Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vannak itt olyan emberek,...

Vannak itt olyan emberek, akiknek eltér az értékrendje a fogyasztó, birka, teljesítmény orientált stb. társadalomtól?

Figyelt kérdés
2016. dec. 21. 00:05
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

6os

Van ilyen. Az autóknál is van egy olyan fogalom hogy gazdasági totálkár. De ahogy előttem írta érdemes ránézni, mert ki tudja hogy milyen apró baja van (konyhai termék stb.). Ha meg kuka akkor még mindig lehet alkatrészbázis. Bár sajna sokszor úgy csinálják meg a dolgokat hogy típushibája legyen, tehát ha besz.rik egy másik ugyan olyan gép, persze az is ott romlik el ahol az előző :/

2016. dec. 21. 09:57
 12/28 anonim ***** válasza:
67%
Észrevételem szerint minden második ember ezt gondolja magáról, az is, akire nem igaz.
2016. dec. 21. 11:42
 13/28 A kérdező kommentje:
10-nek köszönöm. A többiek nem értették a kérdést?
2016. dec. 21. 15:18
 14/28 A kérdező kommentje:

Olyan embereket keresek, akik nem álltak, állnak be a mókuskerébe!

Én is ilyen vagyok és alig találok magamnak társaságot!

2016. dec. 21. 15:20
 15/28 anonim ***** válasza:
75%

Az értékrendem teljesen eltér. Taszít az egész, a plázák, a csillogás, az értelmetlen dolgok vásárlása és halmozása, hogy mindent készen elénk tesznek, és nekünk csak annyi a dolgunk, hogy zabáljuk két pofára.. taszít, hogy az ebben dagonyázó emberek rettenetesen primitívek, hogy az egész életük alfája és omegája a fogyasztásról. Arra büszkék, hogy mit tudnak megvenni és elfogyasztani, és azután sóvárognak, amit nem tudnak megvenni és elfogyasztani. Taszít, hogy megelégszenek azzal, sőt, egyenesen büszkék rá, hogy rabszolgaként robotolnak valami sz-ros multicég irodájában csak azért, hogy teljen nekik arra, hogy félévente megvegyék a legújabb mobiltelefont, csak azért, mert az már 16 Megapixeles fényképet tud csinálni az addigi 12 helyett, és taszít, hogy nem veszik észre, hogy ez mind csak időleges boldogság számukra, és hogy soha nem lesznek igazán boldogok.

Írhatnék még sokat arról, hogy mi mindent utálok ebben, de biztosan érted.

Ezzel együtt az életmódom viszont sajnos nem tér el gyökeresen ettől, én is muszáj vagyok dolgozni, hogy éljek, ugyanúgy vásárolok karácsonykor ajándékokat, csak mert "így szokás", nem tudom magam teljesen kivonni ebből.. szerintem senki sem..

De amúgy nagy álmom lenne úgy élni, mint USA-ban ez a hillbilly népség, fent a hegyekben, kis közösségben, távol ettől az egész szarságtól, szerényen, de boldogan. Ha valamire szükségem van, akkor nem a plázába rohanok, hanem megcsinálom magamnak, ha valami elromlik, akkor nem kidobom, hanem megjavítom, és nem azt helyezném az életem középppontjába, hogy mit veszek meg, hanem élvezném a természetet, szabadidőmben kirándulgatnék, vadásznék, horgásznék, esténként a helyi bárban sörözgetnék, dumálgatnék, stb.

De azért a körülményeimhez képest igyekszek olyan munkát végezni és olyan munkahelyen dolgozni, ahol nem egy felesleges rabszolgamunkaként élem meg a melót, igyekszek mindenben a DoItYourself elvet követni, nem vásárolok marhaságokat, telefont csak akkor veszek, ha a régi már teljesen gallyrament, ruhákat kb. évente egyszer, ha veszek, akkor is turkáló, nem érdekel a divat, nem járok divatos szórakozóhelyekre, kávézókba, stb.

És egyébként azt tapasztalom, hogy sokan egyenesen hülyének néznek emiatt.. :D

2016. dec. 21. 15:59
 16/28 A kérdező kommentje:
Ezt mintha én írtam volna. :)
2016. dec. 21. 16:36
 17/28 A kérdező kommentje:

Én is dolgozok, de mindig azt, ami a jó ügyet képviseli!

Sajnos sok hellyen ezért nem is fizetnek..

2016. dec. 21. 16:39
 18/28 anonim ***** válasza:

"MI EZ A ZAGYVA SZAR SZÖVEG? TUDOD TE EGYÁLTALÁN MIRE KELLETT VÁLASZOLNI? PISA TESZT SZÖKEVÉNYES! NEM KELL ÍRNI, KAPÁSBÓL KÖPÖK RÁD!"

- mivel bántottalak meg ennyire? :D

2016. dec. 21. 18:58
 19/28 anonim ***** válasza:
Pár rövid kényszerepizódot leszámítva én is mindig e szerint tudtam élni. A legboldogabb néhány év (a kisgyermekkort leszámítva) egyben anyagilag a legnyomorúságosabb is volt, szinte nulla bevétellel; amit lehetett, magunk teremtettünk elő akkori párommal. Az szinte mesebeli volt, a tündér-változatban. Ettől ugyan eltávolodtam kissé azóta, de termelni továbbra is magamnak szeretek, amit lehet, és az időm, az egészségem fontosabb, mint bármilyen tárgy vagy elismerés. Szakmát is kizárólag lelkiismereti alapon választottam.
2016. dec. 21. 22:26
 20/28 piriiiii ***** válasza:

Mit jelent az, hogy valaki nem áll be a mókuskerékbe?

Kérdező, Te mitől vagy "más"?

2016. dec. 21. 22:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!