel hogyan? (Folyt. Köv. )

Figyelt kérdés
A helyzet a következő, 4 gyerekkel kell megoldani reggel és délután az oviba be- és hazajutást (3 ovis+ kisbaba). A feltételek adottak, alacsony padlós buszok járnak, normális sofőrökkel. A probléma a két középső fiam vállalhatatlan viselkedése. Már nem tudok mit kitalálni, hogy ne legyen állandóan az, hogy mindenki minket bámul, és évek mint a rongy, hogy a hülye nő a halom gyerekkel, de nem tudja megnevelni őket. A legnagyobb szót fogad, segít, szépen kulturáltan viselkedik, a kicsi is remekül elvan a babakocsiban. A két középső 5 és 3 évesek, az 5 éves mindig "szerepel", nem kapaszkodik, csakazértis àllva marad, ugrál, kiabálva beszél, hogy magára vonja az idegenek figyelmét. A 3 éves, ha nem tud leülni, elkezd bömbölni és követelni a helyet idegenektől. Borzasztó kellemetlen, mert én pont az vagyok, aki szeret êszrevétlen maradni. Volt idejük és lehetőségük is normális köz!Elérés gyakorlására, az 5 évest is már a bölcsibe busszal vittük az öccsével, tehát nem arról van szó, hogy nem tanították meg nekik a helyes viselkedést. Ma elfogyott a türelmem, óriási feltűnést keltve ugyan de egy megálló hiszti cirkusz utàn leszálltam velük és megtettük gyalog az utat közel egy óra alatt. Ez viszont nem működik minden nap kétszer. Mások is visznek hasonló felàllásban több picit, mégsem csinálnak balhét állandóan más gyerekek. Mit tennétek a helyemben?
2017. márc. 21. 12:02
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Bocsánat a hibákért, átírta a telefon, remélem érthető maradt :)
2017. márc. 21. 12:04
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Huhh, ne irigyellek... Én csak hárommal szoktam buszozni, és szerencsére normálisan viselkednek...

Azt tudnám elképzelni, hogy a nagyot meg a 3 évest leülteted valahová, és a legproblémásabb 5 évessel meg a babakocsival kicsit odébb állsz, hogy ne húzzák fel egymást. És otthon NAGYON komolyan el kell beszélgetni az 5 évessel, hogy ez így nem működik, amit művel.

2017. márc. 21. 12:10
 3/17 anonim ***** válasza:
Megpróbálnám hordozóban (kendő, csatos stb.) vinni a legkisebbet, így maradna kezed kicsit jobban terelni a többit.
2017. márc. 21. 12:28
 4/17 anonim ***** válasza:
ha parádéznak, leszálltok és megmondod, hogy te felszállsz a következő, ők meg mennek akkor gyalog. csak megijednek
2017. márc. 21. 12:37
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtatok! A kicsi sajnos utálja a hordozást. A másodiktól kezdve több félét próbáltam, eddig egyedül a most 3 éves szerette, őt nagyon sokat vittem kendőben is meg háton csatosban. Így marad a babakocsi. Pedig nagyon bíztam benne, hogy majd ő is jó hátizsák lesz
2017. márc. 21. 12:39
 6/17 A kérdező kommentje:
Nem ijednek meg :( ráadásul ami még gáz, hogy túl közvetlenek is az emberekkel
2017. márc. 21. 12:42
 7/17 anonim ***** válasza:
75%

lehet, hogy kicsit drasztikus, de hátha megijednek. Megkérnék egy ffi kollegát, vagy barátot, akit nem ismernek a gyerekek, hogy jöjjön ő is azzal a busszal, mint ismeretlen, és ha rákezdik a műsort, akkor jó erélyesen tegye őket helyre.

Nagyon sajnállak, kész idegroncs lehetsz már :(

2017. márc. 21. 12:56
 8/17 anonim ***** válasza:
42%
Talán eddig kellett volna nevelni őket és nem még egyet szülni mikor már a 3al sem bírtál. Lehet lepontozni, de ez az igazság. Nem japnak elég figyelmet nevelést, hát megoldják így.
2017. márc. 21. 13:05
 9/17 anonim ***** válasza:
68%

Nem vagyok veres parti.de nalatok elferne egy-egy pofon,fenekre csapas.

En egyszer a nevelt fiamat raktam helyre a buszon.ugy gondolta jo moka lenne csak ugy leszallni.fel pillanaton mult.(a ket sajat fiam 5 es 3evesek voltak,a nevelt 4)

Hat rendesen elkaptam a grabancat,meg nem utottem,mert nem az en gyerekem,de erezhetoen megfogtam a kezet es vissza rantottam az ajtobol(ami mar epp csukodott).felemeltem a hangom(nem visitottam mint az ujjevi malac,csak hatarozottan)

Utana egy darabig tudott viselkedni.

Elso korben valami hasonkot tennek a helyedben.hogy erezzek,hogy nem vicc amit csinalnak.utana pedig ha latod,hogy kezdenek valtozni akkor jutalmazassal lehet egyre jobb es jobb.aki rendesen viselkedik 10 percel tovabb nezhet meset,vagy kap egy cukrot,vagy mittudom en.amit szeretnek,amire vagynak.

Ha rosszak,akkor 0edig valami buntetes otthon delutan,hetvegen.

Mondjuk nalam az is bevalt,ha beprobalkoztak az utcan a normalatlan viselkedessel,hogy ugyan azt a musort levagtam.kiabaltam,hisztiztem,rohangaltam amit epp ok csinaltak.a dobbenet segitett.lefagytak mint a mirelit csirke,aztan abbahagytak.ehez mondjuk nem art nemi hulyeseg a reszedrol.es ahogy irod,nem szeretsz feltunest kelteni.de hatha.

2017. márc. 21. 13:19
 10/17 anonim ***** válasza:
83%
Nem könnyű szitu, és kívülről mindig könnyebb okoskodni, mint annak aki benne van. Talán próbáld meg megbeszélni velük az indulás előtt, hogy hogy kell viselkedni, aki nem tartja be, annak következményei lesznek. Pl: nem nézhet mesét, nem kap édességet, nem játszat vmelyik játékkal aznap, szóval ami neki fontos lenne. Az 5 éves főleg elég nagy már ahhoz, hogy ezt megértse. Valószínűleg nem működne elsőre, és otthon is lenne hiszti a bünti miatt, de talán pár alkalom után megértenék az ok-okozatot. Csak legyél következetes és tartsd magad ehhez.
2017. márc. 21. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!