Mit kéne csinálnia nevtan pszichologusnak kisgyerekkel?
Ismerősömék járnak valamilyen szakemberhez, iskolai szorongás miatt.
Ott a pszichologus feladatokat ad pl a gyermek rajzolja le a családját, rajzoljon kigyot, olyanokat is kerdezett, milyen állat lennél es szüleid stb milyen állatnak képzelnéd el, vagy egy tengerre neki kellett szigetet épiteni es elmesélni hogy ő melyik figura, mit csinál, vagy betűket keresni egy oldal betűkavalkádbol stb
Igy kértem én pl nevtanba időpontot, ha más nem, hogy hátha hasznunkra válik, főleg mert azt látom nemigen tud érvényesülni a még nem beszélő gyerekem.
Erre ugy kezdi hogy engem megcáfol a gyerek előtt..mondtam h azt mondtam a kicsinek, ovodai felmérőre jövünk,csak mert rettentően várja már az ovit mert rengeteget mesélek rola es pont mellette lakunk es látja a hatalmas játszoterét így meg tudtam vele beszélni, hogy legyen együttműködő, viselkedjen szépen, stb mert már olyan nagy és ügyes hogy már az ovi előkészitésnél tartunk, ami igaz is mert az lenne a lényeg hogy fel tudjam késziteni hogy ne legyen olyan kis elnypmhato, stb.
Már az ajtoban nagy hanggal azzal kezdi a pszichologus, hogy dehogyis felmérő ez, nem kell megijedni(holott örömmel büszkén várta a gyermek...) hanem csak beszélgetünk (holott tudja hogy nem beszél még a gyermek..)na szoval nyeltem egy nagyot..igy erkeztünk meg.
A gyerekkel azon kivul hogy a beszédet és szemkontaktust szinte erőszakosan erőltette olyan hülyeségekkel, hogy szép a szemed..,szoval ilyeneken kivül semmit nem csinált vele.nem jàtszott, nem érdeklődött semmiről, komolyan, még a 6 elemis szomszédasszonyom is jobban ért hozzá...
Most el se viszem a gyereket, csak elbeszélgetni megyek hogy mégis várhatok e valami tematikát vagy hogy is gondolja(mert akkor nem veszegetek ezért ki szabikat)
Más pszichologus is ilyen semmilyen??
Egyik
A felmérő szo esetén nem negativra kéne asszocialni es nem is erre tanitom a gyereket hogy izguljon barmilyen megmérettetésnél, hanem az örömre hogy már ilyen nagy es ügyes hogy itt tart!
A masik, hogy pont első nap a gyermeket szokták feltérképezni, az az ismerkedés. Hogyan gondolkodik hogyan reagál mire képes, miben passziv es ezekre épitve terápiát kialakitani.
Pont hogy ugy érzem pl a beszéderőltetéssel hogy kudarcélményt biztosit neki, ahelyett, hogy hagyná kibontakozni a gyereket.
És ha iskolásaknál van tematika, pl a rajza alapján pszichologiai következtetéseket tenni hogy megismerjék, akkor kisgyereknél is lennie kell.gyermekem megnevezi már a rajzát, de pont neki kénet tudnua hogy milyen koru gyermeknek milyen szintű feladatot kell adnia.
Köszi 2.! Akkor lehet rossz helyre vittem.
Csak azt nem tudom miért vállalnak akkor kisgyermeket
Nem ertem az ilyen szuloket...akik felulbiraljak az x eve szakmaban levo pszichologust azok mar tuti annyira jok hogy otthon is kikezelhetik a gyereket!
Elsovel egyetertek. Amugy meg ha meg oviba sem jar mit varsz tole?? Van vele gond egyaltalan? Nekem is van ismerosom aki a full egeszseges gyereket allandoan pszichomokushoz rangatja hogy ELKERULJE az esetleges kesobbi gondokat, nem is ertem az ilyet.....ez nem egy vitamin amit beadsz es majd nem lesz beteg.....ha nincs baja minek hordod?
Ne haragudj, de most azon háborodsz fel, hogy a pszichológus őszinte volt a gyerekkel, miközben te át akartad verni? Még ha jó szándékkal is... de alap, hogy nem hazudunk a gyereknek, semmilyen indokkal. Ha a pszichológus a te hazugságodat erősítgette volna, akkor tényleg vissza kellene adnia a diplomáját.
Egyébként túl sok értelme nincs hordanod, hiszen te úgyis mindent jobban tudsz, nem fogadnád el a pszichológus javaslatait, márpedig a gyerek problémái mindig a szülő problémáinak a tünetei.
Dehogy akarnám átverni a gyerekem!
Valóban óvodafelkészítés gyanánt vittem! Hogy ne legyen szorongo.
Gondoltam, egy pszichologus
1. Megvizsgálja a gyereket pszichologiai oldalrol
2.következtetést von le, diagnosztizál, hogy szorongo e vagy nem hivatalosan
3. Ha igen, megkezdi a terápiát - ha nem, akkor elküld
A szomszedrol azt irtam hogy ő speciel jobban tudja hogy kell egy kisgyerekkel bánni, feloldani, mert eddig ezt láttam. A gyerek már bekopog hozzá a pszichologusnál meg bujik hozzám..ez mi?
Meg már azt sem tudom mit akar a gyerekkel.CSAK annyit mondott ma, hogy ez nem fejlesztés, nincs tematika, csak kötetlen beszélgetés.ja beszélgetés a beszélni nem tudoval..
Áchhh
Annyit mondott még, hogy most azon van, hogy leválassza rolam, hogy egyedül legyen vele.
De hogy ezzel mi a célja..?
Mit akar tőle? Vizsgálat, kezelés?vagy?vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!