Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vannak itt olyan emberek,...

Vannak itt olyan emberek, akiknek eltér az értékrendje a fogyasztó, birka, teljesítmény orientált stb. társadalomtól?

Figyelt kérdés
2016. dec. 21. 00:05
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
Ja.
2016. dec. 21. 00:13
 2/28 A kérdező kommentje:
Miben gondoljátok úgy, hogy eltér?
2016. dec. 21. 00:15
 3/28 anonim ***** válasza:
41%

Akinek eltér, az nem fog ide kommentelni, mert nem is tudja magáról, hogy eltér, mivel pont tesz arra, hogy ki mit vár el tőle.

Az enyém nem tér el, nagyon maximalista vagyok.

2016. dec. 21. 00:54
 4/28 anonim ***** válasza:
62%

Például én.

Ha valami elromlik, előbb megpróbálom megjavítani, még mielőtt szaladnék az újért.

Mondjuk lehet azért, mert autószerelő vagyok...

2016. dec. 21. 01:05
 5/28 piriiiii ***** válasza:
0%
Attól függ.
2016. dec. 21. 01:17
 6/28 anonim ***** válasza:
20%
4-es: van, amikor olyan súlyos a hiba, hogy jobban megéri újat venni
2016. dec. 21. 04:25
 7/28 anonim ***** válasza:
Érték rend'-akkor ér valamit ha értékes.... -Nem akkor ha eltér!
2016. dec. 21. 06:44
 8/28 anonim ***** válasza:
43%

6. Lehet, de akkor is. Ha valamiben van egy kis mechanika vagy elektronika, akkor megér egy próbát a helyrehozatala.

Tipikus példa erre a környezettudatos németek által tucatszám kidobott fűnyíró. Egy 1000 Forintos gumi membrán elöregszik, a gép nem indul, a német meg kidobja. Szerintem megéri vele foglalkozni.

Amúgy érdekes hogy le lettem pontozva.

2016. dec. 21. 07:10
 9/28 anonim ***** válasza:

4es

Ezt én is írhattam volna szóról szóra :)

2016. dec. 21. 09:51
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

Otthagytam egy "jól fizető" állást a lelki békémért, egyensúlyomért. Ahhoz képest most nyomorgok, de ilyen nyugodt, mint az utóbbi egy-két évben, régen voltam.

Rájöttem, hogy ha lelki békém nincs, semmim sincs. Hiába van költőpénzem, felemészti a belső energiámat az érte hozott áldozat, tehát nem éri meg. Ezt sokan nehezen tudják megérteni, és sajnálkoznak. Pedig tudatosan döntöttem így, és nem is bántam meg. Nem kell engem követni, mert mindenkinek más az értékrendje és a tűréshatára, azaz az áldozatkészsége bizonyos dolgokért, de aki úgy érzi, hogy valamiből sok neki, bátran próbálkozzon azzal, amit a belső hangja sugall neki! Ne a külsőségekkel, a társadalmi elvárásokkal, kamu fogyasztói világgal törődjön, mert hosszú távon nem éri meg.

2016. dec. 21. 09:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!