Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy passzív "pótapa" bele tud...

Egy passzív "pótapa" bele tud jönni hogyan kell egy kisgyerekkel lenni, játszani, stb?

Figyelt kérdés

A gyermekemmel(1,5 éves múlt) pl ritkán látott rokonok, férfi unokatesók is úgy, hogy még gyerekük sincs, olyan jól eljátszanak, hogy a gyermek gurgulázva nevet, kacag és nem is kell hozzá szinte semmi.

Az ismerősömmel az elején vagyunk egy kapcsolatnak (ha az lesz) találkozunk, elmegyünk ide-oda, stb, elmondása szerint tetszik neki a kicsi és szívesen van vele.

Neki sem volt még gyermeke, de én azt veszem észe, hogy egy mosoly sem jön magától belőle.

A gyerek hozzá akar érni, ő meg nem érti mi van, persze segítek a gyereknyelv megértésében és magyarázom, hogy csak kontaktot akar veled felvenni, vár egy kézfogást, vagy egy mosolyt, pár szót, stb.

Szóval olyannak tűnik, akiben totál alapvető, magától jövő gyerekismeret sincs. Vkalahol érthető, de ha azt nézzü, más gyemektelen milyen jót eljátszik ugyanakkor egy 1,5 évessel..

Lehetséges ebben változás, vagy ne reménykedjek hogy legalább egy alap kontakt lesz köztük?

Mert én nem akarom azt, hogy a gyerek egy passzív dísztárgyat lásson csak benne, mert ha sok próbálkozása el lesz utasítva, egy idő múlva, nem fog tovább próbálkozni a gyerek, hanem "levegőnek" fogja nézi.

Eddig én segítek mindenkinek, egyrészt hogy a gyerekben ne úgy csapódjon le, mintha kikerülnék, mert nem játszanak vele, hanem az ismerősöm helyett beszélek...(jobb ötletem nem volt hirtelen) pl hogy ő is várta, hogy találkozzatok, vagy ő is látja milyen ügyesen eszel, stb; másrészt az ismerősömnek is magyarázom, hogy a gyerek most azzal, hogy ceruzát ad a kezedbe, azt szerette volna, ha rajzolsz neki. Szerintem ez az egész nem normális így ahogy van...mire számíthatok én ebből...?

2016. szept. 30. 21:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az apám volt ilyen. Egyszerűen neki ez nem jött ösztönösen. A későbbiekben sem. Az tipikusan az, amit azonnal lehet látni. Sajnos nálatok ez nincsen meg, ahogy nálunk sem volt, pedig nem a nevelőapám volt, ha jól tudom :)

Komolyra fordítva a szót! Nekem is feltűnt, amikor nagyobb gyerek lettem, mert ahogy kicsiként nem játszott velem, később sem igazán. Aztán később viszont megláttam, hogy 1000 más módon bizonyítja, hogy mennyire szeret. Szerintem ez nem akkora probléma, ha amúgy egy rendes emberről beszélünk.

2016. szept. 30. 21:55
 2/4 A kérdező kommentje:

de ez nincs esetleg rossz hatással egy gyermek önbecsülésének fejlődését tekintve?

első, neked pl ha nem indiszkrét a kérdés, de sikerült normális párkapcsolatot kialakítani nincs elnyomottság érzésed, vagy akármi?

2016. okt. 1. 14:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nincs. Mondjuk nekem anyukámmal nagy szerencsém volt, mert ha én nem is láttam néha, ő felhívta arra a figyelmemet, hogy apukám milyen "apró jeleket" küldött.

Az én apám soha nem volt az a tipikus apa, de emiatt nem volt soha rossz a kapcsolatunk. Ahogy nőttem igazából egyre jobb lett.

Párválasztás terén annyit tudnék mondani ami esetleg negatív (bár nekem nem az), hogy 18 éves korom előtt egyáltalán nem volt barátom, de semmilyen szinten. Ennek viszont inkább a tanuláshoz volt köze :) (nagy követelmények voltak otthon, de főleg anyukám részéről, tehát még csak nem is apám volt ilyen!)

Ha esetleg van még valami konkrét kérdésed, írj nyugodtan! ☺

2016. okt. 2. 00:11
 4/4 anonim ***** válasza:

Hát szegény...szrtem ez gáz...

ráadásul nem is az ő gyermeke, tehat a neccesebb korszakokban ez még nehezebb lesz/lenne, és főleg neked...:-(

Azt senki nem tudja megmondani, hogy mire szamithatsz, vannak csodák, de szerintem nem túl jó omen ez...

2016. okt. 2. 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!