Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális ha egy kislányt az...

Normális ha egy kislányt az anyukája elszigetelten a valós társadalomtól nevel?

Figyelt kérdés
A kislány 5 éves. Eddig csak egy alkalommal utazott BKV járművön, a 16 vári busz volt az. Mindig mindenhová az anyuka terepjárójával járnak. A gyereknek fogalma sem volt miért várnak az emberek a megállókban az utcán. Anyuka családja szegény volt gyerekkorában talán ezért is meggyőződése hogy a lányát egy védett burokban kell nevelnie. Egészen hajmeresztő szokásaik vannak. Nem ehetett hozzáadott cukortartalmú ételt három éves koráig, de ez mai napig sem változott sokban. Cukrászdákból is csak néhány budaiba járnak ahol anyuka szerint kiváló minőségű hozzávalókból készülnek a sütik. Minden más II. rangú olcsóbb cukrászda, étterem tiltólistán van. Tilosak a színes ételfestékes cukormázak, az olcsóbb gyerekjátékok, a tv-t sem nézheti csak régebbi magyar/német meséket, ipad tilos. Étrendje: három éves koráig nem ehetett hozzáadott cukrot tartalmazó élelmiszert. Rengeteg zöldség/gyümölcs, kevés hús mert az is káros, hal, hüvelyesek, tilosak az olajban sültek, csak olívaolaj, bio német gyümölcspép és 100% német gyümölcs italok müllerből amik a német piacra vannak gyártva. Kindertojás a pálmazsír miatt tilos ahogy minden más keksz és nasi. Csak hipp német babakozmetikumok, ruhákból is benetton/ baby polo ralph lauren Ausztriából, baby boss és más német márkák, játékból fa vagy FP / Götz baba. Barbie baba tilos mert károsan befolyásolja a gyerek lelkivilágát. Olyan az egész nevelése, mint egy steril szoba. A kislány egy magánoviba jár, de anyuka direkt hamis gyermekorvosi igazolásokkal otthon tartja rendszeresen.Ilyenkor Müpás gyerekelőadások, bábszínház, budai játszótér, kerámiás szakkör, wellness, utazások a program. A gyereknek nincsenek barátai a szülei nélkül nehezen tud megmaradni. Sajnálom a kislányt, mert rá fog menni anyuka beteges gyermeknevelési hóbortjára.
2017. febr. 28. 00:40
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
62%
De miért baj, ha 24 ezerért vesz a saját gyermekének babát, amivel lehet, hogy ellesz évekig, s telik rá? Nem értem. Mindenkinek kötelező olcsó játékokkal játszani? Az ő pénzük s ez igazán nem felháborítóan értelmetlen költekezés... Az máshol kezdődik. Pl. ha 100-200 ezerért kapna telefont minden évben, na azt már nem helyeselném én sem és tuti vannak ilyen esetek. Van, aki 24 ezernél jóval többet költ havi szinten a kutyájára, macskájára, nem is kevesen, mert vannak vállalkozások, amiknek a célközönsége csupa ilyen emberekből áll. Lehet, hogy nem Magyarországon, de ez mit számít? Ha sok pénzem van, akkor is tartsam a gyermekemet olyan szinten, mint az átlagpolgár? Komolyan? Miért ne kaphatna értelmes szinten luxust, amitől jobb neki?
2017. febr. 28. 10:54
 22/27 anonim ***** válasza:
66%

Azért csak kiderül hogy " az irigy sógornő vagy" 😀

Ha nekik tik 24 e ftos babára neked ez miért fáj?

Nem neked mondták h vedd meg.

A tortát pedig valóban megkérdezhezted volna, ha amúgy is tudod h ilyen a hozzaalásuk...

.

2017. febr. 28. 11:27
 23/27 anonim ***** válasza:
44%
ez bukó volt.....
2017. febr. 28. 13:49
 24/27 anonim ***** válasza:
44%
Én ruhát,és götz babát tartom hülyeségnek .amugy nagyábol jó ha telik rá és ezt szeretné akkor csinálja vegye.
2017. febr. 28. 14:03
 25/27 anonim ***** válasza:
68%

Én még a kutyámnak is mindenből a legjobbat veszem, és sokat foglalkozom vele, akkor majd pont a gyerejemtől fogom ezeket megvonni?

Az anyuka meg kiválóan neveli a gyerekét, max. többet vihetné társaságba. Én nem olyan gyerekeket szoktam sajnálni, akiknek mindenből a legjobbat adják és élménydús, boldog gyerekkoruk van... Hanem az olyanokat, akiknek az egész életük az óvodára, a játszótérre és a saját házukra korlátozódik mert nem viszik őket sehova; akiket egészségtelen ételekkel tömnek vagy éheztetnek; akiket ütnek-vágnak; akiknek teljesen lerombolják az önbizalmát és még sorolhatnám... Tudod, hány hányatott sorsú gyermek él? És pont e miatt a kislány miatt aggódsz, akinek mindene megvan és szeretik? Gondolkozol te egyáltalán? Mert szerintem nem!

2017. febr. 28. 15:12
 26/27 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem minden tökéletes, csak 1-2 tesó hiányzik.
2017. márc. 2. 05:41
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sokmindenben egyetértek az anyukájával, csak az elszigeteltségben nem. Igenis engedni kéne barátkozni vele egykorú gyerekekkel, mert később meg fogja érezni ennek a hiányát, illetve később sem lesz jó képessége kapcsolatok kialakításához. Az oké, hogy nem születhet mindenki szegénységben, és van, akinek olyan gazdagok a szülei, hogy (ahogy az 1. válaszoló írja) képes betolni a BMW-t a feneke alá. De ha túlságosan elkényezteti, az önállósodásának nem tesz jót. Főleg, ha már nem lesznek mellette a szülei.

De alapjában véve jó, hogy odafigyelően neveli és próbálja minél jobban megóvni a mai sz@rságoktól, illetve egészségtelen ételektől. Jó az, ha normális értékrendet közvetít a gyermeke felé, mert jó eséllyel ő is ezt fogja továbbvinni.

2018. jan. 27. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!